Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 4:n uusi runko ja muuttuneet sisuskalut esillä

12
Kaarlo Räihä

iPhone 4:n uusi runko ja muuttuneet sisuskalut esillä
Vaikka Apple ei ole paikalla CES-messuilla, on yritys silti kuuma puheenaika messuilla erityisesti pitkään povatun Verizon-yhteistyön takia. Kyseistä huhumyllyä ei ainakaan helpota tieto iPhone 4 -puhelimen uudistuneesta rungosta ja muista muuttuneista osista, jotka voisivat viitata mm. LTE-tukeen tai kokonaan uuteen malliin.

Nettiin vuotaneiden varaosakuvien ja -videoiden mukaan Apple olisi lähiaikoina uudistanut iPhone 4:n runkoa monilta osin. Ensimmäinen muutos koskee antennikohtien erottelua, jota on parannettu uudessa rungossa lisäämällä ja siirtämällä kontaktirajoja. Tämän muutoksen on todennäköisesti tarkoitus korjata alkuperäisessä mallissa esiintyneet antenniongelmat.

Toinen uudistus on mykistysnäppäimen paikan siirtäminen alaspäin, jolloin se on lähempänä äänenvoimakkuuden säätämiseen käytettäviä näppäimiä. Kolmas suuri uudistus on kameralle varatun paikan poistuminen rungosta.


Myös rungon keskiosasta on uudessa mallissa poistettu aukko, ja ruuvipaikkoja on lisätty reunoille puhelimen tukevoittamiseksi.

Sisuskalujen osalta muutoksia ovat kokeneet fleksikaapelit, joiden pituuksia on kasvatettu ja samalla mm. mikrofonien paikkoja kaapeleissa on vaihdettu.

Alla GlobalDirectPartsin kokoama video muutoksista

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (12)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Taitaa huhut olla vähintään lähellä totuutta, koska videokin hävisi alta aikayksikön. Apple vaatinut videota poistettavaksi.

Ja kameralle varatun paikan poistuminen? Siis täh, onko kamera lähdössä iLuurista kokonaan? Steve päättänyt, etteivät ihmiset tarvitse kameraa? :D Vai mistä on kyse?

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

2

Toi kamera paikan poistuminen on kyllä outoa.
Ehkä muuten on kyse LTE mallista, josta on korjailtu kuuluvuusongelmaa hieman.

En susko että korjaavat sitä nyt kokonaan, kun silloinhan myöntäisivät olleensa väärässä ja sitähän Steve ei tee koskaan (tai siis heti).

Moniajonkin lisäsivät vasta kun suurin kohu oli laantunut, kuten myös kansiot yms..

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

3

Ei Apple varmaankaan ole poistamassa kameraa iPhonesta. Kuka oikeesti uskoo ettei seuraavassa mallissa olisi kameraa LOL! Kaikki vaiva Facetimeen ym. ja sitte kamera veks... Not gona happen!

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

4

BTW. Kameran kiinnitysten poistuminen rungosta oikeestaan vaan viittaa siihen että kameran kiinnitys tai sen toteutus on vain erillainen. Esim suoraan emolevyllä etc.

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

6

@5 olen samoilla linjoilla. Ei kamera mihinkään häviä todennäköisempää on sen upgrade tai kuten jo mainitsit, jokin uusi idea asian tiimoilta..:)

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

7

Voisi hyvinkin olla mahdollista, että tuossa antennin muokkauksessa on siirretty GSM/UMTS antenni tuonne puhelimen yläreunaan, jonne ei kättä tule laitetuksi. Muut Bletooth ja wifi antennit voisi olla puhelimen alareunassa koska niiden toiminta ei häiriinny antenniin koskemisesta. Tai ainakaan nelosessa ei häiriinny vaikka miten yrittäisi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pelce (vahvistamaton)

8

Applen hampaat iskeny Youtuben videoon. Sattuisiko joku tietämään löytyykö video jostain muualta?

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

10

Applessa on se ikävä puoli, että ei ikinä tiedä mitä ne keksii. Voihan Steven mielestä kännykän kamera hämmentää kuluttajaa tjsp ;D

Mutta joo, tuskin sentään kameraa poistavat. Hyvä jos tuon kuuluvuusongelman korjaavat, muulla keinolla kuin rumalla kumisukalla. Muutamia jänniä pikkumuutoksia myös tehty, mikä saa kyllä vähän epäilemään tuota uutta mallia. Ettei olisi vain "päivitetty" malli, jossa käyttöä parannettu ja nolo suunnittelumoka korjattu.

Ja tuon trollin kannattaisi ehkä hakea töitä Nokian pääjohdosta, kun tuollainen ekspertti on asioissa. Ehkä sitten kun peruskoulu on ohi? :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

11

Tuliko kellään muulla ajatus kesken videon, että minkä ******* takia mä tällästä katson? Kiinnostaako mua oikeasti onko fleksikaapeli pidentynyt ja onko siellä pari ruuvia enemmän kuin ennen?

Joka tapauksessa varmaan ihan tuotantomalleissakin tehdään pieniä muutoksia, kun huomataan joidenkin kohtien kaipaavan parannusta. Näin ainakin autojen kanssa toimitaan. Kamerareikä saattaa uupua ihan sen takia, että kyse on vielä protosta ja kameraa ei ole vielä saatu siihen kuosiin, että se kannattaisi puhelimeen pistään. En usko, että seuraava iPhone eroaa ulkoasultaan juurikaan nykyisestä.

Ei hyvin mene mullakaan.

Vastaa
Meizuman
Meizuman

12

"Myös rungon keskiosasta on uudessa mallissa poistettu aukko, ja ruuvipaikkoja on lisätty reunoille puhelimen tukevoittamiseksi."

Ruuvithan näistä iVehkeistä onkin puuttunu, ainaki ne näkyvät. Kyllä nyt ollaan oikeilla jäljillä!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja