Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Gigabyteltä Android-puhelin kahdella SIM-kortilla

8
Teemu Laitila

Gigabyteltä Android-puhelin kahdella SIM-kortilla
Paremmin tietokonekomponenttien valmistajana tunnettu Gigabyte on julkaisemassa kahta SIM-korttia yhtäaikaisesti tukevan Android-älypuhelimen, kertoo GSM Arena. GSmart Rola -puhelimen käyttöjärjestelmänä on Android 2.2 Froyo ja se on tarkoitus hinnoitella budjettiluokkaan. Puhelimet eivät ole Gigabytelle täysin uusi aluevaltaus, vaan yhtiö on aiemmin julkaissut esimerkiksi kahta SIM-korttia tukevan Windows Mobile 6.5 -puhelimen.

GSmart Rolan ominaisuudet noudattelevat halpaa hintaa ja monessa kohtaa on tehty kompromisseja. 3,2 tuuman kokoinen ruutu toimii WQVGA-resoluutiolla ja siinä käytetään resistiivistä tekniikkaa. Prosessori toimii 528 MHz:n taajuudella, keskusmuistia on 256 MB ja sisäistä tallennustilaa vain 512 MB, joka on kuitenkin laajennettavissa microSD-kortilla.
Kamera ottaa kuvia 3 megapikselin tarkuudella. Puhelin tukee 3G HSPA- ja WiFi-yhteyksiä ja mukana tulee myös GPS, Bluetooth ja FM-radio.

GSmart Rola saapuu markkinoille ensi vuonna ja hinnaksi on suunniteltu 175 euroa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

dRD
dRD

3

Alkaapi pikkuhiljaa Android-valmistajilla voittomarginaalit rojahtamaan jos-ja-kun noita tuotteita tulee kaikilta ja vielä kaikkien serkuiltakin. Aika kylmää kyytiä valmistajille, jos hintasotaan lähdetään...

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

@3

Jos laadusta ei jouduta kilpailemaan (taitavat olla jo melko alhaalla, kun käyttävät orjatyövoimaa :D) tipahtaa tuo hinnanpudotus suoraan kuluttajan pussiin. Näin sen kilpailun pitäisikin toimia.

Vastaa
dRD
dRD

5

@4: Jep, näinhän siinä tulee käymään -- päädytään todnäk samaan tilanteeseen kuin desktop-PC -markkinoilla joskus 1990-luvun loppupuolella, jossa aloitettiin aika raaka hintasota. Kinkkivalmistajat jäävät, (lähes) kaikki "brändivalmistajat" katoavat ja loppupeleissä ainoat oikeasti raha tekevät firmat ovat käyttisfirmat ja prossufirmat :-)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

@5 Se on raaka peli, varsinkin kun kilpaillaan kiinafirmojen kanssa.

Android ei puhelinpuolella ainakaan helpota tilannetta, se kun oman käsityksen mukaan on melkeinpä vapaasti saatavissa omaan laitteeseen, vieläpä laillisesti. Että todennäköisesti näitä halpoja android-luureja tulee mitä epämääräisemmiltä firmoilta, aina vain halvemmalla ja halvemmalla. Mitä menit Google tekemään :D

Kuluttajana kehitys vaikuttaa hyvältä: Runsaasti ominaisuuksia ja halpaa kuin leipä. Mutta toisaalta, miten esim Nokia pystyy kilpailemaan lähes tuntemattoman kiinalafkan kanssa? Nokian kun pitää tuottaa osakkeenomistajille mahd. paljon voittoa, huolehtia tuotannon ja raaka-aineiden eettisyydestä, hiilijalanjäljestä jne. Applella sentään on tukenaan uskomattoman hyvä brändäys.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

7

@6
> Mitä menit Google tekemään :D

Google on todella tehnyt palveluksen piraati ja harmaille valmistajille.

>vieläpä laillisesti.

Android ei sillä tarvittavia lisenssejä, mutta itse android koodi (ohjelmisto) on suht vapaata ja käytettävissä.

"Laillisten" Andoird valmistajien on haastavaa kilpailla harmaiden kanssa, "laillisilla" kustannuksissa painaa lisenssimaksut, tuote vastuu ja piperrys vaatimukset jne.

>Mutta toisaalta, miten esim Nokia pystyy kilpailemaan lähes
>tuntemattoman kiinalafkan kanssa?

Nokialla samat haasteet kuin muillakkin, mutta se voi tuoda lisäarvoa omilla palveluilla ja yrittää pitää kustannustehokkuus etua omalla alustallaan ja teknologioillaan. Tosin ne syövät myös rutkasti rahaa.

Vastaa
pain83
pain83

8

Hitto kun on huonot speksit. Muutoin olisi luuri kiinnostanut. Alkanut tämä kahden puhelimen helvetti nyppiin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja