Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android lähettää tekstiviestejä väärille henkilöille

24
Manu Pitkänen

Android lähettää tekstiviestejä väärille henkilöille
Älypuhelimissa paljon käytetystä Android-käyttöjärjestelmästä on löytynyt ohjelmointivirhe, jonka vuoksi tekstiviesti saattaa lähteä väärälle henkilölle. Ongelma koskee kaikkia Androidin omaa tekstiviestisovellusta käyttäviä henkilöitä.

Ongelma ilmenee kolmea tai useampaa samanaikaista tekstiviestikeskustelua käytäessä. Androidin tekstiviestisovellus vaihtaa jostakin syystä kesken kaiken vastaanottajaa. Sovellus kuitenkin väittää lähettäneensä tekstiviestin oikealle henkilölle.
Androidia kehittävän Googlen kannalta kiusalliseksi ongelman tekee etenkin se, että ongelma on ollut tiedossa jo viime maaliskuusta lähtien. Valituksia ongelmaa koskien alkoi virrata enemmän heinäkuussa, mutta vieläkään asialle ei olla tehty mitään. Google Code -sivustolla bugi oli arvioitu kiireellisyystasoltaan keskinkertaiseksi. Nyt bugia koskeva luokitus on korotettu kriittiseksi.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (24)

ypsilon
ypsilon

1

Aika fataali errori. Menee rakkaudentunnustukset työkaverille ja tappeluviestit äitille tms. Säpinää aiheuttava ominaisuus näissä androideissa.

Mutta on ne silti parempia kuin symbian pa*ska (ironiaa)

Vastaa
Jupsu
Jupsu

2

mulla käyny samaa ongelmaa monet kerrat, monesti jos painan viesteistä auki vaikka "maijan" viestit niin aukeaakin "heikin" viestit.. ja muutakin outoa aina välillä tapahtuu.. viestit tosta syystä monesti väärään osotteeseen menneet..

Vastaa
Thor1993
Thor1993

5

Vähän mietityttää tällaset kun kohta on androidiin symbianista siirtymässä. Tosin vaikee kuvitella että hirveen yleistä olis... ja luulis korjauksenkin olevan tulossa.

Vastaa
petterist1 (vahvistamaton)

7

Tämä on sellainen bugi, jota ei todellakaan saisi ikinä esiintyä, ei ikinä. Mutta ei se mitään, kun se ei ole N -puhelin, jossa näytön päivitys vaakasuorasta pystysuoraan kestää kuitenkin 0.1 sekuntia kauemmin kuin Applella

Vastaa
SG i9000. (vahvistamaton)

8

Tämä bugi on helposti korjattavissa Androidista ja uskon,että Google korjaa ongelman pian!.

Vastaa
Juffeo
Juffeo

9

kuule ssh ei tartte olla mikään fanboy. TOI ON TODELLINEN ONGELMA. itse kokenut tuon ja löytyy vielä sellainen ongelmat että ryhmäviestit eivät tule läpi minulle töistä. eli jää työkutsut saamatta =F kyseessä samsung galaxy s. ei todellaaan tartte olla mikään fanboy kun puhutaan puhelimen PERUS ominaisuudesta

Vastaa
jusunakki
jusunakki

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ssh:

täällä taas nokiafangayboyt muna pystyssä hikoilevat onnesta kun androidista löytyy jotain pikkubugeja..huonon itsetunnon takia täytyy nokiafanien haukkua muita valmistajia ettei vaan tulisi katumusta nokia-halon ostamisesta..jos symbian-roskan bugeja uutisoitaisiin niin tämä sivusto täyttyisi erittäin nopeasti.

sano yksikin läehellekkään yhtä vakava bugi symbianissa

Vastaa
peekko (vahvistamaton)

11

@10
Röllithän (puhelinuutisissa) usein ovat henkilöitä, joilla on low-end "älypuhelin" ja kompensoivat tälläisellä dissauksella omaa laitettaan.
Mutta kyllähän nopeampi työpöydän selaus on tärkeämpi, kuin joku turha tekstiviestien lähteminen oikeisiin osoitteisiin. Kyllähän se näin on.

Vastaa
Jupsu
Jupsu

12

itsellä tuo ongelma ilmenee noin kerran kuukaudessa tai pari.. ja viestejä lähetän noin 1000/kk eli ei kovin vakavasta ongelmasta kyse, jos siis minulla sama ongelma kuin uutisessa..

Vastaa
djtob
djtob

13

@Ypsilon. Olisi mielenkiintoisia uutisia, jos jossakin maassa on kuningatar ja saa väärän tekstiviestin rakkaudenosoituksesta, haluaa naida ja jos tämä ei halua, pää mestaukseen petoksesta? :D

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

14

Rehellinen mielipide: Kyllä. Otan mielummin jouhevan, hyvin muokattavan alustan reikineen päivineen, kun Nokian Symbian-shceissea. En lähettele mitään valtiosalaisuuksia puhelimella, enkä myöskään vonkaa naisilta ainakaan viesteillä. Ja jos pomolle menee joku romanttinen illallis-ehdotus, niin mitä sitten? Vaikea sanoa että tuli väärään numeroon?

Vastaa
(olen) (vahvistamaton)

15

@9,
Google on tiennyt tästä bugista jo yli puoli vuotta eikä sitä ole luokiteltu erityisen kiireelliseksi, että en pidättelisi henkeä korjausta odotellessa.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

17

@15 Sitä kutsutaan scheisse-preferenssiksi ;)

Normikäytössä tuo varmasti aiheuttaa ehkä jotain pieniä kiusallisia/hauskoja tilanteita, mutta työkäytön kannalta bugi on mielestäni hyvin ikävä.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

19

Joo, tosi pieni vaiva. Lähinnä koominen ja lisää vain puhelimen fun-factoria. Vai olisiko tässä syy jättää puhelin kauppaan, kunnes bugi on korjattu. Itse salassapitovelvollisena en uskaltaisi tuolla työasioita hoitaa.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

20

Itse en hoitaisi mitään luottamuksellisia asioita tekstiviestien välityksellä. Tekstiviestien tietoturva on lähes yhtä onneton kuin salaamattomassa sähköpostissakin, joten äkkiä siinä menee tiedot vääriin käsiin.

Ja tuon Androidin oletussovelluksen tekstiviesteille voi korvata paremmilla sovelluksilla, jolloin tuosta ongelmasta ei tartte kärsiä. (ja samalla saa kasan parannuksia, kuten kunnolliset ryhmäviestit, muokattavat äänet lähettäjän mukaan jne.)

Vastaa
ypsilon
ypsilon

21

No jos näin opettajana viestii oppilaan asioista vanhemman kanssa niin sms:n tietoturva on ihan riittävä (pl. android puhelimet ;) ). Mutta jos nico-petterin jälki-istunto ilmoitus menee väärään paikkaan, saattaa joku suuttua.

Vastaa
Juffeo
Juffeo

22

agent_007 voisitko kertoa mikä sovellus samsung galaxy s:lle pitää hankkia että saan ryhmäviestit taas toimimaan?? kiitoksia jo etukäteen

Vastaa
necq
necq

24

@1

:D Oot aikamoinen sälli jos lähetät rakkaudentunnustuksia kolmelle eri ihmiselle yhtäaikaa ja vieläpä saman viestin. Siinäpä vasta kaveri jolla on havaittavissa mielikuvituksen vajausta. :D Saati jos tappelet kolmen eri tyypin kanssa samaan aikaan samasta asiasta samalla viestillä... :D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja