Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

App Store rikkoi 10 miljardin latauksen rajan

22
Kaarlo Räihä

App Store rikkoi 10 miljardin latauksen rajan
Applen alkuvuosi on ollut täynnä toimintaa, ja nyt yrityksen toiminta on rikkonut jälleen yhden merkkipaalun, kun App Store sai täyteen 10 miljardia sovelluslatausta.

iOS-laitteille sovelluksia tarjoava App Store on Applen nopeiten kasvava latauspalvelu, sillä se on ollut toiminnassa vasta hieman yli kaksi ja puoli vuotta. iTunesin musiikkimyynti saavutti saman kymmenen miljardin latauksen rajan viime vuoden helmikuussa, mutta iTunesin kautta musiikkia on myyty jo vuodesta 2003 alkaen.
App Storen suosio on kasvanut vauhdilla, sillä viime vuonna sovelluslatauksia kertyi lähes seitsemän miljardia. Jos nykyinen kasvuvauhti jatkuu, voi 20 miljardin latauksen raja rikkoontua jo tämän vuoden aikana.

Applen perinteiden tapaan 10 miljardin sovelluslatauksen rajapyykin rikkonut asiakas palkitaan, ja tälläkin kertaa kyseinen onnekas henkilö saa itselleen 10 000 dollarin arvoisen iTunes-lahjakortin.

App Storen valikoimista löytyy noin 300 000 erilaista sovellusta, ja tähän mennessä iOS-laitteita on myyty maailmalla yli 160 miljoonaa kappaletta.

Kommentit (22)

Tnoi
Tnoi

4

Voi olla että Steve Jobbs ja applen henkilökunta on ladannut 70% tosta määrästä, jotta voidaan nostattaa vähän hypeä.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

5

@3 ei kuulemma lasketa.

Oon ladannut appstoresta helposti yli tuhat sovellusta (ei ole mitään tietoa tarkasta määrästä, mutta paljon se on). Luurissa tällä hetkellä niitä on 347 (kansioiden tulon jälkeen lataukset noussu hirveästi)

Uskoisin, että appstoren käyttäjien latausten yhteydessä arviot menevät aina todella alakanttiin. Tänään ihan mielenkiinnosta yrittänyt vähän netistä etsiä käyttäjien kommentteja paljon on ohjelmia tullut latailtua, niin parhaimmillaan yks oli ladannut 5000 sovellusta ja monella 1000.

Määrät ovat kyllä todella huikeita ja sen selittää se, että lataaminen on vaan tehty niin helpoksi, sovellusten huikea määrä plus että ilmaista sisältöä on tarjolla vaikka kuinka paljon.

Sitten offtopic, saisiko tätä kommentti ikkunaa kirjoitushetkellä yhtään pidemmäksi? kauhean ahdas olevinaan, onko aina ollut? Olen sitä jo jonkun aikaa ihmetellyt.

Vastaa
marcoboy
marcoboy

7

Tuossa pikalaskennan suoritin ja iPhonella asennettuna 138 ladattua ohjelmaa ja iPadilla 44, joten tuostakin saa keskiarvoksi 91 appsia per vempain.

Enkä laske itseäni mitenkään suurkuluttajaksi... kun suurimman osan esim. fyysisistä lehtitilauksista on siirtänyt padille saa siitäkin jo useita applikaatioita laskuihin mukaan. jne. jne. jne.

Galaxy S:llä näköjään 7 ohjelmaa ladattuna :( No se ei ole androidin itsensä syy vaan mukavuudenhaluni :D

Vastaa
Superi79
Superi79

8

Tällä hetkellä ohjelmia asennettuna 129 kpl. Lähinnä erilaisia pikkupelejä. Ohjelmista noin kolmannes maksullisia. Ilmaisohjelmia tulee kokeiltua melkein päivittäin. Varmaan ainakin tuhat appsia tullut asennettua kaikkiaan parin vuoden aikana. AppStore kaipaisi kyllä pientä ravistelua. Esim jos appsia ei kukaan lataa puoleen vuoteen, sen joutuisi hyväksyttämään uudelleen tms. Kaikenmoisia yhden illan räpellyksiä riittää varsinkin viihdepuolella.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

9

eikö käytettävyys kärsi jos pitäisi käyttää aktiivisesti yli 100 ohjelmaa? miksi niitä pitää olla niin paljon? pelit ymmärrän, mutta hyötyohjelmia?

Vastaa
Jepajuu (vahvistamaton)

11

@9

Täysin samaa mieltä. Eikö iOS tarjoa edes perussovelluksia jos kaikki pitää erikseen ladata? Ei minulla ole edes tietokoneella tuollaisia määriä ohjelmia ja luonnehtisin itseäni tehokäyttäjäksi, enkä tarkoita olevani pelaava teini vaan alan hommissa.

Tuollaiset yli tuhannen aplikaation (lataan kaikki mitä tulee) lataajat nostavat muuten keskiarvoja huomasti. Olisi hauskaa tietää mediaani. Olisi myös mukava tietää monestako ohjelmasta on oikeasti maksettu. Joskus huhuja liikkui, että luku pyörisi siinä viiden prosentin tuntumassa. Moni ei vieläkään tunnu käsittävän, että App Storen merkitys on laitteiden myynnin kasvatus ja ihmisten lukitseminen Applen systeemeihin, missä on onnistuttu ihailtavan hyvin. Mitään erityinen kultakaivos App Store itsessään ei ole. Uutisessa App Store on mielestäni ontuvasti verrattu iTunesiin. Toisessa kaikki maksaa ja toisessa ladataan pääosin ilmaista tavaraa.

Vastaa
hh (vahvistamaton)

12

@10
en pysty enää android-luurillani surffaamaan puhelinvertailu.com:issa, koska se ohjautuu ruotsinkieliselle afterdawn-sivustolle!! TODELLA HYVÄ VITSI ylläpito!! voisitteko kiltisti ohjata sen takaisin tänne, niin voisin jopa lopettaa sen trollailun kun se niin teitä häiritsee?

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

13

@6 Kiitos vinkistä, en tosin käytä chromea enkä ole ajatellut siirtyä käyttämään.

@9 en usko, että kukaan käytää aktiivisesti 100 ohjelmaa.

@11

Mitä nämä perussovellukset on?, muutama esimerkki omista, tarjoaako joku muu puhelin sitten ostaessa: dropbox pilvipalvelun (netissä paikka mihin voi säilöä tiedostoja), kitaran viritysmittarin, metronomin, ohjelman jossa näkee tulevia leffoja ja voi merkitä kiinnostavat leffat ylös, adobe ideas (vektorigrafiikka ohjelma), shazam (ohjelma jolla saa selville soivan biisin), irc ohjelma, convert (ohjelma joka kääntää kaikelaisia numeroita), logitech touchmouse (voi käyttää puhelinta hiirenä), music studio (musiikin sävellys ohjelma, eikä mikään ihan köyhä :D )

Tuossa vaan muutaman mainitakseni, toisille turhia ohjelmia toiselle käytännöllisiä/tärkeitä. Sehän se juttu juuri on, kaikki löytää ne itseä kiinnostavat ohjelmat mitä tarvii ja kokee hyödyllisiksi.

Tuohon tietokone asiaan on erittäin yksinkertainen syy, yhtenäinen paikka mistä löydät ne mahdolliset ohjelmat. Miten voit ladata ohjelmia kun et edes tiedä mitä lataisit? Vähän sama kun menet googleen ja mietit mitä laittaisit hakusanaksi, että mitä tässä surffaisi. Netistä kyllä löytää kaiken, kun tietää vaan mitä tarvii ja hakee :)

Uskoisin että appstoressa myös ostetaan paljon ohjelmia, suurin määrä ohjelmistahan maksaa ainoastaan 0,79e joten suuresta summasta ei ole kyse.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

14

oikeasti hurha määrä, jos ka. reilu 60/laite. Kilpailevan firman puhelimeen olen ladannut 39 sovellusta, tod. näk. olen keskimääräistä aktiivisempi palvelun käyttäjä. Musiikkia ei latauksiin lasketa? (varmaan 5000-10000 kpl).

Johtuukohan alustasta,mutta noista 39 (ovat ilmaisia) sovelluksesta vain osa järkevi,ä näistäkin vain osaa todella tarvitsee. Opera korvaa mm. HS, Forecan, FB, yms. erilliset aplikaatiot. Saishan nuo sovellukset widgettinä vilkkuaan ja akkua kuluttamaan, en ole kokenut tarpeelliseksi. Esim. Shazam on sovelluksena ok, mutta ilman sitäkin tulis toimeen. _mikkiksen_ mainitsemat esim. viritysmittari, metronomi ovat ihan tarpeen kitaran soittajalle (kelpaako ammattilaiselle?), mutta suurin osa, etenkin peleistä on kertakäyttökamaa. Taala? per ohjelma on ok hinta, mutta kynnys maksaa kertakäyttöohjemista on suuri.

Nokian puolella kynnys maksaa ohjelmista on vielä suurempi. Eiks Applen ohjelmat tehdään muutamalle laitteelle. Nokialla malleja, jossa sama ohjelma pitäisi toimia on useita. Arvosteluista saa lukea, että aina ei ohjelmat toimi eri versioissa kuten pitäisi. Maksa sitten 3 e jostain toimimattomasta ohjelmasta. Onneksi on myös tarpeellisia ohjelmia, jotka toimivat. Maps ja Sports tracer ovat Operan ohella eniten käytettyjä ilmaisia ohjelmia. Joikun täyden version ja Quickoffisen vois hommata, jos niitä työssä tarvitsis.

Mutta kerta kaikkiaan, hyvin on Apple saanut latauksia. Epäilen silti, että vain osa ohjelmista menestyy ja niistä ollaan valmiit maksaan. Suurinta osaa vain kokeillaan, unohdetaan / ohjelma poistetaan.

Vastaa
Superi79
Superi79

15

iTunesin biisejä ei lasketa tuohon määrään eikä kirjojakaan, mutta voipi olla, että sovellusten sisäiset ostokset ovat mukana luvussa, koska ne kulkevat AppStoren kautta. Ne ovat yleensä lisäkenttiä peleihin (monessa pelissä eka kenttä ilmainen) tai joissakin ohjelmissa/peleissä krediittejä tyyliin habbokolikot.

Suuri osa latauksista lienee pelien lite-versioita eli pelidemoja, ilmaispelejä ja muita ilmaisviihdeohjelmia kuten nämä pieruappsit. Niitä on helppo ja nopea ladata ja yhden kokeilun jälkeen poistaa. Joku voi kritisoida, että tarvitaanko tällaisia "crappseja", joita tulee ja menee viikottain suosituimpien latausten listalla, mutta keskitetyn ja turvallisen ostospaikan ansiosta tulee kokeiltua kaikenlaista typerääkin, jota muuten ei edes tietäisi olevan. Saapahan joku kehittäjä siinä mainostuloja/79 senttiseni.

AppStoressa voisi olla paremmat kategoriat ja jonkinlainen mahdollisuus sisällönsuodatukseen. Laatuohjelmat kieltämättä hukkuvat joskus näiden crappsien joukkoon.

Myös AppStoren Genius -palvelu on osannut suositella latausten perusteella esim lisää samanlaisia pelejä, joista pidän tai käyttämilleni ohjelmille parempia vaihtoehtoja.

Mielestäni kynnys maksaa kertakäyttöohjelmista voi olla suuri, mutta varmasti matalampi kuin esim Nokialla (Androidista en osaa sanoa). AppStoressa tietää, että ohjelma toimii omassa laitteessa hyvällä todennäköisyydellä. Lisäksi kynnys maksaa laatuohjelmista on varsin matala. Maksullisista ohjelmista on lähes järjestään lite-versio saatavilla ja lisäksi tuo yllä mainittu yhteensopivuus. Kun kaikki menee Applen seulan läpi, niin voi turvallisin mielin ostaa ihan hämärääkin softaa. En ota kantaa, mikä homma on kehittäjän kannalta tai muun avoimuuden kannalta, mutta maksavan käyttäjän kannalta homma mielestäni toimii.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

16

@14 "_mikkiksen_ mainitsemat esim. viritysmittari, metronomi ovat ihan tarpeen kitaran soittajalle (kelpaako ammattilaiselle?)"

Sehän tässä hienoa onkin, kun noita musiikkisovelluksia vääntää myös ihan musiikkialan ammattilaiset. IPhone/iPad on tosi suosittu alusta musiikkialan ihmisten keskuudessa, joten siihen tulee paljon mielenkiintoisia ohjelmia koko ajan. Esim viritysmittari mistä puhuin: http://www.tcelectronic.com/polytune.asp (softamallinnushan toi on oikeasta laitteesta) Appstoreen tullessa ilmainen, sen jälkeen nousi 7,99e, nyt 3,99e ja ihmiset "valittaa" että liian halvalla lähtee liian hyvä ohjelma :) Kieltämättä hyvä on. Samoin kun se metronomi mitä käytän on ihan alan tekijöiden ja moni muu.

Toki tuolla appstoressa on varmaan 100 viritysmittaria ja siellä on myös niitä heikkojakin esityksiä :)

"mutta suurin osa, etenkin peleistä on kertakäyttökamaa. Taala? per ohjelma on ok hinta, mutta kynnys maksaa kertakäyttöohjemista on suuri."

Siitä syystä onkin kätevät ilmaiset lite versiot joilla pääsee testamaan tekeekö ohjelmalla/pelillä mitään. Monesti lite versiollakin pärjää ihan hyvin, joskus niistä on riisuttu jotain ominaisuuksia, joskus muuten sama kun maksettu, mutta pieni banneri pyörii ruudussa jne.

Vastaa
marcoboy
marcoboy

17

@11

Perusohjelmat tottakai tulee, mutta kuinka paljon saa aikaan Laskimella ja Herätyskellolla jne... :D

Kun hallitset viritinvahvaria, valaistusta ja mediatoistinta tarvitaan jo kolme softaa. Tai ei pakosti tarvita, nuo samat asiat voi toki tehdä selaimella mutta yleensä selaimella tehtävät säädöt/hallinta on poikkeuksetta hankalampaa kuin asiaa varten tehty dedikoidulla applikaatiolla.

Ja tästä päästään matkailuun: kun käyt tukholmassa tarvitaan metrokartta ja vaikka offline kartta kaupungista (jottei roaming syö kaikkia rahoja). Näitäkään ei ole pakko olla, mutta helpompia kuin erilliset kirjaset. Sama sitten Pariisiin ja Nykkiin jne...

Applikaatioita siis kerääntyy aika helposti puhelimeen. Olisi toki kiva jos joku saisi aikaan standardeja. Kaikki maailman metrokartat toimisi yhdellä hyvällä softalla ja kaiken laitteiden hallinnan voisi hoitaa samalla järjestelmällä. Mutta mitään tällaista toimivana ratkaisuna ei ole olemassa millään varteenotettavalla alustalla.

Onneksi kaikki nuo softat saa olla vaikka samaan aikaan käynnissä, kosta iPhonen moniajo on niin hyvä/surkea ettei softat kuluta taustalla ollessaan käytännössä juurikaan resursseja (prosessoriteho ja akku).

Vastaa
AppStore (vahvistamaton)

18

Lasketaanko tuohon ilmoitettuun lukuun myös Macin App Storen lataukset mukaan?

Vastaa
AppStore (vahvistamaton)

19

Lasketaanko tuohon ilmoitettuun lukuun myös Macin App Storen lataukset mukaan?

Vastaa
eebet
eebet

20

@17 Ovi Mapsistahan löytyy mahdollisuus offline navigaatioon (+karttojen lataus valmiiksi puhelimeen) ja jossain beta versiossa (tai sitten vasta kehitysvaiheessa) on ainakin suurimpiin kaupunkeihin metro yms kartat. Korjatkaa jos olen väärässä...

Vastaa
marcoboy
marcoboy

21

@20 Kyllä, ja onhan noita. En kokeilematta voi kommentoida tuota softaa. Mutta paino onkin / pitäisi olla sanalla TOIMIVA :) Siis koko homman teoriassa jollain tasolla hoitavia softia on runsaasti joka alustalle, mutta mukavalla käyttöliittymällä ja nopeasti toimivia saakin jo etsiä kissojen ja koirien kanssa, valitettavasti.

Vastaa
aj84
aj84

22

Mikäs ihime tuo on !? Tällä hetkellä meidän taloudessa 5 iphonea (3G,2x3GS,2x4) ja sovelluksia on seuraavasti "ostettuja"

Pelejä: 84kpl (Kaikki tarkoin valittuja "huippu" pelejä, ei siis mitään tee se itse kuraa niin kuin kännykkä pelit yleensä)

Ohjelmia: 36kpl (kuin myös)

Hupi softaa: 2kpl

Kirjat: 1kpl (HP Lovecraftia ;D)

Eli jos joku väittää ettei "kunnon" pelejä ja softaa storesta saa niin paska puhetta. Ei pidä selevittää mitään jos ei asiasta mitään tiedä. Tästä voitte päätellä miksi myynti määrät ovat sitä mitä ovat.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja