Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone 7 Marketplacen suojaukset murenivat

5
Kaarlo Räihä

Windows Phone 7 Marketplacen suojaukset murenivat
Matkapuhelinalustoille suunnattujen sovelluskauppojen tietoturva on tärkeä maksullisia sovelluksia tekeville ohjelmistokehittäjille, koska kopiointisuojauksien pettäessä kuka tahansa voi ladata sovelluksen itselleen ilmaiseksi. Nyt tämä kauhuskenaario on nähtävästi toteutumassa Windows Phone 7 Marketplacen osalta, sillä Windows Phone Central -sivusto on saanut käsiinsä FreeMarketplace-ohjelman, jolla voi asentaa Windows Phone 7 -puhelimeensa Windows Phone 7 Marketplacelta löytyviä sovelluksia ilman maksua.

FreeMarketplace osaa siis poistaa Windows Phone 7 Marketplacen käyttämät kopiointisuojausmenetelmä sovelluksista, jolloin niitä voi levittää luvattomasti eteenpäin esim. P2P-verkkojen kautta. Windows Phone Centralin mukaan Windows-käyttöjärjestelmällä toimiva FreeMarketplace ei tule julkiseen jakeluun, mutta vastaavan ohjelman tekeminen ei tiettävästi vaadi suurta panostusta, sillä FreeMarketplace toteutettiin kuudessa tunnissa yhden ohjelmistokehittäjän toimesta.


Windows Phone 7 Marketplacen DRM-suojauksien heikko taso ei tule kaikille suurena yllätyksenä, vaan osa kehittäjistä on vaatinut parempia suojausmenetelmiä jo pidemmän aikaa.

Microsoft ei toistaiseksi kommentoinut asiaa, mutta se on tietoinen kauppapaikkansa ongelmista.

Alla FreeMarketplacen toimintaa esittelevä videoPuhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Jarissimo
Jarissimo

1

Ei varmasti lämmitä noin leväperäinen toiminta kehittäjän mieltä. Toivottavasti ei vähennä innostusta sovelluksien koodaamiseen winukka alustalle.
Jos täytyy valita paskin firma omaa julkisuuskuvansa käsittelyyn niin Microsoft on aika vahvoilla. En sano, että Nokiakaan jäisi kauhean kauaksi, taitaisi olla tasapeli.

Vastaa
readyEddy
readyEddy

3

Microsoft alkaa olla mennyttä kamaa. Kaikki osaavat koodarit ovat jo jättäneet uppoavan aluksen. Mitään tämän laadukkaampia tuotteita ei ole odotettavissa.

Pääsemme vihdoin eroon monopolista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

4

@3
Naurattaa nämä kommentit. Samalla toivotaan, että jokainen firma ottaisi turhia miettimättä Androidin käyttöön. Mihin siinä päädytään? Ihan samaan tilanteeseen kuin PC-puolella. Nyt vain Windowsin tilalla Googlen Android ja Applella vähän sama osa kuin PC-puolella. Onko Google jotenkin parempi firma kuin Microsoft? Kumpikaan ei tee hyvää hyvyyttään yhtään mitään vaan tähtäävät pelkästään tulojen maksimointiin. Googlen ansaintalogiikka ei vain tunnu aukeavan kaikille, mistä syystä se on päässyt mielikuvissa eri asemaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iDontKnowAnything (vahvistamaton)

5

@4:

Puhuit Googlen ja Microsoftin ansaintalogiikoista. Mielestäni tähän kimppaan kuuluu kirkkaasti myös Apple tuoteperheineen. Rapakon takana tiedetään, mitä me suomalaisetkin haluamme...

Vaikka innovaatioiltaan eivät tuotteet häikäise, niin nykyään olen hemmetin tyytyväinen Nokia 5800:n ja N900:n omistaja... toivotaan, että MeeGosta saadaan hiottua toimiva kokonaisuus pian eikä sitä pilata jenkkiläisten holhousmentaliteetilla ja kyttäysideologialla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja