Sony Ericsson Xperia Arc on kaareva älypuhelin

8
Kaarlo Räihä

Sony Ericsson Xperia Arc on kaareva älypuhelin
CES-messujen hulina jatkui eilen Sonyn omalla tilaisuudella, jossa esiteltiin myös Sony Ericssonin Xperia Arc -älypuhelinta. Nimensä puhelin on saanut kaarevasta takaosasta, jonka ansiosta puhelin on helppo erottaa muista markkinoilla olevista tuotteista.

Kaarevuuden ansiosta puhelimen ohuin kohta on 8,7 millimetrin paksuinen ja painoa laitteella on 117 grammaa. Puhelimesta löytyy 4,2 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö (resoluutio 854x480), jota mainostetaan Reality Display -nimellä. Näytössä käytetään yhtiön Bravia-televisioista tuttua tekniikkaa (Mobile Bravia), joka parantaa tiedotteen mukaan värien toistoa ja tarkkuutta.

Suorittimena puhelimessa on gigahertsin kellotaajuudella toimiva Qualcommin tuotos, RAM-muistia on 512 megatavua, sisäänrakennettua flash-muistia löytyy 8 gigatavua (muistikortin avulla mahdollista laajentaa 40 gigatavuun), kuvausta varten 8 megapikselin kamera (Exmor R -kenno ja LED-salama), radioaaltojen kuuntelua varten FM-viritin ja videotoistoa varten laite on varustettu HDMI-ulostulolla.Ohjelmistopuolesta vastaa Androidin uusin Gingerbread-versio, joten SE on vihdoinkin saanut ulos puhelimen tuoreimmalla Android-versiolla. Kotiverkon mediasisältöä varten laite sisältää DLNA-tuen.

Akun kapasiteetti on 1500 mAh. Myyntiin puhelimet tulevat keskiyön sininenä ja sumun harmaana. Suositushintaa Xperia Arcille ei kerrottu, mutta myytiin se on tulossa maaliskuun ja kesäkuun välisenä aikana.

Alla kuvia ja video tuotteesta


Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 7 4G – hinta laskenut -39%

Oppo Reno 7 4G
718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1184 €

vivo Y72 5G – hinta laskenut -29%

vivo Y72 5G
256 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 359 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10
279 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentit (8)

ypsilon
ypsilon

1

Aika vaikeaa tuntuu olevan erottautua näiden Android puhelimien kanssa. Voisi joku lafka panostaa kameraan, niin voisi harkita.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

2

Todellä järkevää tehdä puhelimesta kapeampi keskeltä ja paksumpi päistä.. Muutenkaan ei kyllä specsit paljoa järisytä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

3

@1 Mikä saa epäileen etteikö tässä olisi hyvä kamera? Sonyerkillä on aina ollut laadukkaita kameroita puhelimissa, lähinnä ainoa joka pystyy/haluaa kamerassa Nokian kanssa kilpailla.

Kiinnostava luuri kyllä, mutta android ei kiinnosta, sonyerkin WP7 luuria odotellessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

5

@6 aijjaa ok, no kyllä sen sitten huono täytyy olla jos sen tuosta jo näkee.

http://www.youtube.com/watch?v=JrYKmLYYTpk

ja tuossa vähän infoa Exmor R:stä

"Sony recently announced two new miniature “Exmor R” back-illuminated CMOS image sensors with dramatically improved photographic performance including significantly high sensitivity and low noise. This is the first time that “Exmor R” technology has been commercialized for the use in mobile phones, and is an important step in solving the long-standing problem of those devices not being able to take great photos in low light."

Joka kerta kun puhutaan kamerakännyköistä kysytään, että saako sillä pimeässä hyviä kuvia.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

6

No en minä Sonyn mainospropagandaan paljoa uskoisi. Ainakin tuo salama näyttää ihan hiiren pyllyreiältä ja ne on pieniä. Kuvanlaadun kannalta on tärkeää objektiivin (laatu) ja koko eli miten paljon valoa pääsee kennolle. Taustavalaistu kenno tuskin tuottaa kovin luonnollisia värejä. Voin olla väärässäkin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
myyjä (vahvistamaton)

8

kännykässä oleva kamera on aina huono. Optiikkaa kun siihen ei kunnolla saa, ellei halua puhelimen painoa lisätä kasinkertaiseksi. Jopa nokia N8:n "huikea" 12MP kamera on aivan suolesta. Pikslit ei kerro mitään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.