Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Epäviralliset Gingerbread-versiot ilmestyvät jakeluun

3
Teemu Laitila

Epäviralliset Gingerbread-versiot ilmestyvät jakeluun
Googlen viime viikolla julkaiseman Android 2.3 Gingerbreadin epävirallisia versioita on jo ladattavissa useille HTC:n puhelinmalleille. Epävirallisten ROM-tiedostojen nopea ilmestyminen johtuu suurelta osin Androidin avoimesta luonteesta. Google on jo julkaissut Gingerbread-version lähdekoodit, joista innokkaat Android-hakkerit ovat kursineet kokoon useita eri versioita. Tähän mennessä julkaistut ROM-tiedostot on rakennettu kehitystyökalujen koodin pohjalta.

Tällä hetkellä lista on vielä kohtuullisen rajallinen ja suurin osa ROM-tiedostoista on tarkoitettu HTC:n puhelimille. Lista kuitenkin laajenee ja esimerkiksi Samsungin suosittu Galaxy S ei liene suuri ongelma hakkereille, sillä ensimmäinen 2.3-versiolla saapuva puhelin Nexus S muistuttaa Galaxy S -mallia huomattavan paljon, mikä nopeuttanee kehitystyötä.
Tällä hetkellä XDA-Developers-sivusto tarjoaa ROM-tiedoston HTC:n HD2, Droid Eris, Hero, Desire, Wildfire, Evo 4G, Incredible, Sapphire ja Dream malleille.

Jos epävirallisten ROM-tiedostojen testaus kiinnostaa, kannattaa ottaa huomioon, että erittäin suuri osa käyttöjärjestelmän toiminnallisuuesta puuttuu. Nykyisiä versioita ei suositella kokemattomille eikä niitä ole tarkoitettu päivittäiseen käyttöön.

Edit: korjauksia.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Sakke88
Sakke88

3

Lähdekoodia ei ole vielä julkaistu vain SDK. Julkaistuilla ROM-tiedostoilla ei siis oikeasti tee yhtään mitään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja