>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ericsson demosi 168 Mbps nopeuteen yltävää HSPA-tekniikkaa

2
Teemu Laitila

Ericsson demosi 168 Mbps nopeuteen yltävää HSPA-tekniikkaa
Ruotsalainen verkkolaitevalmistaja Ericsson on esitellyt uusia aiempaa suurempia tiedonsiirtonopeuksia tarjoavia HSPA-tekniikkaan perustuvia laiteratkaisuja. Yhtiö esitteli Tukholmassa pitämässään tilaisuudessa nykyisiin HSPA-tekniikoihin kolmea uutta parannusta, joilla sekä enimmäissiirtonopeuksia että taajuuskaistan hyötysuhdetta voidaan kasvattaa.

Ericsson saavutti esityksessään ennätyksellisen 168 megabitin sekuntinopeuden käyttämällä useita kantoaaltoja tukiasemalta asiakkaalle päin. Asiakaslaitteena toimi prototyyppilaite, mutta verkon päässä huippunopeudet saavutettiin kaupallisessa käytössä olevan tukiaseman avulla.

Kahden kaistanleveydeltään 5 MHz:n kantoaallon avulla saavutettiin noin puolet pienempi 84 Mbps nopeus, joka on puolestaan tuplasti enemmän kuin tällä hetkellä nopeimmat tarjolla olevat kaupalliset verkot. Useampaa kantoaaltoa hyödyntäviä HSPA-laitteita ei ole kuitenkaan saapumassa markkinoille vielä vähään aikaan, mutta Ericssonin mukaan ensimmäiset kaupalliset kahden kantoaallon ratkaisut tullaan näkemään käytössä jo kuluvan vuoden aikana.Useaa kantoaaltoa hyödyntävien HSPA-yhteyksien lisäksi Ericsson on kehitellyt yhden kantoaallon HSPA-yhteyden, joka yltää enimmillään 42 Mbps nopeuksiin. Tekniikkaa demottiin kaupallisessa käytössä olevan tukiaseman sekä asiakaslaitteen avulla. Suuremmat datanopeudet yhdellä kantoaallolla mahdollistavat rajallisen taajuuskaistan tehokkaamman käytön dataliikenteen kasvaessa tulevaisuudessa.

Tehokkaammat HSPA-pohjaiset ratkaisut tullaan luultavasti näkemään välivaiheina ennen todellisiin 4G-verkkoihin kuten LTE Advanced -tekniikkaan siirtymistä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
Heska Pavonen (vahvistamaton)

1

5MHz:n kantoaalto on eri asia kuin 5MHz:n kantoaallon kaistanleveys. Kyseessä on siis kaistanleveys.
Tarkkuutta uutisointeihin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.