Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android-puhelimia myytiin vuoden lopulla parhaiten

15
Manu Pitkänen

Android-puhelimia myytiin vuoden lopulla parhaiten
Tutkimusyhtiö Canalysin tänään julkaiseman raportin mukaan Android-älypuhelimia myytiin vuoden viimeisellä neljänneksellä enemmän kuin Symbian-älypuhelimia. Symbian on ollut tähän asti suosituin käyttöjärjestelmä älypuhelimissa.

Android-pohjaisia älypuhelimia myytiin viime vuoden viimeisellä neljänneksellä maailmanlaajuisesti 32,9 miljoonaa kappaletta. Android ohitti ensimmäistä kertaa Symbianin maailmanlaajuisissa myyntitilastoissa. Itä-Aasiassa Android-puhelinten myynti ylitti Nokian Symbian-puhelimien myynnin jo viime syksynä. Androidien myynti kasvoi viime vuoden samaan ajankohtaan verrattuna yli 615 prosenttia.

Älypuhelinmarkkinoita hallinneen Symbianin markkinaosuus putosi 30,6 prosenttiin, kun se vuotta aiemmin oli 44,4 prosenttia. Tämä siitäkin huolimatta, että Symbian-älypuhelimien myynti kasvoi 31 miljoonaan (vuosi sitten 23,9 miljoonaa).


Canalysin mukaan HTC ja Samsung olivat suurimmat laitetoimittajat. Ne myivät 45 prosenttia kaikista Android-älypuhelimista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

Anonyymi käyttäjä
Nokia,LOSER!!!. (vahvistamaton)

1

Nokia/Symbian on jäänyt PAHASTI Android-mallien "jalkoihin"!!!.
=)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

2

Ollaan iloisia käyttäjien puolesta, kun heidän ei tarvitse enää olla vaikeakäyttöisen Symbianin ikeessä, kun markkinoille on saapunut parempi vaihtoehto nimeltä Android. Nokia on tappionsa ansainnut ihan oman tuotekehityksen laiskuuden tai kykenemättömyyden vuoksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

3

Vuoden 2011 nopeiten kasvavat Android-valmistajat ovat ZTE ja Huawei. Android kasvaa, mutta rautavalmistajien kilpailu tulee tiukentumaan. En näe Samsungilla olevaan mitään saumaa edullisissa älypuhelimissa.

Vastaa
akse
akse

4

@2 Eipä se android mikään simppeli myöskään ole mitä oon kokeillu.. Kaikkea oppii käyttämään taino joillekki se on sitte varmaan vaikeempaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
penapp (vahvistamaton)

5

Tämä oli hyvin odotettavissa oleva asia. Android valmistajia on valtava määrä verrattuna muihin käyttöjärjestelmiin. Symbian, iOS, WebOS jne. ovat yhden valmistajan käyttöjärjestelmiä.

Android on nyt kärjessä eikä millään muulla käyttöjärjestelmällä ole edes teoreettista mahdollisuutta sitä ohittaa vuosikausiin johtuen juuri tuosta monen valmistajan tuesta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
huhhuhpuh (vahvistamaton)

8

Myydään mitä tahansa parhaiten, niin itse toivoisin seuraavaa luuri+tab kokoonpanoa:

1) Puhelimeksi joku kestävä, pitkällä akkukestolla oleva. Joko Samsung Xcover tyyliin tai Nokia E71 tyyliin tehty, mutta kohtuu hintaisesti.

2) Latausasema johon kohdan 1 luuri kytketään kotona ollessaan ja luuri kytkeytyisi viimeistään nyt kotiverkkoon vaikka wlan haku olisi poissa päältä (toki wlanin voi tunnistaa ilan latausasemaan kytkemistäkin).

3. Pienimuotoiseen ettiselailuun kotona jokin Galaxy tab tms laite, johon puhelut tarvittaessa siirtyisivät wlanin ylitse luurista, eli puheluihin käytettäisiin kohdan 2puhelimessa olevaa liittymää.

Näin kotona saisi pitää pienimuotoista surffailua varten mukana tarkoitukseen paremmin soveltuvaa laitetta, eikä luuri täytyisi olla toisessa taskussa. Toki pääsurffailun hoidettaisiin yhä pöytäkoneella / kannettavalla.

Näin kun homma toimisi, niin melko sasma mikä luurin käyttis olisi, kunhan toimii luurina hyvin niin puheluissa kuin tekstiviesteissäkin, sekä on toiminnoiltaan vakaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iJussi (vahvistamaton)

9

Miten liki 33 miljoonaa myytyä luuria on mahdollista, koska vielä lokakuussa Google aktivoi 200 000 älypuhelinta ja joulukuun alussa 300 000. Q4-tuloksen yhteydessä Google kertoi aktivointien olevan 300 000 kpl. Vaikka näitä olisi aktivoitu lokakuusta alkaen joka päivä 300 000 kpl, ei päästä kuin noin 27 miljoonaan kappaleeseen. Minne ne 6 miljoonaa ovat menneet? Joka päivälle 67000 ylimääräistä luuria, olisi pitänyt näkyä aktivoinneissa.

AP-Areenalla epäilivät, että tämä tieto perustuu Nokia-vihaaja Tarmo Virkin Reutersille tekemään uutiseen, jossa oli etsitty analyysitalo, jolta tällainen raportti on tilattu ja uutisoitu. Nokian osaketta on myyty 80 miljoonaa kappaletta toiveissa, että kurssi laskisi ja viime päivät se on noussut, joten sitä yritetään painaa nyt keksityillä uutisilla alas.

Vastaa
roponen
roponen

10

Jussin epäilykset jaetaan täälläkin. Näitä numeroita tulee vähän milloin mistäkin, eikä niihin ole luottamista. Jotkut sitten tekevät näistä numeroista arvioita ja hätkähdyttävimmät (l. uutisarvoisimmat, ehkä myös kauimpana totuudesta olevat) saavat palstatilaa netin klikkejä kerääviltä ja mainosnäyttöjä myyviltä uutissivustoilta.

Esim. viimeisimpien huhujen mukaan Samsung perui aikaisemmin ilmoittamansa 2 miljoonaa myytyä Galaxy Tabia ja kertoo sen sijaan että varsinainen myynti (käyttäjille) olisikin ollut melko vähäistä.

http://blogs.wsj.com/digits/2011/01/31/samsung-galaxy-tab-sales-actually-quite-small/

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

13

9@
>Minne ne 6 miljoonaa ovat menneet?

Soittaako jokainen Android luuri kotiin ?

> Google aktivoi 200 000 älypuhelinta

Mitä tuo käytännössä tarkoittaa, kaikkai GPRS Android laitteita, (mukaanlukien tabletit), onko pois muut Android asennukset ja käytöt ? voi onko laskusta pois myös tabletit ja sen kaltaiset laitteet.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja