Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Joukkokanne operaattorin perimistä ylimääräisistä datansiirtolisistä

7
Kaarlo Räihä

Joukkokanne operaattorin perimistä ylimääräisistä datansiirtolisistä
Yhdysvaltojen suurimpana matkapuhelinoperaattorina tunnettu AT&T on joutunut jälleen ikävän oikeusjutun kohteeksi, kun yritystä vastaan nostettiin joukkokanne sen perimistä ylimääräisistä datansiirtomaksuista.

Operaattorin toimintaan lopen kyllästynyt Patrick Hendricks kertoo AT&T vääristelevän laskuja, jotta se saisi mahdollisimman suuret voitot yli 90 miljoonasta matkapuhelinasiakkaasta. Hendricksin mukaan kyseessä on sama tilanne kuin jos bensa-asema antaisi kuluttajalle 9 litraa polttoainetta vaikka kuluttaja on maksanut 10 litrasta.

Hendricks palkkasi tapausten varten apua konsultointiyrityksestä, jonka tekemät selvitykset eivät anna hyvää kuvaa AT&T toimista. Ensimmäinen epäkohta löytyi datasiirtojen mittaamisesta, jossa AT&T pyöristi siirrot aina ylöspäin. Pienemmissä tapauksissa esim. 50 kilotavun lataus näkyi AT&T:n laskussa 53 kilotavun latauksena, mutta pahimmillaan sama 50 kilotavun lataus saattoi näkyä matkapuhelinlaskussa 150 kilotavun latauksena.Toinen suuri epäkohta tuli konsultointiyrityksen mukaan iPhonen kohdalla. Yritys hankki selvitystä varten uuden iPhonen AT&T:n kytkypakettina, ja sitten iPhonesta suljettiin kaikkia tiedonsiirtoa käyttävät ominaisuudet. Kun puhelin oli seissyt 10 päivää käyttämättömänä, ilmoitti AT&T:n laskutus puhelimen siirtäneen dataa noin 2 300 kilotavun edestä.

Kuluttajien on vaikea itse huomata tällaista, sillä monet tahot eivät seuraa mobiilidatan käyttöä tavujen tarkkuudella. Muutaman sentin ylimääräinen veloitus kuukaudessa ei luonnollisesti tunnu asiakkaiden lompakossa, mutta operaattorille se tuo kuukaudessa miljoonien dollareiden ylimääräiset tulot.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

mikkokk
mikkokk

1

Liekö Iphonessa samanlaisia ongelmia mitä on löytynyt wp7 laitteista eli datayhteyttä käytetään miten sattuu eikä käyttäjä voi tietää mitä oikeastaan tapahtuu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Huutelijaa (vahvistamaton)

2

Oliskohan iPhone vaan lähetellyt tietoja Applelle omin päin. :/

Olisi mielenkiintoista tietää millä tavalla ovat nämä määrät mitanneet.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

Uuitsen kuvauksen mukaan voi olla mahdollista että datamäärän laskeminen on mennyt oikein.

Voi olla kyse vain siitä että konsultit laskee eri paikasta kuin operaattori.


Mutta kyse taitaa olla siitä että saisiko operaattori laskuttaa kaikkia bittejä.

Mikähän tuon operaattorin minimilaskutus per yhteys on ?

iPhonen osalta lisähaastettu tuo sen kuormittava datakäyttäytyminen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ekkola (vahvistamaton)

7

Uusun PS3 firmware sisältää rootkitin, jotta Sony voi seurata mitä pleikkarissa on, taitaa olla tarkoitus ujuttaa myös älypuhelimiin rootkitit, jotta operaattorit tai valmistajat saavat käyttäjien tiedot haltuun. Sen verran paljon meinaa lähtee epämääräistä dataa puhelimista nykyään ilman lupa ja tietoa sisällöstä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja