Word Lens kääntää tekstiä Sci-fi-elokuvien tapaan

7
Kaarlo Räihä

Word Lens kääntää tekstiä Sci-fi-elokuvien tapaan
Matkapuhelimen kameraa hyödyntäviä kielenkäännössovelluksia on nähty markkinoilla jo muutamia kappaleita, mutta Quest Visualin tekemä uusi App Store -sovellus vie tällaisen kääntämisen täysin uudelle tasolle.

Word Lens -nimellä kulkeva sovellus kääntää kameran osoittaman tekstin lennosta ja käännös näkyy suoraan iLaitteen ruudulla korvaten alkuperäisen tekstin käännöksellä. Koska varsinainen sanakirja on kokonaisuudessaan laitteen muistissa, ei käännökseen tekemiseen tarvita internet-yhteyttä, kuten esim. Google Gogglesin kanssa.

Hämmästyttävä sovellus tuo mieleen Sci-fi-elokuvat, ja Quest Visual -yrityksen tulevaisuus näyttää ainakin demovideon perusteella erittäin hyvältä.

Itse Word Lens -sovellus on ilmainen, mutta sanakirjoista veloitetaan 5 dollaria per kielipari. Tällä hetkellä tarjolla ovat vain espanja -> englanti ja englanti -> espanja, mutta todennäköisesti uusia kielivaihtoehtoja nähtäneen pian.



Alla Word Lens -sovellusta esittelevä video



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (7)

DragoonJ
DragoonJ

1

Tiedä sitten kuinka monipuolinen tuo sanakirja on ja veikkaan, että kielikukkasia tulee joissain käännöstapauksissa vastaan. Silti vaikuttaa hyvältä ja ohjelma on varmaan tehty juuri erilaisien kylttien kääntämiseen. Etenkin makustaessa varmaan ihan kätevä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

Helkutti että on sci-fi kamaa kyllä :D Erittäin hieno ominaisuus, jos toimii puoliksikaan noin sukkelasti kuin videossa.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

3

Kattelin ton videon päivällä ja oli kyllä sellanen "WTF?!" fiilis hetken :P On se kyllä hienostii toteutettu.. Liekkö koskaan esim. Androidille tulossa?

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

5

No aikas etäisesti muistuttaa:).. Seuraavassa linkissä on maemo version esittely (alempaa löytyy myös video) ja onhan tuo hieman kökömpi:)
http://www.cybercomchannel.com/?p=63

Tuli tosiaan vähän scifi fiilis ja jos toimii oikeasti edes lähellekään noin nopeasti niin huhhuh.. Toivottavasti tulee muillekin alustoille ja uskon että tulee.

Vastaa
Superi79
Superi79

6

Todella etäisesti muistuttaa. :)

Juoksin pitkin kämppää kirjojen kansia yms kokeillen ja kyllä tuo noin hyvin toimii kuin esittelyvideossa. Pitää olla hyvä valaistus, ei liikaa tekstiä ruudulla kerralla ja puhelin suorassa. Muutoin käännös alkaa välkkyä/katoilee kuvan päältä. Selkeä fontti ja yksivärinen tausta tekstillä auttavat asiaa myös. Kirjan sivu on jo liikaa ja ohjelma kääntää vain sanoja sieltä täältä. Hyvä, että sanastoja saa ostaa vain tarpeen mukaan erikseen. On tästä turistille oiva apu. Vähän olen laajennetun todellisuuden kanssa tehnyt aikoinaan 3D mallijuttuja videokameralla ja läppärillä. Tämä teki vaikutuksen. Nyt vielä simultaanitulkkaus puhutusta!

Vastaa
rcolwe
rcolwe

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Thor1993:

Kattelin ton videon päivällä ja oli kyllä sellanen "WTF?!" fiilis hetken :P On se kyllä hienostii toteutettu.. Liekkö koskaan esim. Androidille tulossa?

Artikkelin kirjoittaja ei ole tainnut olla ihan perillä aiheestaan. Word Lens Translatorhan on ollut jo iät ja aja saatavilla Google Playsta. Eli kyllä se sen iLaitteen näytön lisäksi myös ihan Androidinkin ruudulta näkyy.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.