Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Intelin Atom-prosessorit älypuhelimiin vasta vuonna 2012

1
Manu Pitkänen

Intelin Atom-prosessorit älypuhelimiin vasta vuonna 2012
Viime aikoina on puhuttu paljon Intelin laajentumisesta mobiililaitteisiin, etenkin älypuhelimiin ja tablet-tietokoneisiin. Intel on kehittänyt näitä laitteita varten Oak Trail -koodinimellä kulkevan Atom-alustan. Kyseinen alusta ei kuitenkaan tule koskaan ilmestymään älypuhelimiin.

Uutisoimme tammikuun puolivälissä tablet-valmistajien nihkeästä vastaanotosta Oak Trailia kohtaan. Valmistajien nihkeän suhtautumisen syynä on 32 nanometrin prosessilla valmistetun Oak Trail -alustan korkea virrankulutus verrattuna ARM-pohjaisiin alustoihin, kuten Nvidian Tegra 2:een. Älypuhelimissa korkea virrankulutus näkyisi erittäin heikkona akunkestona. Intel on ilmeisesti tiedostanut tilanteen, sillä yhtiö on Fudzillan mukaan tiedottanut sen yhteistyökumppaneille, että ensimmäiset Atom-pohjaiset älypuhelimet ilmestyvät aikaisintaan Q2/2012.


Intelin on turha kilpailla ARM:ta vastaan älypuhelimissa tuotteella, jonka virrankulutus on selvästi heikompi. Intel saanee Atom-prosessoreiden virrankulutuksen tarpeeksi pieneksi älypuhelimille vasta 22 nanometrin prosessin avulla. 22 nanometrin tuotannon pitäisi alkaa tämän vuoden lopulla, joten Intel kyllä pystyy valmistamaan 22 nm:n mobiilialustan ensi vuoden aluksi. Jos Fudzillan tiedot pitävät paikkansa, niin samalla voidaan suosiolla unohtaa Nokian N9-puhelimeen liittyneet Atom-huhut.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja