Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Julkaisematon PlayStation-puhelin päätyi testattavaksi

4
Teemu Laitila

Julkaisematon PlayStation-puhelin päätyi testattavaksi
Pitkään huhutusta Sony Ericssonin PlayStation-puhelimesta saatiin lisätietoja kun vielä julkaisematon Xperia Play -nimellä (oletettavasti) lanseerattava puhelinmalli päätyi Engadgetin testattavaksi. Testissä ollut kappale vaikuttaisi hieman keskeneräiseltä prototyypiltä, mutta Engadget oli vaikuttunut laadusta ja ominaisuuksista.

Xperia Play sisältää neljän tuuman kokoisen 854x480 resoluutiolla toimivan näytön, jonka alta liukuu PlayStationin ohjainta muistuttava näppäimistö-osa. Näppäimset sisältävät D-Padin sekä PlayStationin perinteiset neljä ohjainnäppäintä. Analogiset ohjaintikut on korvattu pyöreillä touchpadeillä. Laitteen takana löytyy kaksi lisänäppäintä.
Laitteen takapuoleta löytyvä 5 megapikselin kamera ei testikappaleessa pystynyt tallentamaan videokuvaa 720p-resoluutiolla, mutta asia korjaatunee puhelimen tullessa myyntiin. Still-kameran kuvanlaatua pidettiin testissä kuitenkin vakuuttavana.

Laitteen käyttämästä prosessorista ei ole täyttä varmuutta, mutta sen epäillään olevan Qualcommin MSM8655 SoC, joka sisältää Adreno 205 GPU:n. Suorituskykymittausten perusteella laite on kuitenkin erittäin nopea saavuttaen NenaMark-testissä jopa uudempaan arkkitehtuuriin ja kahteen ytimeen perustuvan Tegra 2 -alustan.

Xperia Play julkaistaneen uusimmalla Android 2.3 käyttöjärjestelmällä, joka sisältää SE:n omia muokkauksia. Aiemmista Xperia-versioista poiketen uudet muokkaukset onnistuvat Engadgetin mukaan paikoitellen jopa parantamaan käytettävyyttä sen tuhoamisen sijaan.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

1

@uutinen
>jopa uudempaan arkkitehtuuriin ja kahteen ytimeen perustuvan Tegra
>2 -alustan.

CPU on kai samaa ARM sukupolvea, mutta GPU arkkitehtuuria kai toimittaja tuossa ajatteli.

Vastaa
squi
squi

2

Snapdragonin Scorpion-ydin nimenomaan perustuu Qualcommin itse parantelemaan Cortex-A8-ytimeen, kun Nvidia käyttää Tegra 2:ssa ARMin perus Cortex-A9-ytimiä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

3

Elikä kummatkin on ihan samaa ARM sukupolve (v7), jos kutsut Qualcomilla toteutusta parannelluksia , niin ei kai se sukupolvea ainakaan vähennä.

NenaMark on kai GPU painotteinen testi ?

Vastaa
squi
squi

4

NenaMark tosiaan on lähinnä GPU-testi, sen puolesta tuo uutisessa oleva maininta eri sukupolvesta on harhaanjohtavaa.

Kuitenkin Scorpion pohjautuu Cortex-A8-arkkitehtuuriin ainakin niiltä osin, että kyseessä ei ole A9:n tapaan out-of-order-suoritin, mikä antaa A9:lle jonkin asteisen edun suorituskyvyssä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja