Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusi Android Market voi avata puhelimen hyökkääjälle

3
Teemu Laitila

Uusi Android Market voi avata puhelimen hyökkääjälle
Tietoturvayhtiö Sophosin tutkija Vanja Svajcer on huolissaan Android Marketin uudesta mahdollisuudesta etäasentaa sovelluksia Android-laitteisiin. Uuden etäasennuksen ansiosta puhelin aloittaa Marketista selaimelle valitun ohjelman lataamisen ja asentamisen WiFi- tai 3G-verkon läpi ilman käyttäjän erityistä kuittausta.

Android-sovellusten tietoturva perustuu pitkälti käyttäjän asennusvaiheessa sille myöntämiin puhelimen eri toimintojen käyttöoikeuksiin ja myös selainpohjainen Android Market kertoo mitä oikeuksia ohjelma tarvitsee toimiakseen.

Koska asennusprosessi on selaimella annetun hyväksynnän jälkeen automatisoitu, asettaa se Googlen käyttäjätiliin yhdistetyn Android-laitteenkin vaaraan, jos tunnukset joutuvat vääriin käsiin. Käytännössä rikolliset voivat asentaa käyttäjän laitteeseen mitä tahansa sovelluksia ilman että käyttäjä välttämättä huomaa asiaa. Ratkaisuksi Svajcer ehdottaa puhelimen päähän varmistusta, joka käyttäjän pitää hyväksyä ennen sovelluksen asennuksen aloittamista.Kyseessä on kuitenkin klassinen helppouden ja tietoturvan ristiriita, sillä puhelimesta vaadittava varmistus ainakin osittain vesittäisi koko palvelun toimintaidean. Paras ratkaisu vahvan salasanan ja maalaisjärjen lisäksi olisikin ehkä mahdollisuus estää etäasennus esimerkiksi puhelimen asetuksista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

apek
apek

1

Näinhän se juuri on. Erittäin tovottu ominaisuus (koska Appbrainin Fast Web Installer ei toimi enään), mutta riskit tietenkin on olemassa.

Tosiaan kenties paras ratkaisu olisi jos puhelimesta saisi laitettua tarvittaessa etäasennuksen pois päältä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.