Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorolan superpuhelin muuttuu telakan kanssa nettipäätteeksi

18
Kaarlo Räihä

Motorolan superpuhelin muuttuu telakan kanssa nettipäätteeksi
CES-messujen yksi suurimmista puhelinyllätyksistä on ehdottomasti ollut Motorolan ATRIX 4G, joka venyttää matkapuhelimen määritelmää monilta osin.

Motorolan mukaan kyseessä on maailman tehokkain älypuhelin, mutta kyseessä ei ole kaikkien mittareiden mukaan pelkkä puhelin, sillä sen voi muuttaa noin kilon painoisen telakointiaseman (11,6 tuuman näyttö ja täysikokoinen näppäimistö) avulla myös työpisteeksi.
Puhelin pitää sisällään neljän tuuman kosketusnäytön (resoluutio 960x540), kaksiytimisen Tegra 2 -suorittimien (ytimien kellotaajuus 1 GHz), gigatavun verran RAM-muistia, 16 gigatavun verran flash-muistia (laajennettavissa 32 gigatavun muistikortin avulla 48 gigatavuun), 5 megapikselin takakameran (LED-salama) ja VGA-tason etukameran.

Nimessä oleva 4G-lisuke viittaa tässäkin laitteessa vain HSPA+-tukeen. Laitteen voi suojata sormenjäljentunnistuksella, jolloin asiattomat eivät pääse käyttämään laitetta.

Ohjelmistopuolella tarjolla on Android Froyo, joka tarjoaa Webtop-sovelluksen ja Firefoxin avulla pöytäkoneista tuttua surffailuelämystä, kun puhelin on telakoitu.

Kokoa puhelimella on 117x63,5x10 mm ja painoa 136 grammaa. Akun kapasiteetti on 1930 mAh, ja tälle puheaikaa luvataan yhdellä latauksella noin yhdeksän tuntia (valmiusaika 10 päivää).

Myyntiin laite tulee Yhdysvalloissa ensimmäisen neljänneksen aikana.

Alla kuvia ja telakointiaseman toimintaa esittelevä video


Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (18)

Juffeo
Juffeo

1

ihan hieno idea. tosin eikös "kaikki" puhelimet usb piuhalla ole jo modeemeja läppärille ja puhelin voi maata pyödällä vapaasti. Missasinko jotai uutta? +tarvitset vain tuon puhelimen ja vielä motorola merkkisen läppärin jotta tuo onnistuu ;)

Vastaa
Juffeo
Juffeo

2

ihan hieno idea. tosin eikös "kaikki" puhelimet usb piuhalla ole jo modeemeja läppärille ja puhelin voi maata pyödällä vapaasti. Missasinko jotai uutta? +tarvitset vain tuon puhelimen ja vielä motorola merkkisen läppärin jotta tuo onnistuu ;)

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

5

tulipa puun takaa.. Aiemmin päivällä olin kirjottamassa yhdelle foorumille, että olisipa mukavaa kun veisi puhelimen töihin ja liittäisi sen kahteen hd näyttöön ja näppikseen. Tekisi työt ja pois lähtiessä olisi kaikki mukana puhelimessa.. Olisinpa voinut sanoa että tiesin tuon, mutta menin sitten poistamaan moset tulevaisuuden visiot.. Nyt harmittaa:)

No jokatapauksessa tuo on jo oikeaan suuntaan ja vielä sormenjälkitunnistuksella, mikä on ehdottomasti hieno asia tietoturvan kannalta. Ehdottomasti mielenkiintoinen julkistus ja sellainen jota on pakko päästä testaamaan, toivottavasti tulee myös eurooppaan.

Pelkkänä puhelimenakin jo huikea julkaisu: tarkka näyttö, akku, tehokkuus ja sormenjälkitunnistin. Kyllä taitaa Motorola olla vakavissaan nousemassa valmistajien eliittiin! Android kelkkaan hyppääminen oli kyllä Motorolalta paras veto mitä siinä tilanteessa olisi voinut tehdä, on johtaja optionsa ansainnut..:)

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

6

Jep! Vaikuttaa hienolta paketoinnilta ...vaikka samaa on voinutkin tehdä erillistuotteilla tähänkin asti, mutt silti.
Ton 'läppärin' (=näytön) mukaan ottaminen käy helpommin kuin läppärin 'pakettiin laittaminen' (laukkuun tai salkkuun) ja raahaaminen olkalaukussa tai repussa ...jo painossakin voi olla eroa...

Vastaa
Jepajuu (vahvistamaton)

7

Nykyään kaikki tärkeä on jo pilvessä/serverillä, joten en ihan näe kuinka paljon tämä hyödyttää perustoimistotyöntekijää.

Kaikki riippuu toki hinnasta. Jos tuollaisen dummyläppärin saa edullisesti niin eiköhän jotkut osta sellaisen.

Liittimestä ei taidettu puhua mitään. Jos ei ole standari niin kiinnostus lopahti siihen.

Samalla idealla voisi ihan hyvin tehdä myös tabletin.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

8

Mietin myös tota tabletti mahdollisuutta ja se täydentäisi paketin. Muutenkin tuo liittämisen tyyli oli mielestäni huono. Toki tuossa voi olla ideana juurikin tuo standardi liittämien, esim microusb_llä tosin en usko siihen.

Olisi läppärikäytössä varsinkin kätevä, jos tuon luurin voisi työntää johonkin sisään, ettei heiluisi ulkopuolella.

No tämähän on vasta ensimmäinen tämän suuntainen laite.

Pilvimalli ei kyllä korvaa tällaista järjestelyä ainaskaan matkakäytössä. Siis nykyisellään, kun yhteydet on vielä todella surkeita, varsinkin jos liikutaan hieman kauempana keskustoista.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

10

Toi multimedia dock vaikuttaa myös todella kiinnostavalta ja näyttäisi että jopa virtualisoituna pyörittää xp:tä kivasti.

Muutenkin vakuuttaa tuo käytettävyys. Hinnat alkais kiinnostamaan ja suomeen tulo:)

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

11

Hups, katsoin tuon videon loppuuna ja sattui kaatumaan lopussa kun esitteli kaukosäädintä. No kyseessähän on demo ja vielä kehityksen alla oleva tuote, mutta erittäin lupaava ja mielenkiintoinen kapistus.

Pitäsköhän alkaa tutkimaan motorolan osakkeita:)

Vastaa
perhana
perhana

12

@12
Jonkin aikaa androidia käyttäneenä olen huomannut että yleensäkin se jumahtaa aina jossain mahdollisimman kiusallisessa kohdassa, kiitos sen loisteliaan moniajon.. eipä tuossa videossakaan esittelijä näyttänyt järjestelmän jumittumista edes hämmästyvän, tuumasi vaan että tottakai se kaatui juuri nyt.

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

13

S^3 laitteille on näköjään jo olemassa tuota entertainment applikaatiota vastaava softa.

http://betalabs.nokia.com/apps/nokia-big-screen

Tulevaisuus näyttää kyllä aika hyvältä mobiililaitteiden suhteen. Satsaukset softaan ja laitteisiin ovat niin valtavia, että ei ihme kun alkaa tapahtumaan.

Vastaa
SFXman
SFXman

14

@10

Se on Citrix yhteys XP koneeseen, ei virtualisointi perinteisessä mielessä. Toki tuotakin kutsutaan virtualisoinniksi jossain...

Ehkä tiesit jo. :P

Vastaa
matso9
matso9

15

Tietty Froyo, eikä Honeycombia etes saa tuohon mm. puhelimen liian pienen resoluution vuoksi... Just tuollasessa olis kätevää, että vois käyttää puhelimessa pienemmällä resolla, ja läppärissä taas tulis ne isommalle ruudulle optimoidut ominaisuudet käyttöön, turha toivo..

Tosiaan parempi olis, että menis vähän kiinteemmin tuohon läppäriin kiinni eikä tollaselle ulokkeelle.

Ihan kätsä että saa tehokkaan puhelimen ja netbookin varmasti halvempaan yhteishintaan kun puhelimen ja oikean netbookin ;P. Tietty tuolle läppäriosalle sopiva hinta jotain 100e.

Vastaa
matso9
matso9

16

"Nykyään kaikki tärkeä on jo pilvessä/serverillä, joten en ihan näe kuinka paljon tämä hyödyttää perustoimistotyöntekijää."

Eikö se hyöty just tule siinä? Eli pääsee vaikka androidilla ja tällä näyttölisukkeella datoihin paremmin käsiksi esim. selainsovelluksen kautta, eikä tarvita välttämättä Windowsia ja alustariippuvaista softaa.

Vastaa
dRD
dRD

17

Tällaista olen odotellut kymmenen vuoden ajan, blogannutkin aiheesta joskus vuonna 2000. Eli "koteloita" / telakointiasemia kännyköille, sittenkun kännyköiden jerkku alkaa riittämään kaikkeen normaali-desktopkäyttöön.

Toivon, että Motorolan askel olisi suunnannäyttäjä ja että jutuissa alkaisi oikeasti tapahtumaan lähitulevaisuudessa kehitystä. Ideaalitilanne on IMO se, että on vain yksi "fiksu" laite, joka kotiin tultuaan, esim. latauspöydälle laitettaessa "tajuaa" yhdistää itsensä langattomasti näyttöön, näppikseen, hiireen ja verkkolevyyn. Samalla sitten käyttöjärjestelmä (ja softat, etenkin selain) osaisi sopeutua esim. kännykän kosketusnäyttötilasta paremmin hiirellä käytettävään, isomman resoluution tilaan.

Ja reissussa tosiaan olisi mukana tuollainen "läppärikuori", johon laitteen voi sujauttaa kun tarvitaan "läppärikokemusta".

Niin kauan kuin ei pelaa tai tee jotain superraskasta koneellaan, IMO nykyisten "superpuhelinten" teho riittää aivan mainiosti kaikkeen desktopkäyttöönkin.

Vastaa
Arzgahhh
Arzgahhh

18

Toivon mukaan toi on sit järkevän hintainen! Tota täytyy päästä kyl testaa jossain. Akun kesto on ainakin ihan lupaava. :P

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja