In-Stat: GPS, kamera ja muistikortti puhelimen tärkeimmät ominaisuudet

5
Teemu Laitila

In-Stat: GPS, kamera ja muistikortti puhelimen tärkeimmät ominaisuudet
Tutkimusyhtiö In-Statin äskettäisen raportin mukaan asiakkaat ovat valmiita maksamaan lisähintaa puhelimesta, jos laite sisältää GPS-paikannuksen, kameran tai muistikorttipaikan. Tutkimuksen perusteella puhelinvalmistajien yritykset erottua joukosta toinen toistaan hienommilla ominaisuuksilla eivät ole paras mahdollinen tapa laitteiden myymiseksi.

Tutkimus kertoo myös, että suosituin muoto puhelimelle on edelleen niin kutsuttu candybar-malli eli perinteinen kapula. Perinteisestä ulkomuodosta huolimatta kuluttajia kiinnostavat myös kosketusnäytöllä varustetut laitteet.

Yhä enemmän toimintoja sisältävien laitteiden myötä puhelimen käyttömahdollisuudet ovat kasvaneet huimasti. In-Statin haastattelemat kuluttajat olivat kiinnostuneita laajentamaan puhelimensa käyttömahdollisuuksia entisestään ja puhelimen yksi kiinnostusta herättäneistä kohteista on puhelinten parempi integrointi osaksi autojen viihdejärjestelmiä. Lisäksi puhelinta halutaan käyttää esimerkiksi Internet-yhteyden jakamiseen mobile hotspot -toimintojen avulla.

In-Stat kysyi kuluttajilta seuraavan puhelimen ominaisuuksista, jonka perusteella 52% käyttäjistä aikoi ostaa kosketusnäytöllisen mallin. Käyttäjät suosivat silti edelleen fyysistä QWERTY-näppäimistöä tekstinsyötössä ja myös GPS-paikannus sekä nettisurffaus olivat mahdollisia ostopäätökseen vaikuttavia tekijöitä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € Bigbox
143 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -42%

Motorola Lenovo ThinkPhone
583 € CDON
660 € Proshop
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 999 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -35%

Honor 90 Smart
149 € Telia
179 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -30%

Honor Magic5 Lite
119 € Power
139 € DNA
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Kommentit (5)

miksuh2
miksuh2

1

Tää vahvistaa oman käsitykseni. Just tuossa tänään lähetin kommenttia eräälle toiselle suomalaiselle IT-sivustolle, jossa uutisoitiin Nokia E6:sta vuotaneista kuvista. Artikkelissa oltiin sitä mieltä, että eihän nyt tuommoisia perinteisemmän mallisia qwerty-puhelimia enää nykyään kukaan käytä ja vihjailtiinjopa E6:n olevan jostain aikakoneesta tullut. Kirjotin sinne kommentin, missä sanoin ihan suoraan etten ymmärrä moista asennetta. Totuus nimittäin on, että moni edelleenkin haluaa tuollaisen perinteisemmän mallisen älypuhelimen, joko qwertullä, tai tavallisella puhelinn'äppiksellä.

Nykyään tuntuu, että monet ajattele modernin älypuhelimen tarkottavan puhelinta, jossa on mahdollisimman iso kosketusnäyttö ja mahdollisimman vähän nappuloita. Toi on minusta aika ahdasmielinen asenne, koska kaikki ei halua moista kuten tämäkin nyt kyseessä oleva artikkeli osottaa. Eli pelkkä kilpailu siitä kenellä on suurin ja suuriresoluutioisin näyttö täyttämässä koko puhelimen etupaneelia ei ole oikea taopa edetä. Niiden lisäksi ei pidä unohta, että myös perinteisemmän mallisille puhelimille on paljon kysyntää.

Moni valmistaja tuntuu keskittyvän vain noihin suurilla kosketusnäytöillä varustettuihin älypuhelimiin ja unohtavan kokonaan perinteisemmät puhelimt. Se ei ole hyvä, onneksi Nokia suuren mallivalikoimansa puolesta muistaa myös ne edelleen.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

2

Niin ja eihän mikään estä laittamasta kosketusnäyttöä perinteisemmän malliseen puhelimen, kuten esim Nokia on tehnytkin. Eli siis yhdistetään perinteinen puhelinmalli ja kosketusnäyttö samaan pakettiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Isäson (vahvistamaton)

3

Mielenkiintoista. Minulle kyllä puhelimen tärkein ominaisuus on se, että sillä VOI soittaa PUHELUITA.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

3@
>Mielenkiintoista. Minulle kyllä puhelimen tärkein ominaisuus on se,
>että sillä VOI soittaa PUHELUITA.

Sinulle jo joukole muita se voi olla, mutta hyvin monelle puhelin soitto-ominaisuudet eivät ole puhelimen valinta peruste, niistä voidaan jopa tietoisesti tinkiä jonkin toisen ominaisuuden kustannuksella. mikä selittää esim kapasitiiviesten kosketusnäyttökoneiden suosiota.


On myös niitä joille jonkin mallin köykäiset puhelinomainaisuudet tulee-esille vasta ostopäätöksen tehtya, jos puhelimesta puuttuu yleisesti oletettuja otiminnalliksuuksia olisi myyjänkin vastuulla puutteista kertoa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.