Taskuprojektorit älypuhelimiin vasta vuoden 2012 jälkeen

8
Manu Pitkänen

Taskuprojektorit älypuhelimiin vasta vuoden 2012 jälkeen
Tasku- eli pikoprojektoreihin on jo muutaman vuoden ajan valettu paljon uskoa. Joulukuussa liikkeelle lähteneen huhun mukaan Applen tulevassa iPhone 5 -puhelimessa olisi tällainen projektori. Käytännössä taskuprojektoreiden yleistyminen esimerkiksi älypuhelimissa on ollut erittäin tahmeaa, eikä lähitulevaisuuskaan näytä enää kovin valoisalta.

DigiTimes-verkkosivuston teollisuuslähteiden mukaan älypuhelimista on turha odottaa löytyvän taskuprojektori tänä tai ensi vuonna. Taskuprojektoreita valmistavien yhtiöiden mukaan kehitystyö on tällä hetkellä pahasti kesken, eikä kuluttajatkaan ole osoittanut kunnollista kiinnostusta ominaisuutta kohtaan. Taskuprojektoreita vaivaa tällä hetkellä suuri virrankulutus, heikko valovirta sekä huono kuvanlaatu.

Samsung, LG ja RIM ovat tällä hetkellä ainoita puhelinvalmistajia, joiden tuotteista löytyy taskuprojektori. Teollisuus arvioi, että tänä vuonna toimitetaan yhteensä noin miljoona taskuprojektorillista laitetta, mutta niiden hintatasossa ei ole kuluttajaystävällisyydestä tietoakaan. Hintataso on yksi tärkeä syy sille, ettei projektoreita tulla näkemään älypuhelimissa vielä muutamaan vuoteen kovin yleisesti.



(Kuva: Mike Lee)


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 30 Neo
199 € Proshop
217 € RDE.FI
260 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Kommentit (8)

mcmopo
mcmopo

2

Jos nyt en ihan väärin muista niin noita projektoreita on ollut joissain kiinalaisissa puhelimissa. Eli Samnsung, LG ja RIM ei ole ainuoita. Tosin en ole 100% varma, mutta uskoisin että muistan oikein.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Paha TAKAISKU Nokial (vahvistamaton)

3

Samsung on julkistanut jo yhden mallin,jossa on sisäänrakennettu projektori!.
Eli ei mitään uutta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuu (vahvistamaton)

4

iPhonessa uutta tekniikkaa? Aika paksu huhu. Sitten kun se on tarpeeksi yleistynyt Apple lisää sen, mutta tekee sen niin, että naapurin vähän vajaa Penakin osaa sitä varmasti käyttä. Luonnollisesti "amazing" new feature ylisanoin kuorrutettuna. Ja taas myy.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

5

@4 Todennäkösesti näin. Eli 2017 Apple lisää silloin jo "wanhaa" tekniikkaa olevan projektorin iPhoneen ja ylistää sitä "maailmaa mullistavaksi tekniikan ihmeeksi jonka avulla elämän laatusi nousee ekspotentiaalisesti" ja kaikki ostaa ja hypee..

Ei sillä, että ite tollasella suuremmin mitään tekisin, mutta oishan se ihan kiva ominaisuus kunhan vaan ois sen verran hyvä, että kehtaa vaikka South Parkkia hypäreillä kattoo :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Huhh!!.. (vahvistamaton)

6

@5
Sä mitään kehtaa, nössö nörtti.

Saa nähdä mitä tuleman pitää.

Vastaa
Anestic
Anestic

7

@2 Taitaa olla e-villelläkin myynnissä jo... Ei tosin älypuhelin ollut se:D Ei minusta niin kiirettä tällä ole, jotta saadaan tekniikka kuntoon ensin...Ehkä mieluummin jopa tuo ulkoinen laite. Mutta tosiaan aina unohdetaan kiinalaiset näissä, nehän ne nykyään kerkiää aina ensin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

8

oishan tuo jonniinmoinen taskulampun korvike, mutt tuskin muuhun...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.