Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Patenttisodan uusin taistelupari on Sony vs. LG

1
Kaarlo Räihä

Patenttisodan uusin taistelupari on Sony vs. LG
Matkapuhelinalaa riepottelevien patenttikiistojen määrää kasvaa tasaista tahtia, ja nyt viimeisimpänä mukaan on liittynyt Sony, joka sanoo LG:n matkapuhelimien ja modeemien rikkovan yrityksen patentteja.

Muiden suuryritysten tapaan Sony haastoi vastustajansa oikeuteen Yhdysvalloissa, ja tarkoituksena on estää tiettyjen LG:n puhelinten myyminen Yhdysvalloissa. Sonyn mukaan LG:n tuotteet hyödyntävät luvatta patentteja, joihin lukeutuvat mm. soittajan kuvan näyttäminen ruudulla puhelimen soidessa ja äänen nauhoituksen viivästyttäminen häiriöäänien välttämiseksi.
Sonyn mukaan Nokia ja Samsung ovat olleet mukana näiden tekniikoiden lisensoinnissa, joten jäljelle jää vielä kasa muita puhelinvalmistajia, jotka Sony voi haastaa myöhemmin oikeuteen.

Tämänkään patenttiväännön päättymistä ei kannata odotella aivan lähikuukausina, vaan asian käsittely saattaa venyä helposti vuosien mittaiseksi oikeusprosessiksi.

LG ei ole vielä kommentoinut tapausta, mutta oletettavasti yritys aikoo puolustaa toimiaan loppuun saakka, ja luvassa saattaa olla muiden vastaavien tapausten tapaan vastahaaste, jossa LG listaa patentteja, joita Sonyn tuotteet rikkovat.

Kommentit (1)

syrtek66
syrtek66

1

sanoisinko mitä noista patenteista... patentti soittajan kuvan näyttämisestä puhelimen soidessa. mikä vitsi tämä patentti järjestelmä on.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja