Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

App Store ei enää jakele VLC-mediasoitinta

13
Kaarlo Räihä

App Store ei enää jakele VLC-mediasoitinta
Pitkään jatkunut kiista App Storen ja VLC-mediasoittimen välisistä lisenssiongelmista on nyt tullut päätökseen, kun iOS-laitteille tarkoitettu VLC-sovellus vedettiin pois jakelusta.

VLC-mediasoittimen kehitystyössä mukana oleva Rémi Denis-Courmont kommentoi tilannetta blogissaan, jossa hän kertoo lopputuleman olleen tiedossa jo pidemmän aikaa. Hän ei myöskään sääli iLaitteiden omistajia tai iOS-sovelluksen kehittäjiä, vaikka näiden käyttämät resurssit näyttävät nyt valuneen kaivoon.

App Storeen VLC-sovellus ilmaantui viime lokakuussa, jonka jälkeen mm. VLC-kehittäjien postituslistalla on kiistelty GNU General Public License -lisenssin (GPL) ja App Store -kauppapaikan lisenssiehtojen välisistä ristiriidoista. Apple on muuttanut kauppapaikan lisenssiehtoja useamman kerran viimeisen vuoden aikana, mutta nähtävästi nämä ehdot eivät ole muutoksista huolimatta yhteensopivia GPL:n kanssa, joten GPL-lisenssin alle kuuluvien sovellusten jakelu ei onnistu App Storen kautta.Koska App Store on ainoa virallinen ohjelmistojen jakelutapa iOS-laitteille, ei iOS-laitteille sopivaa VLC-asennuspakettia voi ladata muilta palvelimilta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

djtob
djtob

2

Mielivaltaista yritykseltä evätä, jota ihmiset tarvitsevat. Selvä homma, Applea ei enää ja hankitaan vaan toisia merkkejä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hyvä on toi vlc (vahvistamaton)

3

@2 Ymmärtääkseni Apple ei tätä vaatinut poistamaan?, vaan osa vlc:n kehittejöistä/tekijöistä oli tätä vastaan tms. ja sanoivat, että pitää poistaa.

Haukutaanko TAAS kerran väärää puuta?

Vastaa
EET
EET

4

Eli uutisessa taitaapi olla virhe. Luin itsekin jostain, että kiista oli VLC mediasoittimen tekijöiden ja VLC iOS tekijöiden välillä, jonka takia Apple suostui VideoLanin vaatimuksiin poistaa iOS versio AppStoresta.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

5

@3 Samaa mietin, taisivat kehittäjät vetää itse pois kun ei lisenssiehdot sopineet GPL:iin.

Tyhmää tässä on tuo, että softaa pystyy hankkimaan vaan yhdestä lähteestä, joka on täysin Applen mielivallan alla.

Vastaa
Superi79
Superi79

6

Uutisessa on virhe. Applella ei ole tekemistä VLC:n poistamisen kanssa. Poistamista on vaatinut VLC -kehitystiimissä mukana oleva kehittäjä, joka myös työskentelee Nokialla. Kehittäjän mukaan AppStoren käyttöehdot ovat ristiriidassa GPL -ehtojen kanssa, jonka vuoksi ohjelma on poistettava AppStoresta (vaikka ohjelma on siellä ilmainen kaikille). Eiköhän kaikilla, jotka kokevat tarvitsevansa ohjelmaa, ole jo se. Ihan toimiva se on, mutta harmi, ettei kehitystä enää jatketa.

@5 Softaa voit hankkia ihan mistä haluat, jos Jailbreikkaat laitteesi. Tai sitten hankit jonkun muun vehkeen. Samalla hyväksyt sen, että ohjelma voi viedä yhteystietosi, soitella maksunumeroihin ynnä muuta haitallista. Yksi helposti saavutettava kauppapaikka, joka on valvottu sekä turvallinen lienee ihan tavallisen kuluttajan etu. Säätäjät sitten säätävät muiden vehkeiden kanssa ohjelmia toimimaan juuri oman laitteensa kanssa.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

7

@6 Sama liirum laarumi kuin mitä Apple suoltaa. Eihän siinä jos sitä haluaa uskoa. On siinä Applen "fasismissa" omat hyvät puolensa, kuten jotkut noista mitä mainitsit, mutta on siinä paljon huonoakin. Ja kuluttajan etu, kuluttajan etu. Apple on ottanut kovin holhoavan ja isällisen asenteen kuluttajiin, mikä on lähes huvittavaa. Ovatko iLaitteiden käyttäjät todella niin tyhmiä, kuin mitä Apple antaa ymmärtää? Tuskin sentään. :D Mutta, tämä nyt on hieman OT:ia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SuperUrpo (vahvistamaton)

8

Android on ainoa oikea vaihoehto. Lopettaisitte noiden naisille ja vajakeille suunnatujen laitteiden näpräilyn ja hommaisitte kunnon luurin kerrankin elämässänne!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Applemies (vahvistamaton)

9

iOSän VLCn laittoi app storeen applidium. Ja kyseinen lafka ei ole poistopyyntöä tehnyt. Eikä uutisessa sanota mitään Applen tekemästä poistosta (puhutaan vain ettei softaa jaeta enää App Storessa). Ja vaikka sanottaisiin olisi se oikein koska Apple on ite kattonut tuon gpl-valituksen valituksen olevan aiheellinen sen omien toimien(drm ja lisenssisotku) takia joten Apple sen softankin on sieltä poistanut.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

11

@6

> Kehittäjän mukaan AppStoren käyttöehdot ovat ristiriidassa GPL -ehtojen
> kanssa, jonka vuoksi ohjelma on poistettava AppStoresta (vaikka ohjelma on
> siellä ilmainen kaikille)

Miten niin vaikka? Ilmasuudella ei ole mitään tekemistä koko asian kanssa. Se onko sovellus ilmainen vai ei, ei liity mitenkään koko asiaan jossa on kyse lisenssiehdoista. Kyllä GPL:n alaisesta sovelluksesta voi otta amksun jos haluaa,ei GPL sitä estä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

12

@11 hh

Täyttä hölynpölyä. Sitäpaitsi puhuit itsesi komeesti pussiin. Katsos, kun VLC on jo portattu Symbianille käyttäen Qt:ta. Eli mites se olikaan, sanoit näin:

> applen tuotteisiin sentään saa hyviä videontoisto-ohjelmia, kuten VLC.
> nokialaisiin surku-symbianiin ei saa kerrassaan mitään!

Hahhah :D Itseasiassa tuo pitäisi tämän nyt kyseessä olevan uutisen perusteella muuttaa muotoon:

> Nokian tuotteisiin sentään saa hyviä videontoisto-ohjelmia, kuten VLC.
> Applen surku-iOS:n ei saa kerrassaan mitään!

:D

Huomautan lisäksi, että Qt:n ansiosta sovellusten porttaaminen yleisesti esim Linuxista Symbianille on huomattavasti helpompaa kuin Iphonelle porttaaminen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja