Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

VLC tulossa pian myös Androidille

5
Teemu Laitila

VLC tulossa pian myös Androidille
Työpöytäkäytössä suositun VLC-videosoittimen Android-versio on lähes valmis ja julkaisua voidaan odottaa lähiviikkoina, kertoo GigaOM. Laajasta videoformaattien tuestaan tunnettu avoimeen lähdekoodiin perustuva soitin on ollut saatavilla iPhonelle jo syyskuusta lähtien.

VLC:n Android-versiota on työstetty jo useiden kuukausien ajan, mutta edistystä on haitannut Androidin multimediakirjastojen Java-pohjaisuus. Uuden Android 2.3 Gingerbread -version myötä Google kuitenkin julkaisi päivitetyn version Android NDK -kehitystyökalusta. NDK helpottaa natiivin koodin ajamista, mikä puolestaan parantaa suorituskykyä paljon tehoa vaativissa multimediasovelluksissa.

VLC:n pääkehittäjä Jean-Baptiste Kempf varoittaa kuitenkin, että ongelmat tiettyjen laitteiden kohdalla saattavat viivästyttää julkaisua. Android laitteiden laaja kirjo haittaa erityisesti multimediasovellusten kehittäjiä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

4

Kyllä on hyvä toi vlc ainakin iphonella, suurimman osan videoista on toistanut ilman ongelmaa. Ei tarvitse mitään konvertointeja, senkun heittelee vaan drag'n'dropilla videoita luuriin ja katselee.

Eipä muuta videoplayeriä enää tulekkaan käytettyä.

Vastaa
necq
necq

5

RockPlayer toimii toistaiseksi hyvin Androidilla, mutta uskon että VLC tulee minunkin luuriini hetimmiten sen ilmestyttyä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja