Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ruotsin älypuhelinmarkkinat Androidin ja iOS:n hallussa

10
Kaarlo Räihä

Ruotsin älypuhelinmarkkinat Androidin ja iOS:n hallussa
Monissa maissa Applen iPhonet ja Googlen Android-ohjelmistoalustaan perustuvat älypuhelimet ovat olleet viime aikoina suosituimpia valintoja kuluttajien keskuudessa. Markkinaosuudet vaihtelevat kuitenkin runsaasti eri maiden välillä, ja TeliaSoneran mukaan Ruotsissa näiden kahden alustan yhteenlaskettu voima on valtaisa, sillä niiden hallussa on 90 prosenttia paikallisista älypuhelinmarkkinoista.

Täten esim. Symbian- tai Windows Phone 7 -ohjelmistoalustat eivät tunnu houkuttelevan Ruotsissa kuluttajia juuri ollenkaan. Tilanne on TeliaSoneran mukaan jo hieman huolestuttava, sillä operaattori haluaisi nähdä älypuhelinten suunnalla tiukempaa kilpailua useamman eri osapuolen välillä, jotta markkinat eivät ajautuisi kahden suuren osapuolen tilanteeseen.

Ruotsissa älypuhelinten kauppa kävi viime vuonna kuumana, sillä 70 prosenttia kaikista myydyistä matkapuhelimista oli älypuhelimia. Joulumarkkinoilla tämä osuus nousi 90 prosenttiin, joten ilman kunnollista älypuhelinmallia ei valmistajien kannata juuri tuoda tuotteitaan Ruotsin puhelinliikkeisin.Muissa Euroopan maissa iOS:n ja Androidin yhteenlaskettu markkinaosuus on älypuhelinten osalta lähelle 50 prosenttia.

TeliaSoneran toimitusjohtaja Lars Nyberg uskoo ainakin vielä, että Nokia voi haastaa älypuhelinmarkkinoilla Googlen ja Applen. Nybergin mukaan tilanteet muuttuvat markkinoilla nopeasti, joten Googlen ja Applen valtakausi saattaa päättyä yhtä nopeasti kuin se on syntynytkin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

mikkokk
mikkokk

1

Ettei vaan tossa tutkimuksessa ole laskettu "symbian älyluureiksi" vain Symbian^3 laitteet eli käytännössä vain n8.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kari321 (vahvistamaton)

2

@1

Todennäköisesti asia on juuri näin, asiasta voisi myös mainita uutisartikkelissa.

Mielestäni Afterdawnin uutisoinnin taso on laskenut viime aikoina. Uutisartikkelit ovat lähinnä copypaste-tavaraa ulkomaisilta uutissaiteilta, ilman mitään analyysiä tai lähdekritiikkiä.

Onko uutisoinnin päätarkoitus tuottaa laadukkaita uutisia vai saada mahdollisimman monta klikkausta uutisotsikkoon? Vielä puoli vuotta sitten tämän saitin uutiset olivat paljon tasokkaampia.

Vastaa
Pelemane
Pelemane

3

@1

Sellasta laitetta en kyllä ole vielä tavannut joka olisi symbian ja älyluuri.
Lähinnä älytöntä kuraa ovat esim. N8 ja C7. Rahoilleen näistä ei ainakaan vastinetta saa..

Vastaa
mikkokk
mikkokk

4

Itse asiassa uutisointi on vielä enemmän päin honkia kuin uskoinkaan. FT:n jutussa sanotaan että 9/10 luurista on älyluureja ja android + iphone kasvattavat osuuttaan tuossa segmentissä.

Ihan hölönpöly otsikko AD:ltä. Häpeä...

Vastaa
Agent_007
Agent_007

5

Olen pahoillani jos luvut ovat menneet väärin jossain kohdassa. Tuo alkuperäinen FT:n juttu ei aukea itselläni (server busy), joten en ole tuota alkuperäistä tekstimuotoa tarkistanut, enkä myöskään laittanut suoraa linkkiä siihen tämän takia. Nuo luvut on poimittu http://www.tietokone.fi/uutiset/teliasonera_huolestunut_androidin_ja_iphonen_ylivallasta tuosta tekstistä: "Apple ja Google ovat vallanneet Ruotsin älypuhelinmarkkinat, kymmenestä myydystä älypuhelimesta peräti yhdeksässä on joko Android tai Applen iOS, Financial Times kertoo."

Vastaa
perhana
perhana

6

niinhän se valitettavasti usein suomalaisilla forumeilla on, että jos uutinen jotenkin vähättelee Nokiaa, on välittömästi kommenttipalsta täynnä kommentteja joiden mukaan itse uutinen on väärin muotoiltu.

Vastaa
Anestic
Anestic

7

Symbianin maine on jo mennyt monissa piireissä, joten Nokian pitäisi nopeasti nimetä Symbian 3:n seuraaja joksikin muuksi. Itse käyttishän on melkein yhtä ok kuin muutkin, ainoastaan kuulemma kehittäjille hankala. Ja se Ovi-hässäkkä ei ainakaan parikuukautta sitten ollut mitenkään toimiva vaan lähinnä pakollinen paha... Mutta vaikea uskoa, että nuo Nokian halvemmat kosketusnäyttövermeet ei myisi...

Vastaa
mikkokk
mikkokk

8

@5 Kyllähän tuossa huomasi jo pikaisella vilkaisulla että tarinassa ei ollut päätä eikä häntää, kuten jo aluksi kirjoitin. Eikö sinulle tosiaan mikään reality check varoitin edes vihjannut tutkimaan onko täysin älyvapaassa tarinassa yhtään mitään perää ennen sen levittämistä edelleen?

Jos jotain lukee netissä, se ei tarkoita että asia olisi totta. Tämä ei tosiaan ole ensimmäinen kerta kun AD julkaisee jotain varsin hämäriä "uutisia" periaatteella jos Nokia esiintyy jutussa huonossa valossa, juttu on julkaisun arvoinen. Vähän skarppausta hommaan tai laittakaa pulju kiinni...

Vastaa
JussiFX
JussiFX

9

Pakkohan tässä on heittää bensaa liekkeihin... Ruotsalaiset on vaan fiksuja kuluttajia, eivätkä omaa jotain kummaa tunnesidettä Nokiaa kohtaan. Sitä Symbiania kukaan halua käyttää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Symbioosi3!!. (vahvistamaton)

10

JussiFX
Totta puhut!.
Android ja BADA ovat huomattavasti helppokäyttöisempiä ja TOIMIVIA!!!. ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja