Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huhut enteilevät iPhonen menettävän kotinäppäimen

11
Kaarlo Räihä

Huhut enteilevät iPhonen menettävän kotinäppäimen
Applen tulevissa iPhone-puhelimissa ja iPad-tableteissa saatetaan nähdä aiempia malleja vähäisempi näppäintarjonta, sillä Boy Genius Report -sivuston saamien tietojen mukaan kotinäppäimet katoavat kyseisistä laitteista.

Huhuja tukee Applen uusi iOS 4.3 beta, joka tukee neljän ja viiden sormen avulla tapahtuvia pyyhkäisyeleitä, joilla voi korvata kotinäppäimen pääasiallisen käytön eli sovellusten välillä hyppimisen. Kotinäppäintä käytetään kuitenkin lisäksi mm. palautustilan käynnistämiseen ja ruutukaappausten ottamiseen, joten kaikki tahot eivät usko Applen poistavan kotinäppäintä tulevista iLaitteista.
Boy Genius Reportille tietoja paljastaneen tahon mukaan Apple on jo käynnistänyt koekäytön uusien iLaitteiden osalta, joten kotinäppäimen mysteeri selvinnee lähikuukausina, kun seuraavat iLaitteet vuotavat ennenaikaisesti julki.

Jos kotinäppäin poistetaan, voi Apple uudistaa samalla iPhonejen ja iPadien ulkoasua esim. hieman suuremmalla näytöllä tai pienentyneellä koolla.

Alla uusia pyyhkäisyeleitä esittelevä video

Kommentit (11)

ssskss- (vahvistamaton)

2

Eikös tuon 4.3 betan 4/5sormen tuki tule vain ja ainoastaan alustavasti iPadille.

Vastaa
ProfaneX
ProfaneX

3

hh:n jutut ei jaksa enää ees naurattaa. Säälittää vaan että jollain on oikeasti nuin surkea elämä ku ei osaa muuta tehä ku trollata, eikä sitäkään kunnolla.

Vastaa
Jep_
Jep_

4

@3.
On tuo hh kyllä niin paska trolli, että välillä tuntuu että hän on väärin ymmärretty. Kyseessä tuntuu olevan iphone-faneja parodisoiva hahmo. Jos ei niin sitkeydestä päätellen kuuluu niihin 500 nokialaiseen jotka saa kenkää. Potku persuksille kai aiheutta katkeroitumista?

Vastaa
amtiainen
amtiainen

7

Jos iPadissa on jokin toiminto, niin se ei automaattisesti tarkoita että Apple käyttäisi samaa toimintoa toisessa laitteessa. Huhun kirjoittajalla on tämän suhteen ollut hyvin yksinkertainen ajatusmaailma.

MacBook kannettavissa on monia eleliikkeitä joita ei ole käytettävyyssyistä tuotu iPhoneen. Applehan ei tuonut nyky-MacBookeissa olevia eleliikkeitä (kuvan kääntö, edellinen/takaisin toiminto, scrollaus, exposé) pienemmillä kosketustasoilla varustettuihin MacBook kannettaviin vaan näihin joissa oli normaalia suurempi kosketustaso. Aikanaan Applella oli jonkin aikaa myynnissä samaaikaisesti sekä pienemmillä että suuremmilla kosketustasoilla olevia MacBook kannettavia, mutta kyseiset eleet toimi vain suuremmilla kosketustason omaavissa koneissa. Apple tekee laitteisiinsa eleliikkeet sen mukaan miten hyvin ne toimivat kyseisissä laitteissa.

Samaa voisi sanoa uutisoidusta toiminnosta. Toimii iPadissa, mutta tuskin toimii yhtä hyvin iPhonessa. iPhonessa kaikki perustoiminnot on käytettävissä yhdellä sormella, joten kotinapin poistuminen on hyvin epätodennäköistä.

Huhu on todella huono, sillä huhun tekijä ei ole oikein perillä siitä miten Apple tekee tuotteitaan. Applella tuotteiden lähtökohtana on käytettävyys, joten kyseinen huhu sotii sitä periaatetta vastaan.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

10

Engadget on tänään heitellyt huhuja, että iPhone5 tulisi sisältämään uuden A5 tuplaydinprosessorin. Myöskin sanottiin, että ulkonäkö olisi mietitty ihan uusiksi.

Entistä pienempi/ohuempi ja kevyempi? vai kenties isommalla näytöllä. Jälkimmäistä epäilen vahvasti, elleivät sitten ole keksineet jotain tapaa pitää luuri kuitenkin huomattavasti pienempänä kuin kilpailijat ja se taitaa olla aika mahdottomuus.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja