Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

LG:n tuplaydinmalli Optimus 2X saapuu markkinoille

18
Teemu Laitila

LG:n tuplaydinmalli Optimus 2X saapuu markkinoille
Korealainen LG on ottamassa johtopaikan tehokkaiden älypuhelinten valmistajana. Vielä alkuvuonna yhtiön puhelinmyynti oli alamaissa, mutta lähiaikoina ilmaantuneiden uutisten perusteella LG on kiihdyttämässä vauhtiaan. Uusin julkaisu on Nvidian Tegra 2 -alustaan perustuva Optimus 2X, joka on ensimmäinen myyntiin tuleva kaksiydinprosessoria käyttävä älypuhelin.

Käyttöjärjestelmänä on julkaisun yhteydessä Android 2.2 (Froyo), mutta LG lupaa päivittää laitteet Android 2.3 (Gingerbread) versioon Googlen julkaistua käyttöjärjestelmän lähdekoodit.

Gigahertsin taajuudella toimivien ARM Cortex-A9-ydinten lisäksi puhelimessa on 4" kokoinen WVGA-näyttö, 512 MB muistia, 8 gigatavua tallennustilaa (32 GB microSD-kortilla) ja 8 megapikselin kamera 1080p-videon tallennusmahdollisuudella.


Tegra 2 mahdollistaa myös HDMI-ulostulon, jonka avulla kännykän ruudun voi peilata ulkoisille näytöille. Optimus X2 on tulossa markkinoille aluksi Koreassa, mutta laite tullaan piakkoin näkemään myös Euroopan markkinoilla. LG ei ole julkaissut suunniteltua myyntihintaa.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (18)

Datamon
Datamon

1

Minkä takia kaikkien täytyy matkia iPhonea ulkomuodoissa? Ihan ku se olisi joku edellytys puhelimen myynnille. Mielenkiintoinen puhelin jokatapauksessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ps (vahvistamaton)

3

Onhan se toki totta, että nykyään lähes kaikki puhelimet on muodoltaan samanlaisia. Poikkeuksena Nokia joka on mielestäni onnistunut N8, C7 jne muotoilullaan valtavirtaa vastaan.

En nyt kuitenkin lähtisi sanomaan, että tuo on kopio vaan tyyli samanlainen

Vastaa
Tnoi
Tnoi

4

On tuokin kyllä aikamoinen jötkäle kun miettii että näyttö on 4" ja tossa näytön allakin on vielä aika iso kaistale tota puhelinta. Mitähän näyttö tekniikkaa tuossa on käytetty? Hinta ja akunkesto kyllä kiinnostaisi kanssa aika paljon. :)

Vastaa
Datamon
Datamon

5

@2

Eikö muka näytä sinusta yhtään iPhonelta? Eikä tämä ole ainoa malli joka näyttää siltä. Aika paljon tuokin puhelin on ottanut vaikutteita iPhonesta. Kapasitiivinen kosketusnäyttöhän tuossa on.

Vastaa
hostige
hostige

6

@5

Eli puhelin näyttää automaattisesti iPhonelta jos siinä on kosketusnäyttö? Mitä ihmettä siellä näytön ympärillä sitten pitäisi olla? Anna jo olla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kk (vahvistamaton)

7

@6
Eiköhän nuo kaikki nyky luurit ole ottanu vaikutteita iphonesta. Apple kehitti kapasitiivisen näytön ja muut seurasivat heti perässä, paitsi Nokia joka ei voinut myöntää applen paremmuutta suunnittelussa..iPhone näytti miten tehokkaasti luurin pinta-ala käytetään joten sekin jäi trendiksi koska nyt vaan sattuu olemaan tehokkain ja viisainta vaihtoehto.

Vastaa
hostige
hostige

8

@7

Näytön teknologialla mitään tekemistä muotoilun suhteen ole.
Tietenkin yritetään pitää puhelin niin kompaktina kuin mahdollista, juuri siksi Datamonin väite on typerä. Olisiko parempi jos tämä olisi pinkki paksulla reunuksella vai mitä?

Vastaa
jartar
jartar

9

@7

Nokia kyllä julkaisi kosketusnäytöllisen kännyn ja älypuhelimen huomattavasti ennen applea joten mieti kuka on kopioinut ja ketä. Faktat siis vaihteeksi hukassa.

Vastaa
Datamon
Datamon

10

No kyllä minusta aika moni puhelin näyttää iPhonelta. Oliko ennen iPhonea tuon näköisiä puhelimia? No ei ollut. Nyt niitä rupeaa olemaan varmaan joka valmistajalla. Samsung Galaxy S esim kanssa ottanu mallia aika paljon iPhonesta. Mutta niinhän se menee, että kun jostain tulee hittituote, sitä ruetaan kopioimaan, joissain tapauksissa aika rajustikkin :)

Vastaa
Anestic
Anestic

11

@10 Entäs ne ennen iPhonea mallit, jotka oli ihan saman näkösiä?? Smasung touchwiz tai LG Prada?? Sieltäkö se Apple otti vaikutteet? Tuo nyt on sellanen tekijä tuo iso näyttö että ei anna juuri pelitilaa suunnittelulle.

Ja minusta se alkuperäinen iPhone ei minusta ole mikään estetiikan riemuvoitto. Touchwiz oli paljon hienompi...

@9 Samaa mieltä, faktat hukassa on kun kuvitellaan että Apple keksi kosketusnäyttöpuhelimen...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kapasitiivinen (vahvistamaton)

12

@9 @11

Hankaluuksia luetun ymmärtämisessä? Missähän on väitetty applen keksineen kosketusnäytön? kk ainakin puhui kapasitiivisesta näytöstä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
juupa juu... (vahvistamaton)

16

No mikäli tämän sivun yhteen vanhaan uutiseen on uskominen, niin Nokia keksi sen kapasitiivisen kosketusnäytön. Ja kyllähän se niin on, että tuo näyttö ei paljoakaan anna varaa muotoilulle. Vai kuka teistä haluais käyttää kolmion tai ympyrän muotoista puhelinta? ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

17

@16 ja muutkin

Se iphone fiilis tulee myös siitä mitä näkyy ruudulla, nykyään, kun osa käytttiksistä alkaa näyttämään enemmän tai vähemmmän iOS kopioilta.

Otetaanpa esimerkkinä wp7 luurit, enpä ole yhtäkään kommenttia nähnyt, että sanottaisiin, että näyttää iphonelta ja vielä kun ruudullakin näkyy ihan erilaista niin ei tule edes sellaista fiilistä, vaikka luuri saattaisikin muistuttaa muotoilultaan iphonea.

Vastaa
jonkku
jonkku

18

@5 Jos joku keksii jotakin hyvää niin tottakai kannattaa miettiä voisiko sitä hyödyntää. Jos tuollaisesta puhelimesta halutaan yksinkertainen ja selkeä niin tietysti se muistuttaa kuvassa vähän iphonea, mutta kun ottaa molemmat samaan aikaan käteen niin ero on huikea.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja