Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC 7 Pro fyysisellä näppäimistöllä saapuu tammikuussa

17
Teemu Laitila

HTC 7 Pro fyysisellä näppäimistöllä saapuu tammikuussa
HTC:n Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmään perustuva HTC 7 Pro -puhelin on tulossa myyntiin Euroopassa tammikuun aikana. HTC kertoi jo Windows Phone 7 -alustan julkaisun yhteydessä tuovansa 7 Pro -mallin Eurooppaan joskus tulevan vuoden alkupuolella, mutta nyt saksalainen operaattori O2 on listannut puhelimen nettisivuillaan ilmoittaen julkaisuajankohdaksi tammikuun.

HTC Pro 7 on ensimmäinen Eurooppaan saapuva fyysisellä näppäimistöllä varustettu Windows Phone 7 -laite, sillä LG:n Quantum / Optimus 7 Q -mallia ei vielä myydä Yhdysvaltain ulkopuolella. Näppäimistön sisältävien puhelinmallien puute johtunee osittain Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmän heikosta tuesta vaakatason toiminnalle.


HTC 7 Pro muistuttaa ulkomuodoltaan hieman Touch Pro 2 -mallia ja fyysisen näppäimistön lisäksi sen ominaisuudet eivät juuri eroa muista markkinoilla olevista Windows Phone 7 -malleista. Siinä on 3,6 tuuman kokoinen 480x800 pikselin resoluutiolla toimiva näyttö, 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä 5 megapikselin kamera. Puhelimen listannut saksalaisoperaattori ei kerro laitteen tulevaa myyntihintaa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (17)

Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

2

@1 jep, symbianille pitäisi tehdä sama kuin windows teki omalle alustalleen: Aloittaa täysin uudelta puhtaalta pöydältä ja panostaa alusta lähtien käytettävyyteen ja rakentaa käyttis sen mukaan, mikä kyllä näkyy WP7:ssä. Nyt kun pohja on kunnossa niin siihen on helppo sitten lisäillä juttuja ja WP7 tulee varmasti parantumaan huimasti päivitysten myötä.

Kyllä sen huomaa tuossa symbianissa, että ei sitä nyt niin vaan muuteta, se pohja on mitä on, eikä siihen pikkumuutokset auta.

Nokia säätää tota samaa symbiania eikä se siitä mihinkään muutu, muutokset pitäisi olla todella isoja kuten WP7:ssä, että meininki näyttäisi tuoreelta.

WP7 otetaan heti ihan eri tavalla vastaan kuin edelliset winmobile kyhäelmät.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ps (vahvistamaton)

3

mikkis ei taida kovin paljoa alaa seurata kun et tiedän Symbianin muuttumisesta QT:hen. Ensi vuonna odotettavissa 5 päivitystä jotka muuttaa ohjelmia qt ohjelmoiduksi. Huomaahan tuon jo nyt uusissa S^3 puhelimissa kun pieni osa on qt:lla tehty ja kuinka hyviä juuri ne sovellukset on.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

4

@4 Tiedän kyllä ja kuten sanoin, että tuskin se siitä tulee pikku parannuksilla suuremmin muuttumaan. En usko, että se koko käyttiksen yleiskäytettävyys siitä merkittävästi paremmaksi muuttuu jos ei tehdä oikeasti isoja muutoksia. No katsellaan sitten ens kesänä miltä näyttää, tai ehkä loppuvuodesta tai 2012 vuoden alussa no joskus kumminkin sitten ku ne päivitykset on tullu.

Vastaa
OILgame
OILgame

5

Eikö meidän symbian/nokia-vihaajat ole vieläkään tajunnut, että nokia on siirtymässä meegoon, eikä koodata symbiania uudestaan, joka on ainakin mielestäni loistava asia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

6

@6

No kuinka hiton kauan sen meego- puhelimen tekeminen kestää?? Eikö siitä nyt puhuttu jo viime vuonna, eikä Nokialta ole nähty yhtäkään meego- luuria markkinoilla. Microsoft teki jo tuolla välin täysin uuden alustan ja on jo luureja ollut myynnissäkin hyvän tovin. Vähän vaikea tässä on mitään "go Nokia, go"- kannustushuutoja ilmoille päästää kun ei mitään tapahdu!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
parkkimaa (vahvistamaton)

7

> No kuinka hiton kauan sen meego- puhelimen tekeminen kestää?? Eikö siitä nyt puhuttu jo viime vuonna, eikä Nokialta ole nähty yhtäkään meego- luuria markkinoilla. Microsoft teki jo tuolla välin täysin uuden alustan ja on jo luureja ollut myynnissäkin hyvän tovin.

Kuinkas kauan Windows Phone 7:ää on tehty? Ei se ihan vuodessa kuitenkaan valmistunut. Sen piti ilmestyä jo vuonna 2009, mutta viivästysten takia tuli vuoden myöhässä. Ja viivästysten takia MS toi välissä 6,5-versionkin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

8

@8

No ei toki vuodessa valmistunut, mutta nyt on sentään jo myynnissä. Onko Meego- luurista edes mitään _varmaa_ tietoa koska on tulossa? Joku vuosi 2011 on aika laaja arvio..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

9

Vuodet taitaa joillekin olla jonniinverran eri pituisia... Meegosta kaiketi ainakin tiedotettiin vasta tän vuoden talvella - oisko ollut helmikuun alkupuolella...? ett ei siis vielä koko vuotta ole siitä kulunut vrt MS:n vuodessa, joka taisi kestää kaksi ellei liki kolme vuotta...

No mutt kyll Nokia sais tosiaan hiukka (=paljonkin) aktiivisemmin tiedottaa Meegon kehittymisestä ja painotteistaan yleensäkin. Pääpomon vaihto tuli siinä mielessä huonoon aikaan ja sekoitti kompassin turhan pitkäksi aikaa.

Vastaa
OILgame
OILgame

10

7@
Meegostohan tuli päätös vasta tämän vuoden helmikuussa, 9.5 kuukautta sitten. Nokiallahan on jo olemassa meegon edeltäjällä (maemo) varustettuja laitteitta, joita ei voi edes verrata symbianiin.

Meegostakin on jo tullut puhelimille jo muutama (kehitys)versio, joita olen itsekkin kokeillut. Seuraavaksi pitäisi tulla 1.2-versio vuoden 2011 ensimmäisellä puoliskolla. Sen jälkeen se varmaan alkaa olemaan riittävän valmis myyntiin.

Vastaa
Jep_
Jep_

12

Meegosta on tulossa kesän kynnyksellä 1.2 versio jonka pitäisi olla valmis älypuhelimiin. Kyseessä on siis Linux foundationin valvonnassa kehitetty avoin versio. Enpä osaa sanoa meneekö Nokia omaan käyttöön tarkoitetussa versiossa kuinka paljon edellä, kuten kävi esim. Symbianin kanssa, Nokian Symbian^3 ei ole sama kuin avoin Symbian^3.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

13

No taas hieman karannut keskustelu sopivalla aasinsillalla (lue. uutisella matkapuhelimista).

No itse asiasta.. Eikös tuosta 7:sta puutu suomenkieli vielä kokonaan? Tällöin voisi ajatella, että on suomalaiseen makuun tynkä näppis ilman ääkkösiä.

Tuon puutteen vuoksi ei itseä innosta sitten pätkääkään, eikä varmasti tule ainaskaan täällä suomessa mikään jymy menestys.

Vastaa
qwert666
qwert666

14

>sen ominaisuudet eivät juuri eroa muista markkinoilla olevista Windows Phone 7 -malleista. <

Microsofta on hyvintarkkaan sanellut laite valmistajia, minkälainen sen kapulan täytyy olla, eli kaikki on lähes samanlaisia..

Vastaa
be_nice
be_nice

16

No voi hyvänen aika sentään, POJAT POJAT
sehän riittää että nillä puhelimilla "voi edes soittaa"
käyttäkää niitä PC/MÄKKEJÄ jos tartteette jotain virtuaali
juttuja, eihän mihinkään "vapaus mahtuu pieneen rasiaan"
laitteeseen voi survoa koko maailmaa (ainakaan vielä)
ja niikun "ne kentän laidalla huutelia" jotka todellakin tietää
mikä on hyvä ja mikä on P.....ASKA.
Hei mikään ei estä teitä tekemästä sitä MAAILMAN P A R A S T A
alustaa (alusastiaa).
Joo saa kommentoida jos olen väärässä........

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

17

Jos soittaminen on ainoa käyttötarkoitus niin dna liikkeissä taisi olla tarjous jostain kapulasta 19€, se riittää siihen.

Akkukestoakin oli pari viikkoa eikä jää näyttöön sormenjälki (Siis kokonaan, kun ei siihen mahdu). Lisäksi laite ei muistuta tablettia eikä näyttö ole liian suuri, muutenkaan puhelin ei pullota ikävästi taskussa.
Myöskään antennagatea ei ole todettu. Akku on helposti vaihdettava ja laitteessa on myös fyysinen näppäimistö fyysisellä palautteella.
Kyseessä ei myöskään ole mikään avoimenlähdekoodin ropelipäiden tekemä käyttis, johon voidaan asentaa vakoilusovelluksia.
Sovellusten asentamista on rajoitettu, poistamalla mahdollisuus kokonaan.
Lisäksi on eliminoitu mahdollisuus, että koneet valtaavat maailman, poistamalla mahdollisuus liittää puhelin tietokoneeseen. Sähköverkon kautta hyökkäys tietysti on teoriassa mahdollinen, mutta vahinko rajoittuu testien mukaan vain puhelimen ympärillä oleviin esineisiin, mikäli ne ovat herkkiä lämmölle.

Vaihtoehtoja löytyy siis jokaiselle, joten maailmassa kaikki hyvin, myös huomenna..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja