Disneyltä Android-puhelin vaikka Steve Jobs kuuluu johtokuntaan

8
Kaarlo Räihä

Disneyltä Android-puhelin vaikka Steve Jobs kuuluu johtokuntaan
Android-puhelimet ovat saamassa jälleen yhden nimekkään tukijan, kun Disney ilmoitti tuovansa Japanissa myyntiin oman Android-mallinsa.

Puhelimen tekniikasta vastaa pitkälti Sharp, jonka Galapagos 003SH -mallin päälle Disneyn uusi tuote on rakennettu. Puhelimesta löytyy mm. 3,8 tuuman kosketusnäyttö (3D-tuella), gigahertsin kellotaajuudella toimiva suoritin, 9,6 megapikselin kamera, digiviritin ja tuki FeliCa-maksujärjestelmälle.

Ohjelmistopuolella tarjolla on Froyo, johon on laitettu Disneyn oma käyttöliittymä. Täten puhelimessa on mukana Disneyn luomia taustakuvia, soittoääniä ja muuta lisäsisältöä. Lisäksi Disney on toteuttanut puhelimeen muitakin omia sovelluksia, joilla saa käyttöönsä esim. disney.ne.jp-päätteisen sähköpostiosoitteen.Androidin valinta älypuhelimen ohjelmistoalustaksi on Disneyltä yllättävä veto, sillä yrityksen johtokuntaan kuuluu Applen Steve Jobs.

Puhelimen hinnoittelusta ei ole vielä kerrottu tarkempia tietoja. Takakuoren osalta kuluttajille tarjotaan kuutta eri vaihtoehtoa, joiden joukkoon kuuluu esim. Minni Hiiren vaatteista tuttu kuosi.


Uusimmat puhelimet

Kommentit (8)

Eepeeii
Eepeeii

1

Kuka kuvittelee, että iPhonen Applen omena katoaisi ja tilalle tulisi Mikin pärstä? Ehei!

Jos A. Inc on päättänyt (ilmaisten) nettijulkaisujen hinnoittelunkin, ei se tosiaankaan ala OEM-bisnekseen!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Möö (vahvistamaton)

2

Jutun kirjoittaja ei nyt oikein tajua että puhelin on Japanilaisten yhteistyössä Disneyn kanssa kyhäämä sikäläisille edistyneille markkinoille.

Jenkeissä ollaan niin takapajuisia että niiden oma hanke kaatui jo aikaa sitten omaan osaamattomuuteen vaikka oli Jobseja sillä sun täällä...

Vastaa
Tnoi
Tnoi

3

Disney puhelin?? Ei muuta kuin onnea ja menestystä heillekkin vaan.. Nykyään onkin niin vaikeaa saada Aku ankka taustakuvaksi puhelimeen ilman että ostaa erikseen Disney puhelimen. Herää myös toinen kysymys, että kuka sen oikeasti siihen luuriinsa haluaa? Hyvin menee jos ainoa potentiaalinen kohderyhmä tuotteelle on jotkut japsiernut.. Toisaalta niitä tunnetusti riittää.

Eikä kyllä minusta mitenkään yllättävää että tähän valittiin juuri Androidi. On jo itsessään sen verran lelu käyttis, että sehän vaan tukee hyvin tätä Disney teemaa. =D

Vastaa
Zarok
Zarok

4

Tnoi: Täysin totta. Android on täysin paska käyttin, sillehän ei ole hyviä pelejä tai hyötysoftia... Eikun sillehän on esim. Jet Car Stunt, Reckless Racing, Spectral Souls, Radiant, GT Racing...

iOS on enemmän lelukäyttis kuin Android.

- Tuleeko Widgetit iOS:lle?
- Ei.
- Miksei?
- Steve-setä ei tykkää, joten sinäkään et pidä siitä.
- Aijaa.

iOS:n ulkonäölle ei voi juurikaan tehdä mitään, paitsi vaihtaa taustakuvaa. iOS:lle ja Androidille löytyy jo tarpeelliset softat, joten en tarvitse 100 000 shakkipeliä. Mielummin otat käyttiksen jolla voi tehdä jotakin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

5

@4 "iOS:n ulkonäölle ei voi juurikaan tehdä mitään, paitsi vaihtaa taustakuvaa"

Ellei sitten jailbreikkaa, sillonhan avautuukin aivan uusi maailma missä saa säätää niin paljon kun sielu sietää ja tehdä käyttöliittymästä vaikka minkälaisen näköisen ja näin monet tekeekin.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

7

@3

Ai kuka ostaa? Luulisi nyt Disney-puhelimelle löytyvän markkinarakoa maasta, josta ihmiset lähtee Suomeen asti pitääkseen häät muumimaailmassa! :D

Ja tuskin rajoittuu "Disney" -ominaisuudet Aku Ankka -taustakuviin. Jos luet uutisen niin huomaat, että puhelimessa on 3D-näyttö tekniikalla, joka ei vaadi laseja. No... kenellähän on jo vaikka kuinka paljon 3D-leffoja? -Disneyllä! Ja Pixarilla (tekee ne Disneyn leffat) kun on talo täynnä 3D-osaamista niin eiköhän siellä muutama 3D-pelikin saada aikaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.