Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Elisan LTE-verkko aukeaa ensi vuonna

3
Manu Pitkänen

Elisan LTE-verkko aukeaa ensi vuonna
Teleoperaattori Elisa julkaisi eilen lehdistötiedotteen, jossa se yhtiön valinneen Nokia Siemens Networksin rakentamaan yhtiön LTE-verkon. Verkko on tarkoitus avata ensi vuoden aikana, mutta aikataulusta ei sen tarkemmin ole varmuutta. Elisa uudistaa NSN:n kanssa tehdyn sopimuksen mukaan myös 3G- ja GSM-verkkonsa.

Vuonna 2011 kaupalliseen käyttöön avautuva Elisan LTE-verkko kykenee parhaimmillaan siirtämään dataa 100 megabittiä sekunnissa. Luku on kuitenkin saavutettu optimaalisissa olosuhteissa, yhdellä käyttäjällä ja lähellä tukiasemaa. Elisa ei kuitenkaan suostu kertomaan milloin ensi vuonna verkko avautuu ja kuinka laaja verkko avaushetkellä on. Vielä kesällä Elisa totesi verkon olevan ”maantieteellisesti erittäin laajalla alueella”.

Henkeä ei kannata kuitenkaan pidätellä, sillä laaja peitto Elisan verkolle saadaan vasta vuonna 2015. Samoihin aikoihin TeliaSonera on luvannut oman LTE-verkkonsa kattavan yli puolet suomalaisista. Suomen LTE-verkot toimivat tällä hetkellä 2600 megahertsin taajuudella. Välitavoitteena on siirtyä kuitenkin 1800 MHz:n taajuuksiin. Operaattoreilla olisi kova hinku saada käyttöön 800 megahertsin taajuusalue, koska se on laajan peittoalueen LTE-verkon rakentamisen kannalta kaikkein edullisin vaihtoehto. Kyseinen 800 MHz:n taajuusalueen käyttöönotosta on kuitenkin neuvoteltava ensin venäläisten viranomaisten kanssa, joten asia tulee ajankohtaisesti vasta vuoden 2016 jälkeen, jollei neuvottelut etene luultua nopeammin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
Ei uutta!. :) (vahvistamaton)

1

HTC ja Samsung ovat tuomassa ensimmäiset LTE-verkkoa tukevat mallit tänne Suomen markkinoille -2011 kesän aikana!. ;)
Nokian LTE mallia saa odottaa!!. =(

Vastaa
akse
akse

3

@1 Voi voi.. voin odottaa ainakin 3 vuotta LTE malleja kun niitä verkkoja saa kuitenkin tuon ajan odotella :P

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja