Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone 7 -puhelimia myyty 1,5 miljoonaa

18
Teemu Laitila

Windows Phone 7 -puhelimia myyty 1,5 miljoonaa
Microsoft on viimein kertonut Windows Phone 7 -puhelinten myynnistä tarkkoja numeroita, kertoo Information Week. Eri valmistajien Windows Phone7 -puhelimia on myyty yhteensä 1,5 miljoonaa kappaletta ensimmäisen kuuden viikon aikana. Yhtiö ei ole ennen tätä suostunut kertomaan tietoja uuden mobiilialustansa lanseerauksen onnistumisesta ja analyytikkojen arvailut ovatkin vaihdelleet villisti, alimpina lukemina on esitetty jopa vain 200 000 myytyä puhelinta.

Ilmoitettu lukema saattaa kuitenkin olla hieman yläkanttiin mitoitettu, sillä se käsittää kaikki operaattoreille ja jälleenmyyjille toimitetut puhelimet, joita ei kuitenkaan kaikkia ole välttämättä myyty. Microsoftilla ollaan kuitenkin tyytyväisiä menestykseen, joka on mahdollistanut asiakaspohjan mukavan kasvun ja varmistanut jalansijan tiukasti kilpailluilla markkinoilla.Microsoft kertoo saaneensa hyvää palautetta asiakkailtaan ja Windows Phone 7 -järjestelmää on kiitelty hyvän ja kokonaisvaltaisen mobiilikokemuksen tarjoamisesta. Microsoft on luvannut alustalle ensimmäiset päivitykset heti vuoden alussa ja myös kokonaan uusia puhelinmalleja odotellaan eri valmistajilta viimeistään Mobile World Congress -messuilla helmikuussa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (18)

Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

1

Toivottavasti vähäinenkin myynti lopahtaa joulun jälkeen. Microsoftille ei voi menestystä toivoa, kun se on maailman vihatuimpia yrityksiä eikä syyttä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Möö (vahvistamaton)

2

Siis tungettu kanavat täyteen mutta takahuoneesta ne löytyy...

Asiakakaspohjan kasvu? Markkinaosuus pienenee noilla luvuilla.

Vastaa
ZZboy
ZZboy

3

Mikä on mielenkiintoisempaa niin tehtaat ei ole tilanneet komponentteja uusin WP7 puhelimin, eli oisko nyt niin et nyt odotellaan saavatko jälleenmyyjät niitä kaupaksi. Ainakin yks tuttu hemmo, joka pitää ravintolaa Manhattanilla Nykissä, näkee heti milloin jostakin tuotteesta on tulossa hitti, sanoi ettei ollut nähnyt vielä yhtään WP7 puhelinta.

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

4

Toinen kerta täällä Puhelinvertailussa, Microsoftin ilmoittama luku ei ollut myydyt laitteet, vaan operaattoreille ja myyntiliikkeisiin toimitetut luurit.

Itseäni ärsyttää tuo tapa ilmoittaa, aiheuttaa nimenomaan väärinymmärrystä ja toimitettujen laitteiden määrällä on aika vähän informaatioarvoa.

Itse WP7 näytti varsin hyvältä HD 7:ssa mitä joskus näpläsin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi P. (vahvistamaton)

5

1,5 miljoonaa puhelinta myytynä jakelukanavaan on surkea suoritus ottaen huomioon, että myynnissä oli 11 kpl puhelimia heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Samsung on luvannut tuoda useita WP7 puhelimia myyntiin ensi vuonna. Missäköhän vaiheessa alkaa tippumaan peruutuksista, koska näillä luvuilla ne on kaikki tappiollisia tuotteita.

Vastaa
perhana
perhana

6

@6
microsoftin kannalta ei varmaan ole juurikaan merkitystä sillä kuinka monelle eri valmistajalle tuo 1,5 miljoonan WP7:n myynti jakaantuu, microsoft on kuitenkin toimittanut järjestelmän 1,5 miljoonaan puhelimeen ja se on ainoa heidän kannaltaan merkityksellinen asia.
Googlen tilannehan on aivan sama, androidin myyntilukujahan lasketaan myös pelkästään androidin myyntinä, vaikka eri valmistajia jo lukematon määrä jos kaikki kiinaräpellyksetkin lasketaan mukaan.
Ja jos nyt halutaan verrata WP7:n myyntiä johonkin, niin lähtötilanteeltaan sopivin vertailukohta ehkä on juuri android.. eli montakos eri android puhelinta myytiin ensimmäisten 6 viikon aikana?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

7

6@
>1,5 miljoonaa puhelinta myytynä jakelukanavaan on surkea suoritus
>ottaen

Mihin vertaa ja mitkä oli tavoitteet ja odotukset, sinulla voi ehkä oli moninkertaiset odotukset, jollain toisella pienemmät.

LGlle yksinään tuollaiset määrät olisi hunajaa, samoin Samsungille vielä vuosi sitten unelmaa, mutta nyttenkin varmaan ihan merkittävää, samoin HTClle. jos mietitään että WP7 koneita allettu viemään vain valikoiduille markkinoille.

Aikoinaan HTCn tuotanto oli kokonaan Windows kamaa, mutta alkuvuodesta HTC teki yksinään tuota 3mil neljännes tahtia, tänään vieläkin enemmän. Eli jos WP7 tahti ei kunnolla ole kiihtymässä jää Windows osuus aika marginaaliseksi. vanhan WinMobile luisuu marginaali laitteisiin, joten ei siitäkään määrä tukea.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ei uutta ...!. :) (vahvistamaton)

8

Jussi P.
Samsung on toistaiseksi luopunut WP7-käyttiksen tuomisen omien puhelimen mallistoon -eli toistaiseksi Samsungilta ei ole tulossa WP 7-malleja!.
Viisas valinta kylläkin Samsungilta!.
Nokia ja Microsoft sopivatkin yhteen ja siitä se loiva/jyrkkä alamäki voikin jo alkaa!!. =(
=)
Vielä pahempaa kuraa on luvassa,mitä Symbian nyt on!!. :/

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

9

@9 Lueppas nyt ne viestit mitä sulle vastattiin, kun edellisen kerran kirjoitit tuon saman.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

10

@9

No voi helvetin spede! Samsungilta ON JO TULLUT WP7- luureja, eikö se sun kalloosi mahdu??! Sitäpaitsi WP7 on n. 100 kertaa parempi käyttis kun joku lelu iOS tai Android - puutteistaan huolimatta. Ja nekin vähäiset puutteet korjataan päivityksillä. Ja esim. Flashin puute ei ole Microsoftin syytä, vaan Adobe ei ole saanut sitä tehtyä valmiiksi, ja se tulee kunhan sen valmiiksi saavat.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

11

@7&8

kyllähän valmistajien ja mallien määrä on ihan oleellinen arvioitaessa "myynnin" onnistumista.

jos laitteita on myynnissä 11kpl, myyntipisteitä luokkaa 10 000 (yksistään at&t:llä 2 200) niin 1,5m laitetta menee rikki jo yhdellä näytelaitteella ja 13 kpl varastolla / laite / kauppa. ihan sysisurkea suoritushan toi on.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

12

"kyllähän valmistajien ja mallien määrä on ihan oleellinen arvioitaessa "myynnin" onnistumista"

Miten niin on? Onko iOS monellakin valmistajalla käytössä ja tekeekö Apple sillä montaakin eri mallia?

Vastaa
perhana
perhana

13

@12
microsoft ei ole tosiaan myynyt ensimmäistäkään WP7-puhelinta, microsoft ei myy tällä hetkellä puhelimia WP7 käyttöjärjestelmällä. Sen sijaan microsoft on myynyt/toimittanut WP7 käyttöjärjestelmän 1,5 miljoonaan laitteeseen, eli onko se sysisurkea tulos verrattuna esim. siihen montako android-käyttöjärjestelmää google möi/toimitti ensimmäisten 6 viikon aikana? itse en kyllä edes tiedä eikä kiinnosta lukuja etsiä, mutta tuskin se paljon 1,5 miljoonaa enempää oli.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

14

@14 kuten totesin jo edellisessä viestissäni, kannattaa laittaa noita lukuja vähän kontekstiin. androidia alkoi myydä yhdessä maassa, yhden maan pienemmän operaattorin valikoimassa, wp7:aa alettiin myydä 30 maassa 60 operaattorin voimin ja päälle msft heitti vielä $500m mainoskamppiksen. androidista höpistiin aikoinaan lähinnä joissain teknoblogeissa.

androidin myyntimäärät alussa on harvinaisen epärelevantteja kun msft:n luvuista käy ilmi että laitteita on "myyty" myyntipistettä kohti suunnilleen sen verran kun tarvitaan tyypillisen myyntipisteen hyllyyn notkumaan ettei mesta näytä ihan tyhjältä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

15

No mitä sitten miten Androidia myytiin tai mainostettiin? Kysymyshän on siitä, että myytiinkö sillä varustettuja luureja kuudessa viikossa 1,5 miljoonaa kappaletta vai ei. Jos ei, niin eikö WP7:kaa ole silloin myyty enemmän? Turha mitään suhdelukupaskaa länkyttää. Tuskin kukaan kielsi Androidia myytävän useammassa maassa ja puhelimessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

16

>jos laitteita on myynnissä 11kpl, myyntipisteitä luokkaa 10 000
>(yksistään at&t:llä 2 200) niin 1,5m laitetta menee rikki jo
>yhdellä näytelaitteella ja 13 kpl varastolla / laite / kauppa. ihan
>sysisurkea suoritushan toi on.

Meinaat että kussakin myymälässä on varastossa 154 WP7 laitetta epätoivoisesti odottamassa ostajaa. Ei edes kaikissa kaupoissa ole noin paljoa matkapuhelimia yhteensä varastossa.

Vastaa
elMiguel
elMiguel

17

Tuskin on mitään järkeä verrata WP7 aloitusta Androidin aloitukseen joka oli niin sanotusti "tyhjältä pöydältä", Microsoftilla oli kuitenkin pohjilla aika monta vuotta aikaisempia versioita ja vanhoja käyttäjiä. Eli tuote oli siis tunnettu markkinoilla jo ennestään ja normikäyttäjälle ennemminkin uusi parannettu versio vanhasta, kun uusi käyttis kokonaan.

Mutta itse pitäisin kyllä lukuja pienemä pettymyksenä, kun huomioi että moni alan sivusto antoi kuitenkin tuotteesta aika positiivisia lausuntoja vaikka tässä alkuvaiheessa puutteita on vielä melko pitkälista. Eli siinä mielessä WP7:a kohdeltiin minusta aika silkkihansikkain verrattuna esimerkiksi Symbian^3:n saamaan vastaanottoon, vaikka onhan siihenkin tietääkseni tulossa päivityksiä ja parannuksia samaan tapaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

18

18@
>Microsoftilla oli kuitenkin pohjilla aika monta vuotta aikaisempia
>versioita ja vanhoja käyttäjiä. Eli tuote oli siis tunnettu
>markkinoilla jo ennestään ja normikäyttäjälle ennemminkin uusi
>parannettu versio vanhasta, kun uusi käyttis kokonaan.

WP7 ei ole WinMobilen uusiversio, ei käyttöjärjestelmänä, ei käyttökohteena, ei käyttäjinä.

WinMobile käyttäjät jatkaa edelleen WinMobilella.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.