Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC:n Froyo-päivitystahti kerää kiitosta - muilla valmistajilla parantamisen varaa

8
Kaarlo Räihä

HTC:n Froyo-päivitystahti kerää kiitosta - muilla valmistajilla parantamisen varaa
Android-ohjelmistoalustalle julkaistavat versiopäivitykset tuovat mukanaan yleensä uusia ominaisuuksia ja bugikorjauksia, joita kuluttajat haluavat puhelimiinsa mahdollisimman nopeasti. Valitettavasti kaikki puhelinvalmistajat eivät julkaise päivityksiä puhelimiinsa kovinkaan ripeästi, joten Computerworldin toimittaja päätti selvittää mitkä valmistajat hidastelevat päivitysten kanssa.

Mittauksiin otettiin mukaan Yhdysvalloissa myytävät Android-puhelimet, ja valmistajien osalta tutkittiin Froyo-päivityksen saaneiden mallien määrää sekä päivityksen julkaisunopeutta. Froyon lähdekoodit tulivat jakeluun viime vuoden kesäkuussa, ja tästä lähti käyntiin Computerworldin nopeutta mittaava osio, joka kesti viime vuoden lopulle eli hieman yli puolen vuoden verran.
Tilastojen kärjessä oli HTC. Se julkaisi Froyo-päivityksen joka toiselle myynnissä olleelle puhelimelle. Keskimäärin HTC:n mallit saivat päivityksen 56 päivässä, ja tämä oli vertailujoukon toiseksi paras tulos.

Toiselle sijalle ylsi Motorola. Sen puhelinmalleista 15,4 prosenttia sai Froyo-päivityksen, ja keskimäärin päivitys tuli jakeluun 54,5 päivässä eli hieman nopeammin kuin HTC:llä.

Kolmantena oli Samsung, jonka päivitysprosentti oli 11,1 ja kuluttajille odotusta tuli keskimäärin 159 päivää.

Dell, LG ja Sony jäivät kaikki joukon hännille, koska ne eivät saaneet puolessa vuodessa ulos ainuttakaan Froyo-päivitystä. Computerworldin tilastojen perusteella kalliimmat Android-puhelimet saavat päivityksiä todennäköisemmin, joten puhelimen korkeampi hinta tuo hieman lisäturvaa uusien ohjelmistopäivitysten osalta.

Computerworld muistuttaa kuitenkin, ettei päivitystahti ole pelkästään valmistajista kiinni, sillä kytkypakettien hallitsemilla markkinoilla myös operaattorit ovat iskeneet omia kapuloita rattaisiin. Huhujen mukaan mm. Samsungin Vibrant-puhelimet ovat jääneet ilman päivitystä, jotta T-Mobile-operaattori saisi hieman uudempia Vibrant 4G -malleja paremmin kaupaksi.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

Tnoi
Tnoi

1

"_Tilastojen kärjessä_ oli HTC. Keskimäärin HTC:n mallit saivat päivityksen 56 päivässä, ja tämä oli vertailujoukon _toiseksi paras_ tulos."

"_Toiselle_ sijalle ylsi Motorola."

Onko tullut kirjoitusvirhe vai menikö multa jotain ohi lukiessa?

Vastaa
eebet
eebet

3

@1 HTC julkaisi Froyo-päivityksen joka toiselle myynnissä olleelle puhelimelle.

Motorolan puhelinmalleista 15,4 prosenttia sai Froyo-päivityksen.

Vastaa
rölli (vahvistamaton)

5

jep, alkaa kusta JO NYT nämä android laitteet.. vastahan ne tuli? mikä on tilanne vuoden tai kahden jälkee? Alkaa symbian näyttään hyvältä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

Pakko olla taas hh:n kanssa samaa mieltä, että Androidin pirstoutumisesta on tulossa todellinen ongelma. Android-laitteen ostaminen tuntuu olevan sellaista arpapeliä, että tuleeko tähän se päivitys, ja jos tulee, monenko kuukauden viiveellä. Ja mitkä päivitykset tähän tulevat. Androidista on niin moneksi, että siitä on tulossa ongelma. Liikaa laitteita, versioita ja valmistajia.

Pakko olla hh:n kanssa samaa mieltä myös siitä, että Nokian hyppääminen tähän rumbaan olisi pitkällä tähtäimellä ollut huono päätös. Kiinalaiset halpalafkat pommittavat markkinoita järkyttävän halvoilla malleilla, Androidin pakka high-end laitteissakin täysin sekaisin jne. Androidille toivon kaikkea hyvää, mutta jotain järjestystä tai järkeä tähän pitäisi saada.

Vastaa
penapp (vahvistamaton)

7

Androidin käyttöjärjestelmäpäivitykset ovat mielestäni oikeasti iso ongelma ja yksi syy siihen miksi en kovin innoissani ole toistaiseksi Android-puhelinta ostamassa.

Käyttöjärjestelmäpäivitykset tulevat useiden kuukausien viiveellä jos silloinkaan ja mitään lupauksia käyttöjärjestelmäpäivityksistä ei anneta. Saattaa olla, että tulee yksi päivitys (2.x -> 2.y) tai sitten ei tule.

Jos esim. ostan keväällä tulevan LG Optimus 2X:n, niin mistä tiedän tuleeko sille mitään päivityksiä android 2.3 version jälkeen. 2.3 on jo nyt ulkona, mutta 2X julkaistaan 2.2:lla ja "mahdollistaa 2.3 päivityksen". Eli ostaisinko puhelimen jossa on valmiiksi vanha käyttö järjestelmä ja saan ehkä joskus yhden päivityksen silloin jo vanhaan käyttöjärjestelmään.

Toivottavasti Nokia saa päivitykset kuntoon ja tuo sekä Symbianille, että MeeGolle iOS-tyyppiset päivitykset, joissa uusin käyttöjärjestelmä tuodaan vähintään kaikille 2v sisään julkaistuille luureille.

Vastaa
DaIle
DaIle

8

Samsungi tosiaan on vähän "uutta tilalle ja rahaa taskuun" firma. Galaxy Spican omistajana "hieman" pettyny tähän päivitys hommaan, ei millään tule sitä uusinta uutta. Onneksi kuitenkin tämä on kehittäjien "lemppari" puhelin joten sieltä puolen tulee tarvittavaa settiä. Toivois vaan että samsungikin tekis jotain asialle. Hyvä puhelin ominaisuuksiltaan jota samsungin järki ihmiset rajoittaa typerillä rajoituksillaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja