Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung ylsi älypuhelinten ansiosta ennätystulokseen

20
Manu Pitkänen

Samsung ylsi älypuhelinten ansiosta ennätystulokseen
Korealainen Samsung Electronics ylsi viime vuonna ennätystulokseen, jonka selittävänä syynä pidetään erinomaista tablet- ja älypuhelinmyyntiä. Samsungin nettotulos loka-joulukuussa oli lähes 300 miljoonaa euroa parempi mitä analyytikot olivat osanneet ennustaa, 2,3 miljardia euroa. Koko vuoden nettotulos oli yli 10 miljardia euroa.

Samsungin neljästä yksiköstä ainoastaan matkapuhelimia valmistava yksikkö kasvoi selvästi verrattuna vuosiin 2010 ja 2009. Kasvun syynä on kalliiden älypuhelinten ja tablet-koneiden erinomainen myynti, joka nosti yhtiön katetta yli 15 prosenttia viime vuoteen verrattuna.
Samsungin mukaan se toimitti 80,7 miljoonaa matkapuhelinta viimeisellä neljänneksellä, kun vuotta aiemmin toimituksia oli 68,8 miljoonaa. Älypuhelimien toimitukset kasvoivat neljänneksellä 45 prosenttia 11,3 miljoonaan kappaleeseen. Koko vuonna älypuhelimia toimitettiin 25 miljoonaa kappaletta.

Samsung tähyää maailman suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi Nokian ohitse. Tällä hetkellä Samsung on maailman toisiksi suurin valmistaja.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (20)

Sillattiis (vahvistamaton)

3

@1&2

Ihan vain mielenkiinnosta. Miksi olette hyvillänne monikansallisen firman menestyksen puolesta? Onko teillä heidän osakkeita vai mikä on mahdollinen syy? Hyödyttekö jotenkin yrityksen menestyksestä? Enkä tarkoita nyt pelkästään Samgsungia.

@2 Miksi olet onnellinen siitä, että toinen monikansallisen yritys teki joillain mittareilla huonomman tuloksen kuin toinen? Olitko mahdollisesti shortannut linkkaamasi yrityksen osakkeita?

Tässä olisi jollekin lopputyötään tekevälle hyvä aihe. Melko surullinen tosin.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

4

Joo minuakin kiinnostaa kyllä miksi ihmiset jaksaa kannustaa yrityksiä ja olla niin fanaattisia asian suhteen. Mitä väliä sillä on? Miksi se on niin tärkeää, että se oman puhelimen valmistaja on ns. se suurin ja mahtavin.

Vastaa
Nokia N8 "KILLING"! (vahvistamaton)

5

Nokia valmistaa vaan niitä BUGISELLA käyttöjärjestelmällä (Symbian) varustettuja malleja ja taas Samsung on mm.käyttikseltään toimiva!.
Ehkä sen takia.

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

6

@5

Tuo taas ei varsinaisesti vastannut lainkaan kysymykseeni. Ymmärrän kyllä jos satut pitämään toisen tuotetta parempana ja teet ostopäätöksesi tämän perusteella, mutta miksi jomman kumman yhtiön tulos heilauttaa sinua pätkääkään? Juhlitko myös kun suosikkilimpparitehtaasi tekee hyvän tuloksen ja toisaalta oletko onnellinen jos mielestäsi pahaa litkua tekevä firma tekee huonon tuloksen?

Henk. koht. minua ei kiinnosta pätkääkään miten Coca-Cola Co:lla menee, vaikka Zero maistuukin ja monesta muusta en niin välitä. Kunhan ei nyt konkkaan mene. Asia olisi kyllä täysin eri jos salkusta löytyisi näitä papereita tai firman toiminta edes jotenkin vaikuttaisi elämääni.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

7

Itse iloitsen aina kun Nokia saa takkiinsa sen takia, kun ne suhtautuvat kilpailijoihin niin ylimielisesti. Ja ihan vaan siksi kun ovat vielä toistaiseksi maailman suurin matkapuhelinvalmistaja. Kyllähän Vanjoki jopa myönsi jossain vaiheessa, että iPhone olikin isompi hitti kuin alkuun luultiin, mutta so what, ehtivät jo isoon ääneen lyttäämään sen maanrakoon.

Nokian kommenteista paistaa ennen kaikkea se, että muut OS:t ja valmistajat ovat ihan täysiä p*skoja. Se on minusta aivan väärä lähtökohta. Miksi ei voisi ottaa sellaista lähestymistapaa, että muut ovat ihan hyviä, mutta me aiomme tehdä jotain parempaa?

Symbian ehkä voittaa muut joillain mittareilla, mutta siitä puuttuu edelleen paljon sitä, mitä Android ja iOS tarjoaa.

Vastaa
eebet
eebet

8

En nyt halua aloittaa mitään sanasotaa, mutta @7 Jos Nokia suhtautuu muihin valmistajiin ylimielisesti, niin mites Apple vastaavasti? Jos yhtään uutisia uskominen, niin tuskin ainakaan lempeästi... :D

Vastaa
Puppek
Puppek

9

@6
Mielelläni ostaisin "suomalaisen" firman (Nokian) tuotteita, jos ne olisivat hyviä, mutta eivät vaan ole. Suututtaa ihan kun Nokia jämähtänyt paikalleen, unohtanut kaikki innovaatiot ja tulee nyt vuosia muiden perässä. Ihan oikein sille että syöksyy suohon.

PS. En enää jaksa millään uskoa, että Nokia yhtäkkiä ottaisi ketään kilpailijaa kiinni - ohjelmistopuolella ero on 2-3 vuotta, rautapuolella vähintään vuoden.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

10

9@
> PS. En enää jaksa millään uskoa, että Nokia yhtäkkiä ottaisi ketään
> kilpailijaa kiinni - ohjelmistopuolella ero on 2-3 vuotta,
> rautapuolella vähintään vuoden.

Omalla ohjlemistopuolella (Käyttäjärjestelmä + hilut) Nokia on kyllä vuosia edellä Samsungia. Nokia aloitta kolme neljävuotta sitten ison uudistuksen, eikä joutu lähtemään tyhjästä. Samoin kuvio aloitettiin vuosia sitten.

Samsung vasta hiljan aloitta oman prjektinsa, ja turvautuu edelleen toisenosapuolen tarjontaan ja rautakiihdykseen.

RIMiin verrattuna, no RIMillä myös kova työ edessä.

Appleen on Applen segmentissä Nokialla kurottavaa, nimenomaan käytettävyysjutuissa ja palveluiden hiomisessa ja myymisessä. Idea ja markkina erilainen, Applen valinnat ei ole Nokian vaihtoehtoja.

HP Web OS, kannattaa seurata, Nokia kokonaisuutta mietten siihenkään ei ole jäljessä.

Muillahan ei ole omaa softaa noidenkaan vertaa.

Google Android, se pahapala, Nokia on käyttäjärjestelmässä osittain edellä ja hyvissä asemissa, mutta näkyvissä osissa toisin päin. Androidin kehitys on ollut nopeaa ja on sitä jatkossakin, jos Nokian uusi UI ja Qt merkitsevät paljon.

>rautapuolella vähintään vuoden.

Aitoja 4G luureja ei ole, mutta ei niitä muillakaan juuri ole, eikä se ole ratkaisevaa pariinvuoteen.

Nokialla on modernia rautaa, Penta 3G rauta, Wifi N, BT3 redy, NFC ei mitään vakio kamaa muilla, vaikka lyhyen kantaman tuoreita ratakisuja muillakin, USB OTG. Integroiti aste varsin kovaa.

OLED näyttöä on muilla, mutta monella se vain on, ei ole käytetty mahdollisuuksia hyväksi.

CPU Mhz kisassa Nokia ei ole ollut, saattaa siihenkin tulevaisuudessa joillain malleilla osallistua.

Vastaa
Puppek
Puppek

11

@10

Nokialla on kyllä joitakin kivoja ominaisuuksia, kuten USB OTG. Sen takia pelkästään ei tee mieli puhelinta ostaa.

Näytöt ovat yhä samaa 640x360 kuin reilut kaksi vuotta sitten (5800 jouluna 2008). N8:ssa on muistiakin vaatimattomat 256 kun HTC:llä on jo 768. CPU tehot ovat 3GS:n luokkaa, eli huomattavasti jäljessä. Kaikki Nokian älyluurit ovat valmiiksi alitehoisia.

Sen lisäksi ongelma ovat jotkin 90-luvulle jääneet suunnittelijat. Katsokaa vaikka N8:sin tai 5800:sen selainta: Miten helvetissä kukaan internetiä käyttänyt on voinut tehdä niin normi työpöytäselaimesta eroavan ja käytettävyydeltään huonon viritelmän?? Sama idioottimaisuus toistuu myös muissa ohjelmissa ja Symbianissa. Valikoissa rämpimistä koko käyttäminen.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

12

>eli huomattavasti jäljessä.

Eli rautapuolella ajassa/edellä, mutta haluaisit lisää Mhz ja lisää pikseleitä näyttöön.

> Sen lisäksi ongelma ovat jotkin 90-luvulle jääneet
> suunnittelijat. <softa juttua>

Suunnitteliat ja koodaajat ovat tehneet pitkään uutta, väittävät tekevänsä modernia, vuoden päästä tiedetään enemmän tai aikaisemminkin, sitten nähdään olivatko edellä vai jäljessä ajastaan.

Hylyssä olevissa Symbian laitteissa on vielä kasa vanhoja sovelluksia vanhalla UIlla, ei siis missään tapauksessa tätä vuosikemyntä vaan vahvaa palkittuakin 00 lukua.

Vastaa
Puppek
Puppek

13

Ei haittaa vaikka olisi vain 1Mhz ja rammia puoli kilotavua, kunhan se riittäisi kaiken ajamiseen sujuvasti.

Aamuisin hakkaan 5800:sta seinään ja revin akun irti kun muisti ei riitä ottamaan vastaan kosketusnäytön käskyä herätyskellon sammuttamiseksi - sattui jäämään illalla selain päälle (ellei kaatunut puhelinta kääntäessä).

Arvostelujen mukaan sama tehovajaus koskee myös N8:sia, eli se nykii ja pätkii. Tarkempi näyttöhän on aina vaan hyvä asia.

"Suunnitteliat ja koodaajat ovat tehneet pitkään uutta, väittävät tekevänsä modernia, vuoden päästä tiedetään enemmän tai aikaisemminkin, sitten nähdään olivatko edellä vai jäljessä ajastaan. "

Nokian selaimen suunnittelijat olivat kyllä ihan eri maailmassa sitä tehdessään.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

14

13@
>>Suunnitteliat ja koodaajat ovat tehneet pitkään uutta
>
>Nokian selaimen suunnittelijat olivat kyllä ihan eri maailmassa
>sitä tehdessään.

Vanha selain valmistunut viimevuosikymmenellä aika moderni aikanaan.Tuossa vanhassakin selaimessa on hyviäjuttuja, juttuja jotka eivät ole itsestään selviä tämänpäin uusille selaimille.

Kuten hyvin tiedät niin ei tuo ole enään ollut kehityksen kohteena.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

15

@14

Et sitten yhtään epäselvempää ja kiertelevää viestia kirjoittanut. Ole hyvä ja kerro ihmeessä, mitä "hyviäjuttuja" (ei ole edes oikea sana!) tuossa vanhassa selaimessa on? Ja mitä ovat nämä jutut, jotka "eivät ole itsestäänselviä tämänpäin uusille selaimille"?

Ja onko se joku puolustus Nokian selaimen p*skuudelle, että se on tehty jo viime vuosikymmenellä? Minusta se kertoo ainoastaan Nokian laiskuudesta ja siitä, että yritetään säästellä siellä, missä ei pitäisi! Onhan Nokian omalle selaimelle vaihtoehtoja, mutta sekään ei ole mikään syy tai oikeutus. Androidin ja iPhonen selainta on päivitetty matkan varrella, vaikka se ei ole edes yhtä vanha kuin Nokian.

Myönnä tosiasiat, Nokian yritystkulttuuri on sellaista, että kaikesta mahdollisesta säästetään. Halutaan Android-tyylinen alkunäyttö -> tehdään halpakopio, pitää olla selain -> käytetään vanhaa pienillä muokkauksilla jne.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

16

15 @
>Ja mitä ovat nämä jutut, jotka "eivät ole itsestäänselviä tämänpäin
>uusille selaimille"?

Tukee WML, WAP jne. Noudattaa sivun teittoa hyvin, edelliset sivut näkymä, Flas lite, RSS lukija, näppäinoikotiet.

>Ja onko se joku puolustus Nokian selaimen p*skuudelle, että se
>on tehty jo viime vuosikymmenellä?

Edellinen kirjoittaja sanoi Nokian suunnitelijoiden elävän 90 lukua, Selain 00 luvulta, ja suunnitteliat tekevät nyt jotain muuta kuin tuota viimevuosikymmeneltä peräisin olevaa selainta.

> Minusta se kertoo ainoastaan Nokian laiskuudesta ja siitä,
> että yritetään säästellä siellä, missä ei pitäisi!

Tuota vanhaa selainta olisi varmaan voinut tukea (kehittää) enemmän, muutama pieni korjaus olisi sille tehnyt pientä käytettävyys parannusta. En tiedä, tuskin se mailmoja olikaatanut.

>Myönnä tosiasiat, Nokian yritystkulttuuri on sellaista, että
>kaikesta mahdollisesta säästetään.

Niin no, taitaa mobiilikäyttöjärjestelmiin investoinnin vähän toistaluokkaa kuin muilla valmistajilla.

> Halutaan Android-tyylinen alkunäyttö -> tehdään halpakopio,

Uutta UIta ei ole julkistettu, ja nykyinen widgetti näkymä ei tainnut olla kopio Androidista.

> pitää olla selain -> käytetään vanhaa pienillä muokkauksilla jne.

Mitä tarkoitat ?

Putkessa on kolmas selain (riippuu miten laskee), murrosvaiheet tietekin hankalia, kuinka paljon vanhaa voi ja kannattaa viritellä. se vanha yltiö muuttelu voi tuoda haasteita myös seuraavaan versioon. se voi vaikuttaa muuhunkin kuin vain seuffailuun.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

17

@puppek
> Arvostelujen mukaan sama tehovajaus koskee myös N8:sia, eli se nykii ja pätkii. Tarkempi näyttöhän on aina vaan hyvä asia.

Arvostelut ovat ihan oikeassa, syitä tehovajaukseen GPU:n heikko käyttö ja ikivanha CPU.

@user_org
WML:n ja WAP:n tukeminen on täsmälleen yhtä tärkeää kuin Gopherin tukeminen. Flash meni N8:sta heti pois päältä. Sivun layout pitäisi ehdottomasti tehdä puhelimen näyttöä ajatellen. Selaimen (tai mahdollisesti alustan) ongelmia ovat myös fonttien välistysongelmat, pienen tekstin antialiasoimattomuus ja muutkin tekstirenderöinnin laatuongelmat.

Myöskään mobiilikäyttöjärjestelmien investointien suuruus ei ole mielenkiintoista, tulokset kiinnostavat.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

18

@17
> WML:n ja WAP:n tukeminen on täsmälleen yhtä tärkeää kuin Gopherin
> tukeminen.

Se on edelleen tärkeä, operaattorien palvelut ja maksusysteemit valmiina ja on helppotarjota sitä kautta, samoin niukankaistan alueilla mahdollisuus tarjota ilman virittelyjä kustannustehokkaampaa palvelua.

Jossain pohjoisamerikassa täysin turha.

> Sivun layout pitäisi ehdottomasti tehdä puhelimen näyttöä
> ajatellen.

Vaikka kyse tietekin sivuntekijöiden mokista, tuon vanhan selaimen ongelma on se että se noudattaa sivuntaittoa, täppä millä saisi tekijän tyylisivut disabloitua tekisi selaimesta pienellä työllä käytettävämmän, se olisi pitänyt tehdä jo kahdeksanvuotta sitten.

Vastaa
Puppek
Puppek

19

>Nokian selaimen suunnittelijat olivat kyllä ihan eri maailmassa
>sitä tehdessään.

Tarkoitin tuolla että Nokian selaimen käyttöliittymä on aivan kummallinen. Aivan kuin suunnittelijat eivät olisi käyttäneet mitään selainta. Eikö ole aivan selvää, että normi käyttäjä haluaa näkyvissä olevan perusnapit, kuten edellinen ja seuraava, pysäytä, päivitä ja osoitekentän?? Nokiassa ne kaikki ovat piilossa valikossa, mutta eivät Operassa tai iOS Safarissa.

Välilehtien toteutus on myös syvältä ja kokoruutunäkymässä toimiminen on vaikeaa ilman navigointinappuloita - missä eleohjaus? Katsoin vielä kerran 5800:sin selainta ja taas se kysyi että mikä yhteys, vaikka puhelin on ollut wlanissa koko päivän. Operan voi sentään pakottaa käyttämään aina 3G:tä ilman kyselemistä. Miksi selain ei sulkeudu punaisesta luurinapista? Eipä kyllä sulkeudu Operakaan tai moni muukaan ohjelma.

Vastaa
Puppek
Puppek

20

Tulipa sellainenkin mieleen tuossa kun yritin sulkea selainta punaluurista: Eikö olisi kiva, jos task managerin aukaisemalla auki olevien ohjelmien kuvakkeet voisi raahata ulos alueelta, jolloin ne sulkeutuisivat? Pieni juttu, mutta sellaista ei koskaan näe Nokialta. Suurin Nokian UI-innovaatio taitaa olla N900:sen pyörityszoom, joka sekään ei ole paras ratkaisu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja