Google Translate toimii nyt Baabelin kalana

2
Kaarlo Räihä

Google Translate toimii nyt Baabelin kalana
Älypuhelinten yleistymisen myötä erilaisia kielikäännöksiin tarkoitettuja työkaluja on helpompi kuljettaa jatkuvasti mukana. Viime vuoden lopulla Word Lens -sovellus tarjosi kuluttajille ensikatsauksen puhelinten tuomiin uusiin käännösvaihtoehtoihin, ja nyt samalla linjalla jatkaa Google Translaten uusin versio, joka tarjoaa helpon tavan kommunikoida vieraiden kielten maailmassa.

Google Translaten uusi Android-versio tarjoaa nyt kuluttajille Conversation Mode -tilaa, jossa keskustelijat voivat puhua lauseensa haluamalla kielellään, jonka jälkeen sovellus kääntää lauseen kohdekielelle ja sanoo sen sitten ääneen. Puhelin toimii siis tulkkina kahden ihmisen välillä, jolloin ihmiset voivat kommunikoida keskenään omalla äidinkielellään.

Tällä hetkellä Conversation Mode tukee vain englantia ja espanjaa, joten suomalaisille turisteille siitä ei ole juuri iloa. Käännökset eivät myöskään ole täydellisiä, ja esim. paikalliset murteet voivat aiheuttaa ongelmia sanojen tunnistamiselle. Tekniikassa on kuitenkin huimasti potentiaalia, joten toivottavasti kehitystyö asian tiimoilta jatkuu.Alla toiminnallisuutta esittelevä video

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy M12 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy M12
213 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10e
500 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 701 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
319 € Verkkokauppa.com
319 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Kommentit (2)

ArskaVi
ArskaVi

1

Onnea ja menestystä yritykselle.

Eihän puheentunnistusohjelmia ole yritetty kehittää vasta kuin muutama kymmenen vuotta. Nekin yritetään opettaa tunnistamaan edes yhden ja saman puhujan puhetta. Noh, lopultahan tässäkin asiassa tullaan pääsemään johonkin.

Suomen kielen erityispiirteet voivat olla hankala este. Kielialueen pienuus pitänee yrittäjät harvalukuisina.

Vastaa
Zarok
Zarok

2

Miksi Google Translation ääni on robottimainen, vaikka nykyään pystyy suhdeelisen luonnolliseen ääntämykseen ja Googlella luulisi olevan varaa sellaiseen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.