Pikatestissä edullinen ZTE Blade -kosketuspuhelin

77
Matti Robinson

Pikatestissä edullinen ZTE Blade -kosketuspuhelin
AfterDawnin ja Puhelinvertailun toimitukseen saapui tänään kohua herättänyt kiinalaisvalmistajan Android-puhelin, ZTE Blade. Toimiston puhelinliittymän vaihdoksen yhteydessä vanha ja hyvin palvellut Nokian peruskapula vaihtui myyntitilastojen kärkeen nousseeseen kosketusnäyttöluuriin. Allekirjoittanut teki samalla pikaisen katsauksen loppuunmyytyyn halpis-Androidiin.

ZTE Blade on 3,5 tuuman kosketusnäytöllä ja 5 megapikselin kameralla varustettu Android 2.1 -puhelin, jonka ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 600 megahertsin suoritin, HSDPA, GPS ja WLAN.

Pakkaus sisältää itse puhelimen lisäksi oppaat, USB-johdon, verkkovirta-adapterin ja nappikuulokkeet. Puhelimen mukana toimitetaan lisäksi 2 gigatavun microSD-muistikortti.

Ulkoisesti ZTE Blade vaikuttaa erittäin onnistuneelta laitteelta. Se on jämäkkä ja pehmeäntuntoinen pinnoite kuorissa miellyttää. Kuorien osalta puhelimesta tulee mieleen HTC Heron tumma versio. Puhelimesta löytyy muista Android-luureista tutut koti-, menu- ja takaisin-napit, microUSB-liitin, 3,5 millimetrin kuulokeliitin sekä volyyminapit.

Valitettavasti laadukkuus ei jatku suorituskykyyn asti. Vanhanaikainen suoritin, jonka kellotaajuuslukema ei kerro koko totuutta, tiputtaa käytettävyyttä rutkasti. Käyttökokemus on aivan toisenlainen kuin esimerkiksi Snapdragon-suorittimella varustetuissa Android-puhelimissa. Osittain käytettävyydessä ei kärsitä juurikaan, mutta esimerkiksi selaimen ja karttasovelluksen käyttäminen on välillä hidasta ja virhepainalluksia syntyy usein.

Puhelimen suorituskyvystä kertoo hyvin se, että epävirallista Androidia asennusta (Nitdroid) käyttävä Nokia N900 toimii CPU Benchmark -nopeustestin mukaan miltei kaksi kertaa ZTE Bladea nopeammin.

On kuitenkin muistettava, että puhelin on Android-huippumalleja monta kertaa halvempi, joten jossain täytyy tehdä kompromisseja. Sokkona puhelinta ei kuitenkaan kannata ostaa, sillä mikäli kärsivällisyyttä riittää keskimääräistä vähemmän, voi ZTE Blade aiheuttaa verisuonien katkeilua.

Mikäli jokin asia jäi askarruttamaan tai haluat lisätietoja jostain puhelimen ominaisuudesta, kirjoita kysymyksesi uutiskommentteihin.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -42%

Motorola Lenovo ThinkPhone
583 € CDON
660 € Proshop
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 999 €

Honor 90 – hinta laskenut -29%

Honor 90
249 € Veikon Kone
249 € Power
349 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Honor Magic5 Pro – hinta laskenut -12%

Honor Magic5 Pro
1070 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1222 €

Kommentit (77)

Anonyymi käyttäjä
rämppääjä (vahvistamaton)

2

Emännälle sain puhuttua tuon luurin, ihan pätevältähän tuo vaikuttaa hintaan nähden. Karttasovellus tosin vaikutti aika jäätävältä.

Vastaa
Ketola
Ketola

3

Puhelin tuli siis meille Saunalahdelta, eli siellä päässä ovat tullauksen hoitaneet. =) Itse puhelin on Saunalahden Norppa+ + Nopsa + ZTE Blade -tarjouspaketti, joka maksaa 6,90eur/kk.

Vastaa
toswiba
toswiba

6

Ihan hyvä demo, mutta www-palveluita käytettäessä varmaan puhelimen asennolla on merkitystä... samoin kuin prosessorin moniajollakin, eli milloin aktivoi käyttöliittymää edellisen prosessoinnin ollessa kesken etc. etc..

Vastaa
Oisqi
Oisqi

7

Taas kommenttien taso loistava (tai ainakin viimeisen). Ihan tosissaan vois vähän miettiä et mitä tännekki kirjottelee. Miten olis sen sisäänkirjautumis pakon kanssa?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Idiootit (vahvistamaton)

8

Kuka helv. tollasta rottamallia ostaa? Ihan älyttömän luokaton ja hidas.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
HTC1234 (vahvistamaton)

9

Vaikka mun mielestä Nokian N8 onkin käytettävyydeeltään melko floppi, eikä ole luuri mun makuun ollenkaan, niin ei ZTE:tä ja N8 voi kuitenkaan kunnolla verrata. Vaikka 100% Android-miehiä olenkin, kyllä N8 pyyhkii Bladella lattiaa. Trollilta pahasti tuo 6 viesti vaikuttaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
määki (vahvistamaton)

10

Nokian n8 hinnalla noitahan (ZTE blade) sais 5kpl bladen ovh.n 116€ ja samat ominaisuudet, jollei enemmän ja Android-marketeissa satoja ILMAISIA sovelluksia. Taitaa kestääkin paremmin, kuin uusin lasikuori Apple Iphone4.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ei uutta Nokialta!!. (vahvistamaton)

12

Nokia N8 ainut ongelma ja FLOPPI on "RASKAS" käyttöjärjestelmä,Symbian!!.Joka on myös vielä suht buginen!!.

Vastaa
Poorold
Poorold

17

Voisi ihan huvikseen laskea kuinka paljon tuolla 120€ hinnalla saa ominaisuuksia verrattuna esim nokian N8 tai iPhoneen. Eihän Bladea esim. yrityskäytössä voi verrata noihin - ovathan ne nopeampia varmasti joka osa-alueella ja akku kestää jne. MUTTA väittäisin että bladessa on ns. kilohinta paremmin kohillaan tavalliselle kuluttajalle, vähän kuin rinnakkaslääkkeissä! Ainakin itse olen tyytyväinen koska olin hamaan tappiin saakka näitä lääpintänäyttöisiä kapuloita vastaan - eiväthän ne voi yksikertaisesti toimia!! Vaan toimiihan ne kuitenkin..

Vastaa
mikkokk
mikkokk

18

Vai että myyntilistojen kärjessä? :)

Näin Elisalla muuttui kaupanpäällinen itse kauppatavaraksi.


4.1.2011 15:02:40
›Myydyimmät puhelinmallit: Android nousi ykköseksi
3.12.2010 09:47:08
›Myydyimmät puhelinmallit: ZTE Blade kiilasi kärkisijoille
22.11.2010 11:23:48
›Liittymä ja mobiililaajakaista puoleen hintaan - Android-puhelin kaupan päälle!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

19

@19
Kannattaa myös verrata sitä kilohintaa kalliimpiin Android puhelimiin. Miten sen kilohinnan käy sitten?

Tosiasiassa tässä on käymässä niin, että kuluttajat ostavat iPhonen, Nokian,(RIMin) tai Androidin. Harva peruskuluttaja tietää, mikä on iPhonen saati tietyn Nokian puhelimen käyttis, mutta Androidia rummutetaan niin paljon, että jos Android kaupoille lähdetään niin halpis Android voi hyvin lähteä mukaan. Toki nämä näkyvät myös muiden kuin Android valmistajien myynnissä, mutta ei välttämättä lainkaan yhtä pahasti.

Vastaa
ju-zu
ju-zu

20

Itse olen testaillut puhelinta noin 2 viikkoa, eikä ole muuta kuin hyvää sanottavaa. Ainoan miinuksen antaisin akun kestosta. Toki vertailu kohtaa ei muihin android puhelimiin ole paljoa ole.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
PSBötti (vahvistamaton)

21

Ohoh! Vaikuttaa toimivan paljon sujuvammin kuin mun Galaxy S. Välillä nimittäin saa odotella pelkästään näppäimistön ilmestymistä useita sekunteja. Samoin sovellukset aukeilee _todella_paljon_ nopeammin kuin mulla. Galleriakaan ei odotellut yhtään vaan avasi kuvat välittömästi. Pitäisköhän harkita huoltoon kuljettamista?
Puhtaasta Android-versiosta iso plussa! Ei siihen tarvita mitään TouchWizHölynpölyjä hidastamaan muutenkin onnetonta suorituskykyä. Akkukestosta olisi ollut mukava kuulla joitain kokemuksia.

Vastaa
perhana
perhana

22

En minäkään tuota mitenkään hitaaksi sanoisi, itselläni vertauskohtana uutena yli 400 euron hintainen motorola milestone, ja siihen verrattuna ei kyllä suurta eroa huomaa.
Tuossa videossa olisi kyllä ollut hyvä näyttää selain vaaka-asennossa, niin olisi paremmin tullut esille 480x800 pixelin näytön etu, olisi voinut joku kalliimman hintaluokan puhelimen omistava voinut ihmetellä että kuinka tuossa halpaluurissa esim. puhelinvertailun sivu mahtuu näytölle leveyssuunnassa kokonaan ;-)
Tuon karttasovelluksen hitautta osaltaan selittää päällä ollut gps, joka sisätiloissa käytettynä yrittää epätoivoisesti löytyy signaalia, ja jumittaa sen takia puhelinta.
Tuolla "halpiksella" tosiaan tuntuu esimerkiksi se suosittu Angry Birds toimivan melko mukavasti, varsinkin kun sammutta APN:n ja gTalkin taustalta, sekä automaattisen synkronoinnin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Utelias Bladettelija (vahvistamaton)

23

Onko kukaan kuullu, että onko Bladeen tulossa joskus hamassa tulevaisuudessa Android 2.2 päivitystä? Tiedän, että internet on pullollaan epävirallisia päivityksiä, mutta en millään raaskisi asentaa mitään bugista käyttistä kännyä tuhoamaan.

Trollit on vallannu koko kommentointi osion joka uutisessa... Surullista :/

Vastaa
wilmer
wilmer

25

ihmettelen suuresti teidän hinkua noihin puhelimiin jossa on sitä sun tätä,,noin mitä ihmettä te teette niillä älypuhelimillä,jossa on kaikki hilavitkuttimet? tumputatteko te niihin luureihin? puhelin on höpöttämistä ja tekstareita varten ja joskus jopa karttapalvelua tarvii.no hyvä kamerakin on joskus tarpeen

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

26

@26 (TÄYSIN OFFTOPIC)

No mulla on peruskapula henkilökohtaiseen käyttöön. Ei edes kameraa eikä mitään muutakaan ylimääräistä. Hintaa oli 35€ uutena noin 2v sitten.

Mutta työkäytössä tarvitsen päivittäin sähköpostia (myös liitteet), skypeä, selainta, noin 5 eri kolmannen osapuolen ohjelmaa (luonnosten piirtelyä, värikarttoja, siällönhallinta softaa, ftp softaa sekä editoria).. Lisäksi joitakin muita sovelluksia silloin tällöin. Unohtamatta satunnaista navigointia.

No tietysti kaiken tuon voi tehdä tietokoneella ja on jopa helpompaakin. Kun kuitenkin joudun matkustamaan myös päivittäin, niin työpäiväni pitenisi paljon, mikäli en voisi käyttää matka-aikaa hyödyksi. Lisäksi en saisi palveltua asiakkaitani reissussa ollessa, mikäli tiedot eivät kulkisi mukana. Asiakkaiden luona täytyy myös tehdä karkeita luonnoksia ja älypuhelin hoitaa sen nykyisin vallan loistavasti. Toki voisin senkin tehdä läppärillä tai tabletilla, mutta kamaa on muutenkin riittävästi mukana. Jos 150 grammaan mahtuu tommoinen arsenaali työkaluja, joilla pärjää jotakuinkin, niin kelpaa kyllä vaihtoehdoksi.

Älypuhelimen viihdekäyttö taas on jäänyt todella vähälle, mutta sillointällöin tulee kuunneltua myös musaa taustalla ja ehkä pelattua joku hermoja lepuuttava peli.

Toki tulee myös puhuttua ja viestiteltyä, mutta se on vähäisempää kuin muu käyttö.

Tumputus on jäänyt pois, kun mamma pitää huolen siitä puolesta.

Vastaa
perhana
perhana

27

@26
mitä ihmettä sinäkin täällä kirjoittelet, aivan yhtä hyvin voisit asua luolassa, paloitella paistisi terävällä kivensärmällä, kypsentäähän sitä ei tarvitse koska kyllä siitä nälkä lähtee raakanakin... jos salama sattuu joskus tulen sytyttämään niin sitten voit tumputtaa siinä lämpimän nuotion äärellä apinan lailla mylvien. kehityshän on turhaa eikö niin?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mapes (vahvistamaton)

28

@26 hyvä wilmer!
koetetaan kumminki antaa ymmärrystä myös heille, joiden elämänlankana toimii nämä älypuhelimet tai "vääränmerkkisten" puhelimien/puhelinten käyttäjien haukkuminen. Joillakin saman hoitaa volkkari tai bemari. Toki näitä alkaa olla huolestuttavan paljon.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Zte_User (vahvistamaton)

31

"esimerkiksi selaimen ja karttasovelluksen käyttäminen on välillä hidasta ja virhepainalluksia syntyy usein"

Voiskos tähän saada tarkennusta? vai aiheuttaako tämä sitä otsasuonen pullistelua?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi52 (vahvistamaton)

32

ZTE Bladen hinta selittyy sillä, että se on koottu hylkyosista. Esimerkiksi näytöt ovat niitä, jotka eivät ole kelvanneet Samsung Galaxy S:ään ja Samppa on dumpannut ne "eurolla" pihalle. ZTE on ostanut koko lastin ja laittanut kiinni puhelimiinsa. Samaa sarjaa ovat myös puhelimen muut komponentit. GPS:n ja digitaalisen kompassin poikkeama on ollut liian suuri jollekin valmistajalle (Samsung?) ja nämä on laitettu laadunvalvonnassa roskiin.

Hauska myös huomata, että oikeasti ostajia kiinnostaa vain puhelimen hinta. SAR-arvoilla (säteilyllä) ei ole pienintäkään merkitystä (on kohtuullisen voimakas sätiö tuo vehje), verimetallit eivät kiinnosta ketään (kunhan Nokia saadaan niiden avulla mollattua) ja sitä, että puhelimet on 99%:n varmasti koottu lapsityövoimalla on kanssa marginaalikysymys.

Vastaa
perhana
perhana

33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jussi52:

ZTE Bladen hinta selittyy sillä, että se on koottu hylkyosista. Esimerkiksi näytöt ovat niitä, jotka eivät ole kelvanneet Samsung Galaxy S:ään ja Samppa on dumpannut ne "eurolla" pihalle. ZTE on ostanut koko lastin ja laittanut kiinni puhelimiinsa. Samaa sarjaa ovat myös puhelimen muut komponentit. GPS:n ja digitaalisen kompassin poikkeama on ollut liian suuri jollekin valmistajalle (Samsung?) ja nämä on laitettu laadunvalvonnassa roskiin.

Hauska myös huomata, että oikeasti ostajia kiinnostaa vain puhelimen hinta. SAR-arvoilla (säteilyllä) ei ole pienintäkään merkitystä (on kohtuullisen voimakas sätiö tuo vehje), verimetallit eivät kiinnosta ketään (kunhan Nokia saadaan niiden avulla mollattua) ja sitä, että puhelimet on 99%:n varmasti koottu lapsityövoimalla on kanssa marginaalikysymys.

Hauska myöskin huomata kuinka karvaasti joitakin henkilöitä kirpaisee kun joku tuo markkinoille edullisen puhelimen ominaisuuksilla jotka pitäisi olla ainoastaan varakkaiden ihmisten saatavilla. Itse en ole vielä missään nähnyt valitettavan että ZTE:n näytöt tai GPS toimisivat huonosti, tai että niissä ilmenisi vikoja enemmän kuin esimerkiksi Nokian kännyköissä... tuntuu myöskin melko sinisilmäiseltä uskoa että ZTE:n kokoonpanolinjalla KIINASSA käytettäisiin enemmän lapsityövoimaa kuin Nokian tehtaalla KIINASSA.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi52 (vahvistamaton)

34

@perhana: ZTE Bladesta löytyy esimerkkejä videon kanssa, kun etsit "dead pixels", "flickering pixels." Suomalaisen keskustelun yhteydessä joku valitti myös juovista. Näytön valmistaja on Samsung.

Yritin etsiä iSupplin tai vastaavan Bill of Materials (BOM) hintaa tuolla näytölle, mutta en löytänyt. N8:n pienempiresoluutioinen AMOLED-näyttö maksaa ilman veroja $40, joten tuon puhelimen pelkkä näyttö olisi (kunnollisena) hinnaltaan ehkä noin $50.

Digitaalisen kompassin aste-eroista (esim. 90 astetta säännönmukaisesti pielessä) löytyy viitteitä suomalaisistakin keskutelusta, samoin kuin GPS:stä, joka antaa paikan oikein ainakin maan tarkkuudella (aivan kuten Samsung Galaxy S), kunhan ei erehdy jonnekin Vatikaanin alueelle, jossa tarkkuus voi heittää.

Yksinkertaisesti kännykkää ei voi myydä 120 eurolla veroineen, koska sen pelkät osat maksavat enemmän. Tähän päälle työ + rahti. Mitään katetta tuosta ei taatusti jää, vaikka hylkyosista laite kootaankin, koska puhelimet tulevat 24 kk:n takuuaikana ainakin kerran huoltoon. Suomessa huoltotyö maksaa enemmän, mitä itse puhelin.

Nokia ei käytä lapsityövoimaa tehtaillaan.

Vastaa
Ketola
Ketola

35

Lainaus:

"esimerkiksi selaimen ja karttasovelluksen käyttäminen on välillä hidasta ja virhepainalluksia syntyy usein"

Voiskos tähän saada tarkennusta? vai aiheuttaako tämä sitä otsasuonen pullistelua?

Käytännössä hitaus esiintyy käyttöliittymän tökkimisenä. Esimerkiksi kosketuksen rekisteröinti saattaa pätkiä siten, että pitkä pyyhkäisy tulkitaankin kahtena lyhyempänä pyyhkäisynä. Syypää tuohon lienee alimitoitettu CPU. Taustalla pyöriviä sovelluksia sulkemalla laite toimii suhteellisen jouhevasti.

Vastaa
perhana
perhana

36

@Jussi52

Hakemalla löytyy toki mitä vain, voit vertailun vuoksi kokeilla hakuja "nokia dead pixels" tai "htc dead pixels" ja varmasti löydät keskustelua aiheesta, ja youtube videoita, sama pätee gps:n tarkkuuteen, vikoja löytyy kalliimmistakin merkeistä.
Näytön hinta taas, kun näytöt todennäköisesti valmistaa kiinalainen tehdas, niin oletko varma että kiinalainen liikekumppani joutuu maksamaan näytöistä täyden hinnan vaikka ne eivät olisikaan sekundakappaleita?
Itse en puhu pelkästään sen tiedon perusteella mitä netistä löytyy, vaan omistan sekä motorola milestonen ja tämän zde bladen, ja laitteita vertaillessa suurin ero löytyy tosiaan ainoastaan prosessorin tehossa ja kuorien materiaalissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi52 (vahvistamaton)

37

36@perhana: Varmasti löytyy kaikilta valmistajilta, mutta ZTE Bladen kohdalla dead pixeleitä löytyy järjestään todella monesta aivan uudesta laitteesta. Luepa vaikka muropaketin keskutelufoorumilta. "Nokia N8 deal pixel" ei tuonut mitenkään merkittävästi tuloksia, vaikka laitetta on myyty miljoonia.

ZTE Bladen AMOLED-näyttöjä ei valmistaja mikään kiinalainen tehdas vaan Samsung. AMOLED-näyttöjen kapasiteetti on tällä hetkellä noin 3 miljoonaa 2":n ruutua kuukaudessa ja selvästi suurin valmistaja on Samsung.

Näitä on käytetty pääasiassa Googlen Nexus- ja Samsung Galaxy S -luureissa Nokian lisäksi. Monet valmistajat ovat luopuneet AMOLED-näytöistä niiden kalliin hinnan ja huonon saatavuuden takia.

Luuletko oikeasti, että ZTE:n halpaluuriin on laitettu viimeisintä näyttötekniikkaa edustava paneeli sisään, joiden saatavuus on huono ja joka on ostettu täydellä hinnalla valmistajalta? Roskakorista nuo on poimittu, aivan samoin kuin kaikki muutkin ko. puhelimen osat.

Laitteen RF-suunnittelu on samaa tasoa, mitä kiinalaisissa leluissa. Ei niitä ole tehty kestämään. On lähinnä säkää millainen yksilö sieltä paketista tupsahtaa. Osa hajoaa heti, osa voi toimia koko takuun ajan ongelmitta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

38

@37 Mitä sulla on niin paljon vastaan tuota bladea? tai sitä, että se myy? :)

Serkkupojalla on tuollainen ja olin yllättynyt miten hyvä se on hintaansa nähden, tuli sitä näpräiltyä joulun välipäivinä.

Toistaiseksi ei ainakaan kuulemma mitään ongelmia ole ollut. toki se on selvää, että ei voi olettaa luurin olevan yhtä hyvä kun 500e puhelimet, mutta sitä nyt ei kai kukaan oletakkaan?

Tuskin tätä luuria samat käyttäjät katsoo jotka miettii ostaako samsung galaxy s, htc desire, n8, iphone ja wp7 luureja jne.

Hintahan tuossa on se isoin tekijä ja yllättäen hintaansa nähden saa myös rahoilleen vastinetta. Jos odotukset on jollain tavalla realistisella tasolla.

Vastaa
perhana
perhana

39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jussi52:

36@perhana: Varmasti löytyy kaikilta valmistajilta, mutta ZTE Bladen kohdalla dead pixeleitä löytyy järjestään todella monesta aivan uudesta laitteesta. Luepa vaikka muropaketin keskutelufoorumilta. "Nokia N8 deal pixel" ei tuonut mitenkään merkittävästi tuloksia, vaikka laitetta on myyty miljoonia.

ZTE Bladen AMOLED-näyttöjä ei valmistaja mikään kiinalainen tehdas vaan Samsung. AMOLED-näyttöjen kapasiteetti on tällä hetkellä noin 3 miljoonaa 2":n ruutua kuukaudessa ja selvästi suurin valmistaja on Samsung.

Näitä on käytetty pääasiassa Googlen Nexus- ja Samsung Galaxy S -luureissa Nokian lisäksi. Monet valmistajat ovat luopuneet AMOLED-näytöistä niiden kalliin hinnan ja huonon saatavuuden takia.

Luuletko oikeasti, että ZTE:n halpaluuriin on laitettu viimeisintä näyttötekniikkaa edustava paneeli sisään, joiden saatavuus on huono ja joka on ostettu täydellä hinnalla valmistajalta? Roskakorista nuo on poimittu, aivan samoin kuin kaikki muutkin ko. puhelimen osat.

Laitteen RF-suunnittelu on samaa tasoa, mitä kiinalaisissa leluissa. Ei niitä ole tehty kestämään. On lähinnä säkää millainen yksilö sieltä paketista tupsahtaa. Osa hajoaa heti, osa voi toimia koko takuun ajan ongelmitta.

Eikö siellä murolautasen forumilla osata oikaista tuota virheellistä tietoa zte bladen amoled näytöstä, ulkomaisten forumeiden mukaan myös zte on luopunut oled näytöistä ja todennäköisesti näissä suomeenkin tuoduissa 5mp kamerallisissa malleissa on käytetty TFT näyttöä (joka monien mielestä on jopa parempi kuin oled)... joka tapauksessa, lähipiirissäni on 3 blade kännykkää, eikä yhdessäkään niistä ole mitään vikoja ilmennyt.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi52 (vahvistamaton)

40

38@mikkis: Blade ei oikeastaan myy, vaan sitä jaetaan ilmaiseksi, jos ottaa mobiililaajakaistan puoleen hintaan. Puhelimia on 120 euron molemmin puolin myynnissä muuallakin, mutta suurin osa "myynnistä" tulee tuon kytkyn kautta.

Ei minulla erityisesti mitään vastaan ole ZTE:tä, kunhan tuon esille sen, mihin halpa hinta perustuu. Alunperin toin esiin sen, että hinta on silti se oleellisin tekijä kännykkäkaupassa.

Jotkut puhuvat säteilyarvojen, laadun, verimetallien, ympäristöarvojen ja lapsityövoiman merkityksestä, mutta ZTE Blade on osoittanut, etteivät ostajat kiinnitä näihin oikeasti mitään huomiota. Jos riittävän halvalla saa, näillä asioilla ei ole ensinkään väliä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi52 (vahvistamaton)

41

@39: Suomeen tuoduissa on ollut AMOLED-näytöt, valmistaja Samsung. Kaveri avasi omansa ja todettiin asia. Ei ollut mitään kiinanimiä noissa muissakaan piireissä (esim. GPS), vaan tunnettuja merkkejä pääasiassa, joten roskakorista niitä on saatu tuohon hintaluokkaan. Varmasti tuo hylkytavarakin loppuu, kun luureja laitetaan kanavaan enemmän, mitä tehdas valmistaa näyttöjä yhteensä, joten voidaan siirtyä taas uuteen paneliin.

Tuosta kamerasta sen verran, että se 5 Mpix on oikeasti 3,2 Mpix. Kenno ainakin tuossa 5 Mpix:ssa on 3,2 Mpix ja kuva muunnetaan siten, että se vastaa 5 Mpixeliä. Jossain tuo varmasti on sallittua, mutta Suomessa markkinointia voi pitää harhaanjohtavana.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Käyttäjä12312312 (vahvistamaton)

42

Ollut reilun viikon ajan käytössä ZTE Blade 5 megapikselin kameralla ja ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa!

Akkukestokin on tyydyttävä, kunhan muistaa, ettei pidä GPRS- dataa jatkuvasti päällä (ottaa yöksi pois). Lisäksi puhelimeen voi tehdä root- oikeuksilla akku-resetin, johon ohjeet muualla netissä, tämän on kerrottu lisäävän entisestään puhelimen akkukestoa!

Puhelin reagoi loistavasti, eikä ole ollenkaan hidas. Yle Areenan videot pyörivät moitteetta full screenillä ja nettisurffailu on helppoa.

Ainut miinus tulee puhelimen kamerasta ja sen mukana toimitettavasta kamerasoftasta. Jommastakummasta johtuen kameran valotusaika on noin 2 sekuntia, eli kuvia Jyväskylän rallipoluilta tällä kameralla ei oteta.

Vastaa
perhana
perhana

44

vielä kummastelen Jussin väitteitä huonolaatuisista näytöistä... koetin oikein etsimällä etsiä keskustelua aiheesta "dead pixeleitä löytyy järjestään todella monesta aivan uudesta laitteesta" ja esim. murobbs:n blade ketjusta en löytänyt kuin kaksi mainintaa kuolleista pixeleistä, (henkilöiltä jotka oikeasti omistavat kyseisen luurin) ja ketjua näyttäisi riittävän 63 sivun verran... enimmäkseen ongelmia on näyttänyt aiheuttavan custom romit ja muut modaukset ja androidiin totuttelu, mikä ei liene valmistajan tai halvan laadun vika?
Myöskin useammassa viestissä mainitaan varmana tietona että ainakin saunalahden malleissa olisi TFT näyttö, ei OLED, eli voisiko Jussi nyt laittaa jotain linkkejä väitteidensä tueksi? miten olisi vaikkapa valokuvia tuosta purkamastanne bladesta? sopisi muutenkin hyvänä lisänä tähän pikatestiartikkeliin nuo kuvat.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi52 (vahvistamaton)

46

@44: AMOLED-näytöissä on dead-pixeleitä tai muuta häikkää, varsinkin kun katsoo lähempää kokovalkoista tai mustaa ruutua, joissa ilmiö näkyy paremmin. Kaveri avasi omansa ja totesi, että Samsungin paneeli siellä on, sama mikä Galaxy S:ssä. Selvisi samalla sekin, miksi näin kallis paneeli laitetaan halpaluuriin. Laite tuli Saunalahden kytkyn mukana.

Kuvia ei valitettavasti tullut otettua, mutta esimerkiksi Qualcommin valmistamia piirejä näkyi. Luuri on mennyt jo kiertoon (ostaja tietää, että se on avattu), joten näitä ei enää oteta, mutta jos haluat sisältöä ihmetellä, niin "ZTE Blade teardown" Googleen ja pitäisi löytyä sivuja, joissa laite avataan. Ensimmäinen haulla tuleva kreikkalaisvideo muuten on sellainen, jossa näyttö on TFT-mallia.

Vastaa
perhana
perhana

48

En tosiaan tiedä minkä puhelimen Jussi kavereineen on unissaan purkanut, tuskin se ainakaan saunalahden ZTE Blade on ollut, ja tuskin siinä ainakaan sama Samsungin valmistama AMOLED näyttö kuin Galaxy S:ssä on.. Jussi nyt vaan koittaa tehostaa tuota väitettään roskis näytöistä.
ZTE:n näyttö ei yksinkertaisesti voi olla sama kuin Galaxy S:ssä, koska ne ovat erikokoisia, ZTE 3,5" vs. Galaxy S 4"

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Rölli (vahvistamaton)

49

Jussi52 ei vaan voi periaatteesta luopua mielipiteestään. :) Suomeen tuoduissa Bladeissa Ei ole AMOLED-näyttöä, ainoastaan Englantiin menneissä oli alkuun tämä näyttö. Näyttöjä on myöskin kolmea erilaista/eri valmistajan.

Luuletko tosiaan että komponenttien valmistus maksaa Kiinassa hunajaa? Toki ne maksavat länsimaissa ja jälleenmyyjien kauppaamina mutta suurina erinä suoraan tehtaalta eivät todellakaan. Toisekseen huvittaa itku siitä että puhelin sisältää merkkiosia... Aika isot roskikset on toisilla valmistajilla kun Bladea viedään jo yli 20 maahan ja myynti on hurjaa, joutunee jo kaivamaan osia kaatopaikoiltakin. ZTE valmistaa lisäksi aika montaa muuta mallia, niihin varmaan osat keräillään Nokian roskiksista ;) http://wwwen.zte.com.cn/en/products/mobile/index.jsp

Niin ja itse ihan oikeasti omistan kys. puhelimen(ei muuten ole kuolleita pixeleitä eikä muutakaan vikaa).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vivaz (vahvistamaton)

51

ajattelin vaihtaa sony ericssonin vivaz puhelimen tälläseen bladeen lähinnä siksi koska symbian on vaan niin paljon huonompi käyttis. kohta vuoden vanha vivaz on kyllä muuten toiminu ihan hyvin, mutta aattelin kysellä neuvoja että onko mitään järkeä mennä vaihtamaan sitä bladeen? tietysti en ihan päikseen oo vaihtamassa...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lokasdklasdhkl (vahvistamaton)

52

toi jäbä tos videos iha selvästi on vaa ite vitun löysä sorminen ni feilaa kokoajan !

Vastaa
b4k4
b4k4

53

Akkukestoa saa autettua rankasti sillä että kääntää background datan pois päältä. Ei sillä mitään tee jos ei ole esmes tarvetta saada heti tietoa sähköpostista tms. 3G päällä ilman taustadataa akku kestää 4-5 vrk, taustadatasiirto päällä pitää ladata kerran vuorokaudessa. Irkkipuhelimeksi Bladesta ei kyllä oikein ole ainakaan ilman bt-näppistä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
FreestyleSkiing (vahvistamaton)

54

ONKO ZTE BLADE KANNATTAVA OSTOS????

Olisi kiva saada ''selvää'' kommenttia tuosta puleimesta....

Kysymyksiä___

1.Mitä osia on hajonnut ZTE:stä jos joku kerta siitä valittaa.

2.Onko puhelimessa ongelmia kosketuksen suhteen, eli ottaakose jokaisen painalluksen ja tekee mitä painaa ja äkkiä? (tämä vaikuttaa sekavalta, mutta koittakaa saada selvää... <-- )

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
FreestyleSkiing (vahvistamaton)

55

Jatkoa:

3.Saako kameralla otetun kuvan taustakuvaksi_?

4.Jos lähettää vaikka nokian puhelimesta musiikkia bluethootin kanssa ZTE:heen, niin ottaako se musiikin vastaan ja voiko sen myös tallentaa___________________________________ =) ?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ZTE BLADE LAATU (vahvistamaton)

56

Tässä oli kysymyksiä myös..:------

1.tukeeko ZTE nokian puhelimesta lähetettyä musiikkia, kun se on lähetetty bt:llä?

2.Voiko taustakuvaksi asettaa kuvan joka on otettu ZTE:n kameralla......?????????????????????????????????????????????

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
FreestyleSkiing (vahvistamaton)

58

VASTATKAA KYSYMYKSIIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
FreestyleSkiing (vahvistamaton)

60

vastatkaa ees 4-kysymyksee..........

=)

------------------------------------------

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nazzu89 (vahvistamaton)

61

Ihan Ok luuri mutta omani on soneran huolossa 3G kanssa oli onglemia mutta saan uuden ensivikkolla -)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nazzu89 (vahvistamaton)

62

Luuri on muuten maninio väline mp3 ominausuudet pelittää ja Bluethoot toimi kun pitääkin esim ei jätä soitinta pälle kuten nokioissa. hieman Angry birdsissä nykii mutta ei muuten Kannatta harkita ZTE ostamista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nasuli123 (vahvistamaton)

63

mullaakin on toi zte blade mutta en vaan tajua miten sillä voi esim.lähettää musiikkia tai vastaavaa valokuvia videoita.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nasuli123 (vahvistamaton)

64

mullaakin on toi zte blade mutta en vaan tajua miten sillä voi esim.lähettää musiikkia tai vastaavaa valokuvia videoita.

Vastaa
TeamO
TeamO

66

Nokialaisia olen käytänyt koko ikäni, viimeisin luuri N96. Joka kesti vajaat 3 vuotta, kunnes oli totaalisen "kaputt". Kuului vain rätisevä ääni ja savusi hieman. Savun hälvettyä savun haju jäi, ja kapula käyttökelvoton.

Ostin sitten ensimmäisen android -luurin, ZTE Balde II:n, hintaan 117€ ja rapiat päälle. Ja hämmentyneenä ja hämmästyneenä ihmettelen että miksi VASTA NYT siirryin androidiin. Käytettävyys on huippuluokkaa verrattuna symbianiin.

Ne joilla on kalliimpia ja tehokkaampia android -luureja voivat arvoida paremmin ZTE Bladen nopeuden sun muut ominaisuudet, mutta minulle kyllä kelpaa ensimmäiseksi android -luuriksi.

Hinta/Laatu/Ominaisuudet -suhde todellakin kohdallaan. Vastaavat ominaisuudet kuin N96:ssä (pois lukien kameran salama), tosin Blade pyyhkii lattiaa N96:lla; mennen, tullen ja palatessa.

Vastaa
TeamO
TeamO

67

Ai niin, puuttuuhan tuosta toki telkkari, joka on N96:ssa. Mutta aikalailla käyttämättömäksi jäi. Kuukausimaksu (n. 7€, DNA) olisi pitänyt maksaa, jos aikoi ominaisuutta käyttää. Oli viime ajat tosin ilmainen, mutta eipä tullut katsottua N96:lla

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jepajuudas (vahvistamaton)

68

@66

Erittäin tyypillinen kommentti Androidiin vaihtajalta. Verrataan Symbianin kolme vuotta vanhaa ei kosketusnäyttöversiota uuteen kosketuspuhelimeen. Kehitys kaikilla valmistajilla on ollut todella huimaa viimeisten kolmen vuoden aikana. Aivan eri luokkaa mitä se oli aikaisemmin. Aika pitkälti samat kokemukset olisi ollut, vaikka olisit vaihtanut n96:sta mihin tahansa nykyaikaiseen puhelimeen.

Onnittelut nykyaikaan siirtymisestä. Toivottavasti puhelin kestää vähintään saman kolme vuotta kuten edellinenkin.

Vastaa
eklu
eklu

70

Siirtäkääpä sinne noksun yhteystiedot, ohjelmaa ei löydy ja sinihampaalla niistä saa vain parin yritti kumminpäinn vai. Simkortilla ei liiku osoitetiedot yms, täys paska mutta toimi hyvin Huawein nettitikun korvaajana mutta nyt uusi soppari ja tuli mukaan toimiva Huawein tikku niin ostin uuden saunalahden prepaid kortin tohon romuun, kolmenkympin kortin imas ja kuusieeuroa on saldo ja uusinta ei onnisu kun olen jo lähettäny ittelle sen ja eka sim ei toiminut ollenkaan ja jos tuo kolahtaa niin sama ei simmiä, pitää leikata muovinpala ettei se liian pieni simmi liiku. Saunalahti ZTE Blade roskaa vai onko joku päivittänyt slahden sivuilta 2.1 2.2:een. Mökille ajattelin hyvän kartan takia, nyt ammun haulikolla siihen.

Vastaa
matrix82
matrix82

73

@71
Puhelin tuli huollosta ja mitään muuta ei ollu tehty, kuin asennettu Android 2.2 uudestaan puhelimeen.
Tuon oisin voinu itsekin tehdä uudestaan, jos oisin tajunnu :D

Vastaa
ninne
ninne

74

aivan täysp*ska puhelin mielestäni (: muutaman kuukauden ollut käytössä, joista 1kk on mennyt huolloossa, kun ei puhelin suostu lataamaan itseään, kirjoittamaan viestiä ja laittaa musiikkisoittimen itsestään pois päältä. Lisäksi akku on säälittävän lyhytkestoinen.

Vastaa
Mr.Nsmb
Mr.Nsmb

76

En suosittele! Jämähtää koko luuri ihan totaallisesti juntturaan joka kolmas sekunti. Älkää ostako! Ei suju soittaminen, perus kayttäminen. Eelaamisesta mitään puhumattakaan...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miumaumougr (vahvistamaton)

77

Itselläni ollut jo tämä 1,5 vuotta.Aluksi en osannut ollenkaan käyttää mutta sitten tämä osottautui mahtavaksi!Kamera ja näyttö rikki mutta pelaa hyvin(suutuin kännykälle ja pamautin pöytää vasten,joten oma vika)Enää päivitysten jälkeen kännykkä ei lataa ja menee moitteettomasti.Tarpeeksi yksinkertainen mutta kestävä vaikka tippuilee miltei joka päivä!Miinusta nopeasta akun kulutuksesta mutta ei ihmekkään kun olen koko ajan netissä!Mutta ajattelin ostaa uuden puhelimen ja tulee todellakin tätä ikävä!Halpa mutta laadukas.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.