Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusi iPhone esiteltiin Verizonin tilaisuudessa

23
Kaarlo Räihä

Uusi iPhone esiteltiin Verizonin tilaisuudessa
Applen iPhone-tuoteperhe on jälleen kasvanut yhdellä uudella tuotteella, kun Verizonin tilaisuudessa esiteltiin odotetusti yhtiön matkapuhelinverkoissa toimivaa iPhone 4 -mallia.

Uutta puhelinta on valmisteltu ja testattu vuoden verran, jotta se toimisi parhaalla mahdollisella tavalla Verizonin käyttämässä CDMA-verkossa, jota operaattori itse kehuu Yhdysvaltojen luotettavimmaksi matkapuhelinverkoksi. Verizonin mukaan sen verkko kestää myös uusien iPhone-asiakkaiden ryntäyksen.

Verizonin asiakkaat voivat ennakkotilata puhelimen helmikuun 3. päivä ja myyntiin tuotteet tulevat viikkoa myöhemmin. Hinnat ovat samat kuin AT&T:n asiakkailla, eli kytkynä 16 gigatavun malli kustantaa 199 dollaria ja 32 gigatavun malli 299 dollaria.

LTE-tukea puhelimessa ei valitettavasti ole, koska se olisi vaatinut suurempaa uudelleensuunnittelua. Verizonin verkkoyhteyden voi kuitenkin jakaa iPhone 4:n WLAN:in avulla jopa viidelle eri laitteelle, joten tältä osin parannuksia puhelimeen on tullut.CDMA:n rajoitusten takia puhuminen ja samanaikainen dataliikennöinti ei kuitenkaan onnistu CDMA-verkossa.

Antenniongelmista kysyttäessä osapuolet vannoivat puhelimen toimivan erinomaisesti, mutta mitään tarkempaa he eivät kertoneet. Kuvien perusteella puhelimen ulkoasu on hieman muuttunut, joten todennäköisesti Apple on korjannut antenniongelmat Verizonin asiakkaille menevissä malleissa.

Osapuolien mukaan kyseessä ei ole yksinoikeussopimus, joten maailman muutkin CDMA-verkkoja hyödyntävät operaattorit voivat halutessaan neuvotella puhelimen valikoimiinsa.

PÄIVITYS:
Ars Technica -sivuston testien mukaan Verizonin malli ei kärsi antenniongelmista, eli puhelinta voi pitää kädessään haluamallaan tavalla ilman kuuluvuuden muuttumista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (23)

Anonyymi käyttäjä
iFan (vahvistamaton)

1

Hieno homma, tervetuloa vaan mukaan käyttämään markkinoiden parasta puhelinta millä on ylivoimaisesti tyytyväisimmät asiakkaat.

Saas nähä montako miljoonaa noita myydään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
AAndie (vahvistamaton)

3

Khyyllä, elä vaan mee käyttämään pakkasessa, että pysyt myös tulevaisuudessa tyytyväisenä käyttäjänä.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

5

On se hyvä että viimein osasivat laittaa sen toimivan antennin siihen. Sääli vaan niitä miljoonia ihmisiä, jotka joutuvat käyttämään sitä kortsua siinä ympärillä mikäli palkit haluaa säilyttää.

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

7

Hassua, mutta omassa iPhone 4:ssa ei tunnu olevan myöskään tuota antenniongelmaa. En saa signaalia putoamaan yhtä palkkia enempää vaikka pitäisin luuria kaksin käsin peittäen siitä niin ison osan kuin mahdollista. Edellinen luuri, HTC Desire, oli varustettu paljon huonommalla antennilla ja se tiputti signaalia selvästi enemmän kuin iPhone. Voi tietty olla yksittäisen kappaleen ominaisuus.

Ja mitä ihmeen vinkumista yhdestä räjähtäneestä iPhonesta? Esim. Nokia N8:in käyttölämpötila on 15-30 celisiusta plussaa, eli vielä pienempi kuin iPhonen. Ja ei ole montaa vuottaa, kun uutisoitiin useasta räjähtelevästi Nokialaisesta, joko se unohtui?

Verizonin iPhoneversiossa itseäni haittaisi tuon datan ja puheluiden toimimattomuus yhtä aikaa. Katkeaa siinä siis data siinä vaiheessa, kun tulee puhelu?

Vastaa
Jep_
Jep_

9

@7.
Niin, Nokialaisen manuaalissa lukee että tuo 15-25 on optimilämpötila akulle, kun mennään alle niin akku ei ehkä kestä enään yhtäpitkään. Ei tuo mikään käyttölämpötila puhelimelle ole. Ja onhan se nyt eri asia painaa jokin lämpötilalukema manuaaliin kuin alkaa räjäyttelemään puhelimien takapaneeleja ja vielä väittää ettei mene takuuseen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

10

@7 No mitä olen seurannut niin ei siitä antenniongelmasta kärsi juuri kukaan. Se oli vaan hyvä esimerkki siitä miten valtava vaikutus netillä on tänä päivänä ja miten nopeasti siellä levii jutut.

Eikä mikään iphone ole mihinkään räjähtänyt, toki lehdet on uutisoinut sen niin, että keskustelu käy kuumana ja sitä se on tosiaan tehnyt, heitterit ollu vauhdissa, hehe :). Ainoastaan takalasi on mennyt särölle. Puhelinkin siis toimii ihan normaalisti tällä kyseisellä henkilöllä lukuunottamatta, että takalasi on vaurioituhut.

Maailmassa 1 pakkasessa hajonnut takalasi yli 10:stä miljoonasta? niin heitterit hyppii seinille :D

Vastaa
akse
akse

11

Hieno homma olla puhelimessa ja joku kysyy osoitetta tms mitä pitäis surffata, mutta ei onnistukkaan koska CDMA. Aika kehittynyttä :P

Hassu että fanipojat heti löytäny nokian manuaalin ja ei oo viittiny lukea että käyttölämpötila koski akkua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

12

@11

Eikös olekkin hienoa? Melkein yhtä hienoa kuin se, että Nokia-uskovaiset lennättää mällit kun yhdestä iPhonesta on takakuori mennyt säröille lämmönmuutoksen takia.. Mikäs merkki se olikaan, kun joku aika takaperin räjähteli useampi ihan ilman mitään sen kummempaa syytäkään? Eihän vaan Nokia?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

15

7@
>Hassua, mutta omassa iPhone 4:ssa ei tunnu olevan myöskään tuota
>antenniongelmaa.

Trollia ei saisi ruokkia, mutta kuullostaa tosi hassulta.

Antenniongelma asettuu siedettävälle tasolle jos käyttää laitetta riittävän paksussa muovi/silkoni kortongissa. Laitetta käyttämällä myös oppii pitämään laitetta oikein.

Suomaalisissa verkoissa GSM toivii ok, eli puheluiden osalta pätkimiset eivät ole poikkeuksellisia, haitta on 3G data yhteyksiä käyttäessä (laitteessa ei ole varsinaisia 3G palveluita). Jos käyttää Wlan yhteyttä, niin eipä siinä 3G ongelmat haittaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

16

Näkyy kälin kehitys pysähtyneen omppupojilta, kun edelleen laittavat luuriinsa noin vanhanaikaisen alotussivun. Näyttö täynnä iconeita - huh! hrrr... Ei sen tylsempää voi ollakaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

17

@16

Omalla kohdalla toi iphonen ikoninäkymä on ollut erittäin jees, kätevää kun on aina siinä suoraan ohjelmat mitä käyttää eniten niin ei tarvi plärätä ohjelmia mistään, saa ohjelmat auki sekunnissa ilman turhaa säätämistä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Luurijuoppo (vahvistamaton)

18

_mikkis__: 35/2010 valmistetussa iphone4:ssä on tuo vika. Takalasi? onko siinä etulasikin?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

20

17@
>Omalla kohdalla toi iphonen ikoninäkymä on ollut erittäin jees,
>kätevää kun on aina siinä suoraan ohjelmat mitä käyttää eniten niin
>ei tarvi plärätä ohjelmia mistään, saa ohjelmat auki sekunnissa
>ilman turhaa säätämistä


Kätevää verrattuna mihin?

Iphonen kotinäytön kriittikki kohdistuu siihen että jokainen asia pitää nimenomaan jollain aplikaatiolla katsoa. Jos haluaa nimeomaan tuota, niin sitten ok, mutta moni haluaa kotinäyttöön vähän muutakin kuin pelkkiä staattisia sovelluskuvakkeita, eli harvemmin he kotinäyttöä/kotinäyttöjä täyttävät pelkästään sovellusten pikakuvakkeilla. Staattisetkin kuvakkeet ovat usein linkkjeä, yhteystietoja, nimiä, saapuneet jne. mutta usella nekin saavat tehdää tilaa dynaamisille elementteille. Kalenteri, Rss, sosiaaliset, viestintä, sää, julkinenliikenne jne.

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

21

@15
Trolli? Ihan tosissani minä tuon kirjoitin, nyt reilun kuukauden ollut iPhone 4 käytössä, ennen sitä oli HTC Desire. Uskalsin ostaa kun kaveritkin kertoivat, etteivät ole antenniongelmia kokeneet. Kuten sanoin, en saa tätä tiputtamaan yhtä palkkia enempää sitten millään. Desire sen sijaan tippui hiemankin betonisemmassa rakennuksessa täysin verkosta.

Desireä edeltäneet Nokialaiset olivat tietty vielä parempia tuossa suhteessa.

Unelmaluuri olisikin Nokian laadulla valmistettu rauta, Applen design ja softana iOS:än ja Androidin parhaat puolet yhdistettynä. Eipä taida olla ihan heti tulossa... :)

Vastaa
ProfaneX
ProfaneX

22

Nyt tulee oldschools vs newfag .

Oldschoolien mielestä iphonet jossa on se antenniongelma ovat paljon parempia, syitä löytyy sata mutta niitä ei sanota ääneen.

Sitte newfägit on sitä mieltä että tämä jossa korjattiin se ongelma niin on 100x parempi, myös kameralla saa tarkempia kuvia.

Miksi ? Oma omena henkeen ja vereen. Sitä ei voita mikään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

23

@x mutta hetkonen? Eikös sulla jo ollut N8 yhdessä vaiheessa? olitko ostamassa siis toista?

Tosin huvittavaa tuossa sun kommentissa on kieltämättä se, että tätä kirjoittaessa tässä alapuolella lukee "N8 juntturassa" :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.