Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft: Windows Phone 7:n suuret datasiirrot liittyvät kolmanteen osapuoleen

10
Kaarlo Räihä

Microsoft: Windows Phone 7:n suuret datasiirrot liittyvät kolmanteen osapuoleen
Viime vuoden loppupuolella julkaistut Windows Phone 7 -ohjelmistoalustaa käyttävät puhelimet saivat muutama viikko sitten osakseen negatiivista julkisuutta, kun useat käyttäjät valittavat oman puhelimen suurista 3G-datasiirroista. Nyt Microsoft on omien tutkimuksiensa perusteella löytänyt ainakin yhden syyn ongelmille.

Microsoftin mukaan ongelma ei johdu kuitenkaan heistä, vaan kolmannesta osapuolesta. Microsoft ei kertonut tarkemmin mikä tämä kolmas osapuoli on, mutta yritys on ohjeistanut tätä tahoa korjaamaan ongelman. Lisäksi Microsoft työstää parhaillaan ongelmaan omaa korjausta, mutta tarkempaa aikataulua tälle ei kerrottu.
Ohjelmistojätin mukaan voi olla kuitenkin mahdollista, että kyseinen kolmas osapuoli ei ole ainoa taho, jonka toimet voivat aiheuttaa runsasta tiedonsiirtoa, joten Microsoft jatkaa edelleen ongelmien tutkimista. Eräiden käyttäjien antamien tietojen mukaan Windows Phone 7 -puhelin on voinut siirtää päivässä jopa 50 gigatavun megatavun edestä dataa.

Microsoftin mukaan ongelmista on kärsinyt vain muutama prosentti puhelimen käyttäjistä.

Yritys ei maininnut mitään mahdollisista hyvityksistä, joita se voisi maksaa niille kuluttajille, joille ilmoittamaton dataliikennöinti 3G-verkon kautta on tuonut ylimääräisiä kuluja.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

jay73
jay73

1

"Windows Phone 7 -puhelin on voinut siirtää päivässä jopa 50 gigatavun edestä dataa."

Aika kovat 3G-verkot on jossain. Toi ei taida suomessa olla mahdollista edes teoriassa :)

Vastaa
Kalle Kehveli (vahvistamaton)

2

Ihanko oikeasti 50 gigaa? Typo?
Tuollaisen vehkeen voisi haluta itsellekin vaikka se olisi kuinka Wintoosa tahansa ;)

Vastaa
Agent_007
Agent_007

3

"by at least one account, up to 50GB of unidentified data per day" tuosta blogista.

Ja kyllähän tuo Suomessakin onnistuu, kun 1,5 megatavua saa sekunnissa liikkumaan 3G-verkossa. Eli alle 10 tuntia menee silloin.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

4

>Ja kyllähän tuo Suomessakin onnistuu, kun 1,5 megatavua saa
>sekunnissa liikkumaan 3G-verkossa.

tuo on jo yli 12mbit/s, jos siirretään kumpaakin suuntaan, niin ei paljoa auta, eli vaatii siltkin alaspäin jatkuaa (10h) yli 10mbit/s vauhtia, vaikka ylös samaan aikaan tuuppaisi 2 mbit/s vauhtia.

vaikuttaa että tarvitaan markkinamiesten 4G (vanha=> 3.8G)

Vastaa
Kalle Kehveli (vahvistamaton)

5

Ja tällainen datamäärä on siis siirtynyt käyttäjän tietämättä?
Akku ei ole loppunut, puhelin ei käynyt normaalia lämpimänä tai muuten ollut vähän hitaahko käyttää?
No uskoo ken haluaa.

Vastaa
perhana
perhana

6

Jollain käynyt joko lukivirhe tai sitten kirjoitusvirhe, aikaisemmissa uutisissa aivan selvästi puhuttiin 40 - 50mt datamääristä... voisi afterdawnin toimitus nyt tarkistaa tuon 50 gigatavun paikkansapitävyyden jostakin

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

7

Itse olen muista lähteistä lukenut, että 50 megaa päivässä. Kai sitä nyt saa jotain lähdekritiikkiäkin harrastaa, varsinkin kun tuo siirtomäärä ei ole Microsoftin tiedonannosta peräisin, vaan blogin kirjoittajan omaa tietoa.

Ongelman aiheuttajaksi on epäilty mm. Messenger-sovellusta. Se ei ole Microsoftin itsensä tekemä, mutta toisaalta taas periaatteessa "lähellä" Microsoftia. Joku muu tavallisen pulliaisen kehittelemä sovellus todennäköisesti vain potkaistaisi ulos sovelluskaupasta, eikä tarjoittaisi korjausapua.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

8

@6 ja 7

Jep kyllä kyse on ihan 50 megasta, 50 gigaa, repes :D

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

10

@9

Huh... Oikeastiko piti odottaa blogin pitäjän korjausta? Jos puhelin siirtäisi 50 gigaa dataa päivässä 3G:n yli, niin ensinnäkin akku loppuisi jo varmaan puolessa välissä ja toiseksi USA:laiset operaattorit olisi todennäköisesti lyöneet jo jarrua.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja