Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

16 megapikselin kamera tulee puhelimiin

11
Manu Pitkänen

16 megapikselin kamera tulee puhelimiin
Japanilainen elektroniikkayhtiö Renesas on kehittänyt uudenlaisen sensorin, joka mahdollistaa 16 megapikselin kameroiden rakentamisen matkapuhelimiin. Renesas fuusioitui muutama vuosi sitten teknologiayhtiö NEC:n kanssa.

Uusi CE150-nimellä tunnettu sensori siis mahdollistaa aiempaa tarkempien kameroiden integroimisen matkapuhelimiin. Tähän asti tarkimmat kamerat on löytynyt Nokian N8:sta, jossa on 12,1 megapikselin kamera, ja joistain japanilaisista puhelimista (13 MP). Sensori ei ainoastaan kasvata tarkkuutta, vaan sen ansiosta kuvia voi ottaa viisi kertaa aiempaa nopeammin jatkuva kuvaus -toiminnolla. Sensori mahdollistaa myös 1080p:n teräväpiirtokuvauksen.

Sensoreiden massatuotanto alkaa tämän vuoden maaliskuussa. Renesas yrittää toimittaa kuukausittain miljoona sensoria. Nykyisten testimallien kappalehinta on 48 dollaria.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

mikkokk
mikkokk

1

äkkiä laskien näyttäisi olevan 0,8x0,6 sensorin koko eli 1/2,5", selkeästi pienempi kuin n8:n siis. tuottanee megapikseleiden lisäksi rutkasti kohinaa.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

2

Hieman ihmettelen tuota järkevyyttä.. Pokkareissa on isommat sensorit, mutta ei ole silmiini sattunut 16mpix kameroita, kuten ei myöskään järjestelmäkameroissa..

Tuossa taas taidetaan kuluttajan silmiä kastella ihan kunnolla..:)

Pitäsköhän trollailla ettei hh, dd, ssh:n tarvitse..:) :

Nokia FEILAA, Renesasin kamerat on kyllä kaikkein parhaimpia, muutenkin symbian on kuraa, mutta Renesas rulaa..

Vastaa
jartar
jartar

4

Tää megapikseli kilpailu on täysi vitsi. 10 Mpx riittää aikakausilehti tasoisiin kuviin kun on hyvä kamera alla. Miksi siis johonkin kännyyn tarvitaan suurempi pikselimäärä? Ei ymmärrä, ei...

Vastaa
djtob
djtob

5

@ssh, @hh, @dd ja @kk. Taas pitää pyytää rekisteröintipakkoa tälle sivustolle. Nuo em. nimimerkit on syytä pistää trolliviesteiksi ja katsoa varsin samankaltaisena viestinä. Trolliviestejä ei katsota.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

6

@5
Joko toi kaveri heittää näitä juttuja ihan täysin vitsillä (ei ehkä parempaakaan tekemistä) tai sitten se on pahasti kännissä tai muussa kamassa.

Itse uutisesta:
Kaipa noilla suuremmilla megapikselimäärillä on lähinnä siinä iloa, että on varaa tehdä digitaalista zoomausta ilman että kuvanlaatu kärsii vielä pahemmin. Mutta tosiaan tuo kennon koko on joka tapauksessa todella merkittävä asia ja se N8:ssa on hyvä, tai ainakin paljon parempi kuin muissa puhelimissa.

Vastaa
akse
akse

7

Hahah nyt kyl ekan kerran vähä nauratti kk:n läpät. Mut kyllästyttää kyl samalla. Rekisteröinti ois ihan kiva feature.

Menee kyl vähä yli 16mpix jo. Luulis sen 12 olevan aika maximi mitä tarvitsee, varsinki puhelimissa. No mainoskikka taas.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jfjyf (vahvistamaton)

8

Sitten villi veikkaus: 16 megapikselin jälkeen on luvassa 18-20 mp kennot kännyköihin, joka on vain positiivinen juttu(varsinkin jos haluaa kropata kuvia) jos kaikki muut asiaankuuluvat elementit(linssien erottelukyky, kohina, dynamic range, prosessoritehot yms.) paranevat suhteellisesti yhtä paljon, mitä uskallan epäillä.

Vastaa
djtob
djtob

9

@kk. Oletko sama Julian S. sieltä Tietokone-lehden kommenteista, kun huudat samoja huutomerkkejä. Olet kyllä aikamoinen trolli, jos olet huijannut heitä mutta et meitä.

Vastaa
salamijak
salamijak

10

Eihän tuon kokoisia tiedostoja mahdu enää puhelimeen kovin montaa, jollei sitten tallennuskapasiteettia lisätä runsaasti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

11

>Eihän tuon kokoisia tiedostoja mahdu enää puhelimeen kovin montaa,
> jollei sitten tallennuskapasiteettia lisätä runsaasti.

Ei ole pakko kuvatiedostojen olle 16Mpx kokoisia. ja vaikka olisi nii kai niitä luuriin mahtuu, mahtuuhan noita 12Mpx kuviakin satoja, ellei tuhansia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.