Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kuluttajaliitolle valituksia iPhonen pakkasenkestosta

47
Teemu Laitila

Kuluttajaliitolle valituksia iPhonen pakkasenkestosta
Yle Satakunta kertoo, että Kuluttajaliittoa työllistää valitukset pakkasen vuoksi hajonneista iPhone-puhelimista. Kuluttajaliiton mielestä valmistajan tulisi korvata hajonneet puhelimet huolimatta käyttöohjeessa määritellyistä käyttölämpötiloista. Asiakkaalle tulisi kauppojen yhteydessä myös selkeästi kertoa, ettei valmistaja ole tarkoittanut puhelinta käytettäväksi suomalaisessa talvisäässä.

Kuluttajaliitto pitää laitteen myyjää velvollisena kertomaan käytön rajoituksista. Liiton mielestä kuluttajalla pitäisi myös olla oikeus purkaa kaupat, mikäli asiaa ei ole erikseen mainittu.
Useat pakkasella hajonneen puhelimen omistajat ovat laittaneet vahingon vakuutusyhtiön piikkiin, mutta Kuluttajaliitto suosittelee ottamaan yhteyttä laitteen myyjään.

Kännykät maksavat niin paljon, että niiden tulisi kestää normaalia käyttöä Suomen oloissa, Kuluttajaliitosta kerrotaan Ylen mukaan.

Kommentit (47)

nappikullokke (vahvistamaton)

1

Itellä onneksi vakuutusyhtiö korvasi, sonerakauppa olisi laittanut scf:lle ja olisin joutunut ostamaan tehdaskorjatun luurin täyteen hintaan. Go apple, Go sonera.

Vastaa
asgaddf (vahvistamaton)

2

mitä myyjä muka voi tehdä tilanteessa joka ei kuulu takuuseen

Vastaa
JJ (vahvistamaton)

3

Nyt on kaikkein olennaisin jätetty artikkelista kokonaan lainaamatta:

Mikäli asiakas kaikesta huolimatta haluaa ostaa iPhone -puhelimen, tulee hänen Sarion mukaan saada alennusta virheellisestä tuotteesta.

Eli tämä oli suoraan Ylen uutisesta ja tämän kuluttajaneuvojan suusta.

Vastaa
sdasddddd (vahvistamaton)

4

jos puhelin ei todella kestäisi suomen "normaaleja oloja" niin todennäköisesti yli puolet suomessa myydyistä iphone 4 hajoisi silloin

Vastaa
Bluester (vahvistamaton)

5

"mitä myyjä muka voi tehdä tilanteessa joka ei kuulu takuuseen"
Jättää tuomatta maahan tuotetta joka ei toimi täällä normaaleissa olosuhteissa?

Vastaa
tuubaa (vahvistamaton)

6

iPhone4 tullaan varmasti muistamaan lukuisista suunnitteluvirheistään ja niiden peittely-yrityksistä niin ohjelmiston kuin rautapuolenkin osalta. Kaikesta jotenkin paistaa läpi, että managerit on halunneet tehdä muotiluomuksen joka näyttää kivalta ja toimii kivasti. Valitettavasti tuo ei ihan riitä, jotta lopputuloksena saadaan oikeasti hyvä mobiililaite.

Lasikuoret kännykkään, hei haloo?...

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

7

Mistähän toi yle on noi infonsa saanut? vaikuttaa ihan hatusta vedetyltä koko kirjoitus? Puhuteen useista pakkasen hajottamista iPhoneista?

Kumma kun ei ole missään foorumilla tai keskustelussa tullut vastaan yhtäkään pakkasen hajottamaa iPhonea, tämän yhden Norjalaisen lisäksi siis.

Varmasti jos tällainen tapaus tulisi se olisi alan foorumeilla kirjoitettu, kommentit ovat lähinnä että hyvin toimii pakkasella, ei mitään ongelmaa.

Vastaa
hihihaha (vahvistamaton)

8

@7 mikkis:

Johtunee siitä, että iPhonen omistajat kaikesta huolimatta pitävät sitä omaa rakasta Apple-laitettaan vioistaan huolimatta ylivertaisena ja parhaana - miksi suotta pilaamaan palvonnan kohteen mainetta kirjoittamalla epäedullisia seikkoja foorumeilla?

Vastaa
JJ (vahvistamaton)

9

Mulla on itsellä tuollainen vanhempi 3GS hyllyssä pölyttymässä.

Sen kanssa ainakin huomasin että pakkasessa ei komennot meinaa mennä perlle. Eli saa painaa voimakkaasti ja kauan, että näyttö tajuaa sen kosketuksen. Nyt en siis puhu siitä että kun tulet ulos ja räpläät puhelinta, että siinä vielä muodostuisi ongelmia, vaan jos siellä ulkona on tullut ihan oltua ja puhelin on oikeasti ehtinyt kylmetä samoin kun sormetkin.

Vastaa
ProfaneX
ProfaneX

10

Tulee jotenki väkisillä mielee se Ismo Leikolan laulu pendoliinoista. Kuka olis uskonu että tulee lunta taivaalta ja junat menee iha V*tuilleen. Kuka ois uskonu että jossain voi olla pakkasta.

Missä muuten on : No mutta symbian etc ?

Vastaa
ei-enää (vahvistamaton)

11

Mulla oli kauan sitte 5110 Nokia, ja se oli pakkasella TODELLA kankea käyttää. ENää en sekaannu Nokioihin.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

12

@8 Itseasiassa toi ei pidä todellakaan paikkaansa, kyllä näkee iPhone käyttäjien nillittävän todella pienestä ja luurit lähtee huoltoon/vaihtoon sellasista syistä, että en jaksaisi edes vaivautua.

ja eiköhän ne mainitsemasi palvojat liiku ihan muualla, kun siellä missä oikeasti käydään asiallista keskustelua applen laitteista, aika harvassa ovat muuten nämä paikat tänä päivänä!

Kommenttisi edustaa juuri sitä, että ei sulla ole oikeesti mitään hajua mistä puhut.

Vastaa
salazaari
salazaari

13

Itselläni iPhone 4 toimii jossain miinus 10 - miinus 15 asteen pakkasissa ihan normaalisti pitemmässäkin käytössä. Siinä -15/-20 tai enemmän pakkasta saattaa rupee hidastelee tai vastaavaa.
Toi on kyllä typerää jos ei Suomessa myityjä puhelimia sais käyttää saati säilyttää Suomen ilmastoissa ja lämpötiloissa...

Vastaa
Bobakki (vahvistamaton)

14

Kyllä laitetteen täytyy kestää vähintään 8 tuntia -25 asteen lämpötilaa. Tuohan on jo turvallisuus uhka, kun iLuuri hyytyy pakkasella ja takuuseen ei mene mikään asia, kun lämpötila on ollut < 0 astetta. Itse asun meren rannalla ja ulkoilen paljon jäällä niin ongelmia on 3GS kanssa ja 4 ei kestä sitäkään.

Tekisivät jonkin shock resistanse mallin gorilla glass ja takakansi sitä pitävää (laita tähän muovin nimi) kaupan päälle anteeni ongelma poistuu. saa olla pari milliä paksumpi suuntaansa ja 100€ kalliimpi. Itseäni ärsyttää eniten se, että iPhone hajoaa helposti.

Nimimerkillä 3 x lasin vaihto..

_Mikkis_

Jos viitsit lukea tuon Ylen uutisen niin selviää mistä hatusta tiedot ovat tulleet. Ei niin kiihko saa olla kommentoimaan. Nuo lasin vaihdot ovat laskeneet itselläni sen pahimman Apple kiiman ja julistuksen. Tuli siihen pari vuotta sitten soruttua. Ja ei kaikki iPhone omistajat forumeissa roiku, ainakaan puhelin foorumeissa!

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

15

14@
>Kyllä laitetteen täytyy kestää vähintään 8 tuntia -25 asteen
>lämpötilaa.

Ei onnistu ilman akunlämmitintä ja rankkaa eristämistä, tai hyvin erityyppistä akkutekniikka. Jos tarpeesi on tuollaiset niin laitteesi on aivan joku muu kuluttaja matkapuhelin. Käänny erikoisliikkeiden puoleen.

Jos ei olekkaan tuolalisia tarpeita, vaan tavis siviili ulkoilua niin halpa konsti on pitää laite lämpimässä.

Vastaa
Bobakki (vahvistamaton)

16

15@

>Ei onnistu ilman akunlämmitintä ja rankkaa eristämistä, tai hyvin >erityyppistä akkutekniikka.

Tarkoitin, että laite ei saa mennä rikki, akku toki hytyy.

Vastaa
SG i9000. ;) (vahvistamaton)

17

Nokia N8 sammuu,kun on vähän pakkasta ja nyt vielä iPhone 4!!.
Onneksi ostin Samsung Galaxyn,vaikka nuo vaihtoehdot kävivät mielessä!.

Vastaa
Bobakki (vahvistamaton)

18

15@

>Jos tarpeesi on tuollaiset niin laitteesi on aivan joku muu >kuluttaja matkapuhelin. Käänny erikoisliikkeiden puoleen.

Ei kai pilkillä käynti nyt mitään helvetin extreme hommaa ole? Keväällä kyllä välillä, kun menee jäistä läpi, mutta se on eria asia. Vaasan saristossa 3G verkkokin pelittää kohtuullisesti niin
iPhoneen saisi tehdä pilkki sovelluksen. 4 pilkki kaverilla on iLuuri.

- kuva
- laji
- paino
- pituus
- päivämäärä, kellonaika ja kuun kierto :)
- koordinaatit
- lämpötila
- ilmanpaine
- tuleen suunta
- vapaata tekstiä.
- mahdollisuus jakaa tiedot.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

19

@14 Eli siis väität, että sun iPhonesta on lasi hajonnut pakkasen takia 3 kertaa?

Vastaa
Ergopad
Ergopad

21

@20. Sama kai se sille on, mutta ku oot kerran käyttänyt pakkasessa niin Apple voi heti kieltää takuun jos jotain muuta ilmenee. Ja vähä aikaa sittenhän Apple kertoi, että jos samassa tilassa on polttanut tupakkaa niin takuu raukeaa myös, eli käytännön elämässä kun nikotiinia on vähän sormissa tupakkamiehillä, niin takuu raukeaa vaikka ei samassa tilassa polttais.

PS. Oma N8 rintataskussa -30'C pakkasessakin eikä mitään oireita.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

23

@_mikkis_

Kyllä minä ainakin luotan enemmän vakuutusyhtiöiden lausuntoihin, kun sun mutuiluun "yhdestä Norjalaisesta". Puhelimista iphoneja viedään selvästi eniten takuuseen ja siellä kyllä on niitä pakkasessa vaurioituneita mukana.

Vastaa
LaceMason
LaceMason

24

Kyllä noiden iLuurienkin pitäisi Suomen pakkanen kestää. Mitäs jos tarvitset jostain kauempaa kyydin kotiin, etkä saa soitettua edes taksia, koska puhelin ei toimi pakkasen takia?

Vastaa
amtiainen
amtiainen

25

Montakohan puhelinta on oikeasti mennyt pakkasen takia rikki? Tuskin kovin montakaan. iPhonen käyttölämpötila on 0-35 °C, mutta mitä se on suomalaisessa Nokiassa? Nokia N8 puhelimen käyttöohjeissa kerrotaan akun (huom. sisäinen) käyttölämpötilaksi 15-25 °C. Eli aivan yhtä sisäkäyttöön on tuo Nokia N8 puhelinkin tehty. Nokia kuin Applekaan ei ole varsinaisesti sanonut missään, että käyttölämpötiloista poikkeaminen sinänsä katkaisisi takuuta.

Tässä Norjalaisen tapauksessa oli muutenkin epäselvää rikkoiko pakkanen vai käyttäjän huolimattomuus laitteen. Norjalaiset ovat muutenkin niin pihejä, etten yhtään ihmettele jos tuppaavat rikkoontuneen puhelimen takuun piikkiin, vaikka pienen valheen kera. Norjalainen käyttäjä väitti, että pakkanen rikkoi iPhonen (luuli varmaan olevan hyvä tekosyy). Toisaalta Apple oli myös yhtä viekas ja väitti ettei takuu koske pakkasta (pääsi helpolla kun ei tarvinnut tapella asiakkaan kanssa jonka rikkoontumisesta oli epäselvyyttä). Molemmat saattoivat valehdella, mutta tällaista mediamylläkkää ei osannut varmaan kumpikaan odottaa.

Vastaa
hanttax
hanttax

27

Mun mielestä ongelma iPhonessa ei ole se, että se hajoaa pakkasella vaan se että kun takuu ei sitä korvaa. Kuinkahan moni iLuuri voidaan kieltää takuuhuollosta pakkasperusteella suomessa? Ööh kaikki. Kyllähän puhelimia hajoaa kaikilla valmistajilla,mutta eniten itteäni ketuttais jos muutaman päivän ikäinen puhelin hajoaa eikä takuu korvaa.

Vastaa
chatboy
chatboy

28

Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin? Vaikka kuinka kaltoin sinua kohtelisi ja pettäisi niin iphone on aina iphone.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

29

@23

Niin mistäs sinä tiedät, että siellä on pakkasen hajottamia iPhoneja?

"If: Suomessa ei pakkasen takia vahinkoilmoituksia

Korvauspäällikkö Mikko Vaitomaa Suomen Vahinkovakuutusyhtiö Ifistä sanoo Tietokone-lehdelle, ettei täällä ole tullut korvaushakemuksia pakkasen takia hajonneista iPhone-puhelimista."

"Viestintäjohtaja Timo Saxen TeliaSonerasta sanoo, ettei operaattorin tietoon ole tullut iPhonen hajoamisia pakkasen takia. TeliaSonera toimittaa myymänsä iPhonet huoltoon."

Samaa sanoi elisa, en nyt yhtäkkiä löytänyt sitä uutista missä haastateltiin elisan jotain tyyppiä asian tiimoilta.

Tämä siis uutisoitu viikko sitten, tässä viikon sisäänkö niitä yhtäkkiä on alkanut hajoamaan? :)

Vastaa
McTre
McTre

30

Pahinta on se kun HTC Legendin alumiinikuoriin jäätyy sormet kiinni... Muuten pelaa hyvin pakkasella.
Se nyt on silleen, että suuressa lämpötilan vaihtelussa lasi on herkällä. Mutuilisin että iphone 4 menee herkästi rikki lämpötilan vaihtuessa.
Kokeilkaapa: Täyttäkää juomalasi kylmällä vedällä. Juokaa vesi. Kaatakaa tilalle kuumaa kahvia. Jos lasinne on edelleen ehjä. Kopauttakaa sitä kevyesti johonkin kovaa.
@6
Lasikuoret kännykkään, hei haloo?... "Kämmentä naamaan"

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

31

@2: "mitä myyjä muka voi tehdä tilanteessa joka ei kuulu takuuseen"

Myyjällä on AINA virhevastuu jos tuote ei toimi niinkuin sen voi järkevästi olettaa toimivan. Siitä ei suomen lain mukaan voi päästä eroon. Takuu on vain vapaaehtoinen ylimääräinen palvelu jonka voi luvata sen päälle.

@25:

Kyse ei ole akusta tai muusta sellaisesta vaan siis siitä että lasikuori halkeaa kylmässä. Siis menee fyysisesti paskaksi. Normaalissa puhelimessa vakavin seuraus on että akkupalkit vähenevät normaalia nopeammin.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

38

@34 Se nyt on kai kaikille selvää, että iPhone4 on herkimmin hajoava puhelin markkinoila, johtunee lasista sekä etu että takapuolella. Mielestäni kummallinen veto toi takalasi enkä toivo sitä tulevaan iPhoneen, mutta edelleen niitä pakkasen hajottamia olisi hakusessa, tuskinpa niitä on.

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

39

@38

En usko, että pakkanen niitä suoraan hajoittaa. Kuten yllä oli jo mainittu niin nopeat lämpötilan vaihtelut ovat myrkkyä iPhonelle. Kun puhelimen tuo kylmästi sisälle lämpimään, niin se on entistä herkempi hajoamiselle.

Eri asia sitten onko mitään järkeä tehdä näin herkästi hajoavaa puhelinta. Kaupallisesti se näyttää selvästi kannattavan. Myös näyttö- ja kumisuojien myyjät ovat varmaan tyytyväisiä.

Mielestäni pitäisi olla joku standardi minkä puhelimen pitäisi läpäistä fyysisen kestävyyden osalta, että sitä saisi edes myydä. Tai valmistaja voisi ainakin mainostaa täyttävänsä tälläisen standardin.

Vastaa
perhana
perhana

40

Toki suomessa pitää tällaisia uutisia kaivaa esille, varsinkin nyt kun pitäisi se nokia saada jollain sieltä suosta nousemaan älypuhelinrintamalla ja edes suomalaiset ostamaan nokian puhelimia...
Mutta itse kuluttajaviraston kommentteihin, hekin perustavat väitteensä pakkasessa hajonneista iphoneista kuulopuheisiin, "takuukaan ei kuulemma ole korvannut" ja sitten puhutaankiin vain kyselyistä joita kuluttajaliitolle on tullut laitteen toimimattomuudesta talvikeleillä, ja kaikki tämä ainoastaan yle satakunnan uutisessa, mutta kuluttajaliiton omilla sivuilla ei minkäänlaista mainintaa tästä järisyttävästä uutisesta.
Eli missä on ne faktat oikeasti pakkasessa hajonneista laitteista?

Vastaa
Bobakki (vahvistamaton)

41

@40

> Eli missä on ne faktat oikeasti pakkasessa hajonneista laitteista?

Voisitko laittaa faktat kehiin ettei näin olisi käynyt? Suurin ongelma on edelleen tuo takuu raukeaminen, jos olet laitetta käyttänyt pakkasen puolella.

Vastaa
aj84
aj84

42

Kylläpä taas trolli lentää :D Niin siis ilmeisesti vieläkin tänäkin päivänä "pakkasen" särkemiä iphoneja on "YKSI" kappale. Eikö täällä jätkät tajua sitä, että tämä on taas joku mokian rahoittama "media murha" yritys applea kohtaan.

Mitä muuta se voi olla, koska jos hajonneita laitteita on yksi kappale ja uutisointi on tätä tasoa ? Ei voi muuta sanoa ku LOL.

Itsellä on "vielä tänäkin päivänä" käytössä 3Gx2,3GSx2,4 puhelimet ja ei mitään vikaa ole ollut. Ainoastaan iphone 4 jätti herättämättä pari kertaa, sekin korjaantui "oikean" herätyskellon ostolla. Pakkasta täällä Lapissa ollu parhaillaan kaivoksella viimassa yli -40 astetta. On se perkele kumma kun ei siinäkään vielä hajoa kun jotku svedupellet saa särjettyä jo leuto kelillä :D

Toki sitten se oman järjen käyttö mukaan ainakin iphone 4:sta koskien. Se kun on "KORU" puhelin ja sellaisena sitä tulisi käsitellä. Eli itsekään en nelonen kädessä juokse pakkasessa vastatuuleen, koska sitä ei kestä mikään ainakaan näissä oloissa.
3G ja 3GS kestäneet mainiosti koska kuoret eivät ole niissä lasia. Eli kun ottaa sen pienen järjen hitusensa hyppysiin niin hyvin pärjää ilman mitään ongelmia.

Vastaa
perhana
perhana

43

Kannattaisi asiaa kommentoineen kuluttajaliiton edustajan pikaisesti vilkaisesti muidenkin kännykkämerkkien käyttöohjeita.. tässä lainaus Nokia N8:n käyttöppaasta kohdasta "Seuraavat ohjeet auttavat sinua ylläpitämään takuusuojasi.
Pidä laite kuivana. Sade, ilmankosteus ja kaikenlaiset nesteet ja kosteus voivat sisältää mineraaleja, jotka syövyttävät elektronisia piirejä.

Älä käytä tai säilytä laitetta pölyisessä tai likaisessa paikassa. Laitteen liikkuvat osat ja elektroniset komponentit voivat vahingoittua.

Älä säilytä laitetta kuumassa. Korkeat lämpötilat voivat lyhentää laitteen ikää, vahingoittaa akkua ja taivuttaa tai sulattaa muoviosia.

Älä säilytä laitetta kylmässä. Kun laitteen lämpötila palautuu normaaliksi, sen sisälle voi muodostua kosteutta, joka saattaa vahingoittaa elektronisia piirejä."


Eli tiivistäen, älä käytä puhelinta sateella, kostella ilmalla, maantiepölyä ja siitepölyä tulisi myös välttää, kylmässä...
Suomen olosuhteet?
Eli kuinka tästä yllättäen muodostui pelkästään iphonen ongelma.

Vastaa
jartar
jartar

44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Toki suomessa pitää tällaisia uutisia kaivaa esille, varsinkin nyt kun pitäisi se nokia saada jollain sieltä suosta nousemaan älypuhelinrintamalla ja edes suomalaiset ostamaan nokian puhelimia...


Niin onhan se tietenkin aivan väärin että suomessa uutisoidaan muitakin kuin applea ylistäviä juttuja.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Eli tiivistäen, älä käytä puhelinta sateella, kostella ilmalla, maantiepölyä ja siitepölyä tulisi myös välttää, kylmässä...
Suomen olosuhteet?
Eli kuinka tästä yllättäen muodostui pelkästään iphonen ongelma.


Tottakai ohjeissa kerrotaan mitenkä puhelinta kuuluu käyttää jotta se kestäisi mahdollisimman pitkään. Ongelma asiasta kuitenkin tulee vasta sitten kun takuu ei korvaa normaalissa käytössä hajonnutta käyttöä kuten esim. talvella pakkasessa käyttäminen...

Vastaa
perhana
perhana

45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Eli tiivistäen, älä käytä puhelinta sateella, kostella ilmalla, maantiepölyä ja siitepölyä tulisi myös välttää, kylmässä...
Suomen olosuhteet?
Eli kuinka tästä yllättäen muodostui pelkästään iphonen ongelma.


Tottakai ohjeissa kerrotaan mitenkä puhelinta kuuluu käyttää jotta se kestäisi mahdollisimman pitkään. Ongelma asiasta kuitenkin tulee vasta sitten kun takuu ei korvaa normaalissa käytössä hajonnutta käyttöä kuten esim. talvella pakkasessa käyttäminen...

Unohditko ihan vahingossa lukea ja lainata viestistäni ensimmäisen lauseen Nokian käyttöohjeesta lainatusta kohdasta:

Lainaus:

Seuraavat ohjeet auttavat sinua ylläpitämään takuusuojasi.


Mitä luulet tämän lauseen käyttöohjeessa tarkoittavan? se tarkoittaa juuri sitä samaa, eli myös Nokia voi vetäytyä takuusta jos puhelinta on käytetty luetelluissa olosuhteissa, olen kuullut tapauksista joissa takuu ei ole korvannut puhelimen korjausta koska on väitetty puhelimeen päässeen kosteutta liiallisesta ilman kosteudesta tai käyttäjän hikoilusta johtuen, ei siis veteen putoamisesta, ja kyseessä ei ollut iphone.

Vastaa
jartar
jartar

46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:


Mitä luulet tämän lauseen käyttöohjeessa tarkoittavan? se tarkoittaa juuri sitä samaa, eli myös Nokia voi vetäytyä takuusta jos puhelinta on käytetty luetelluissa olosuhteissa, olen kuullut tapauksista joissa takuu ei ole korvannut puhelimen korjausta koska on väitetty puhelimeen päässeen kosteutta liiallisesta ilman kosteudesta tai käyttäjän hikoilusta johtuen, ei siis veteen putoamisesta, ja kyseessä ei ollut iphone.


Olin lainannut kaiken oleellisen. Edelleenkään Nokia ei ole minun tietojeni mukaan evännyt takuuta jos puhelinta on käytetty normaalisti. Jos puhelimessa on kosteusvaurio niin kukaan puhelinvalmistaja ei sitä korvaa. Se kun on aina käyttäjän aiheuttama vaurio. Sen kyllä näkee jos kosteus on rikkonut kännyn joten selittelyt tässä vaiheessa ovat turhia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja