Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sveitsiläisyhtiö lupaa Android-sovellukset MeeGolle

13
Teemu Laitila

Sveitsiläisyhtiö lupaa Android-sovellukset MeeGolle
Sveitsiläinen ohjelmistoyritys Myriad lupaa tuoda Android-sovellukset pian kaikkien ulottuville Alien Dalvik -sovelluksellaan. Alien Dalvik on yhtiön itse kehittämä Java-virtuaalikone, joka perustuu aiempaan Androidille tarkoitettuun Dalvik Turbo -virtuaalikoneeseen.

Android-sovellusten käyttäminen myös muissa käyttöjärjestelmissä on kohtalaisen helppoa, sillä ne on kehitetty pitkälti alustariippumattomalla Java-kielellä. Ensimmäisenä tuen Android-sovelluksile saa Nokian ja Intelin MeeGo.
Myriadin mukaan "suurin osa" Android-sovelluksista toimii muillakin alustoilla ilman koodiin tehtäviä muutoksia. Myriad lupaa myös suorituskyvyn vastaavan alkuperäistä ja Android-sovellusten käytön pitäisi olla loppukäyttäjälle täysin läpinäkyvää.

Android-sovellusten laaja valikoima saattaisi olla Nokian ja Intelin kaipaama tärkeä piristysruiske MeeGon sovellustarjonnan kasvattamiseksi yli kriittisen rajan.

Myriad kertoo Alien Dalvikin saapuvan kaupalliseen levitykseen myöhemmin tänä vuonna. Yhtiö lupaa demota Android-sovellusten toimintaa vajaan viikon päästä alkavilla MWC-mesuilla. Myriad on myös julkaissut videon, jossa se esittelee useiden suosittujen Android-sovellusten toimintaa Nokian N900-mallin avulla.

Kommentit (13)

Jarissimo
Jarissimo

1

Tämä saattaisi olla Nokialle erittäin hyvä uutinen, mikäli saavat tuupattua sen Meegoraudan joskus ulos, eivätkä pilaisi sitä mitenkään.

Vastaa
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

2

No nyt onkin hyvä syy lähteä päivittään tätä N8:ia heti meego pohjaiselle Noksulle ku tulee sopiva rauta nokialta markkinoille... Mielenkiintoista nähdä näiden Android puhelin fanaatikkojen reaktioita tästä :D
Todellakin olisi piristysruiske nokian puhelinten myynnille, kunhan tulee vaan se kunnon meego rauta. =) Tätä odotellessa siis.

Vastaa
Jussi P. (vahvistamaton)

3

@2 Tietysti N8 voi päivittää N9 (MeeGo) heti kun se ilmestyy, mutta koska Alien Dalvik back-end on Qt, niin Android sovellukset toimivat myös Symbian^3 puhelimissa.

Vastaa
admins
admins

4

Itsellä käytössä android ja versio 2.2.1. Silti odotan mahdollisuutta jos tulisi meegon custom rom mahdollisuus.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

5

Kuulostaa näin Nokian kannalta aika loistavalta. MeeGo tosin pitäs alkaa olee jo valmis pikku hiljaa.. ja kuten 4. itekkin kiinnostas MeeGon asennus HTC:lle :)

Vastaa
HooTeeCee (vahvistamaton)

6

Nokia,Nokia,Nokia!!.
"Herätys" Nokia fanit!.Niitä toimivampaikin puhelimia löytyy!!!. ;)

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

7

En ole Nokia fani todellakaan, oikeastaan nykyisellään kartan sitä enemmän kuin ruttoa, mutta olen avarakatseinen Meegon ja tulevaisuuden suhteen, eihän sitä koskaan tiedä.

Osaamista ja resursseja Nokialta löytyy, mikä on positiivista. Toivottavasti Elop laittaa sävelet selviksi perjantaina, ettei ole koko lafka tuuliajolla. Eihän nykyisellään uskalla kyseisen firman tuotteita ostaa, kun ei ole mitään varmuutta mitä järjestelmää aikovat jatkossa tukea ja missä sekmentissä(Ja millä resursseilla).

Meego on ajatuksena todella mielenkiintoinen, kunhan se vaan toteutuisi ennenkuin peli on menetetty kokonaan. Olisihan se ideaalitilanne mikäli samaa järjestelmää käytettäisiin televisiossa, tabletissa, puhelimessa sekä esimerkiksi autossa.

Eilinen kommentti, että e7 on Nokian tämän vuoden tärkein tuote yrityksille vie kyllä pohjan tuolta toiveelta, mutta ehkä se oli vaan joku sammakko, mikä lipsahti, että saavat myytyä sitä edes pari päivää jotenkin.

Perjantai tulee olemaan mielenkiintoinen päivä.

Vastaa
SirTaisto
SirTaisto

8

7:lle...

toi E7 tuli maanantaina 7.2 ulos, ja ensimmäinen meego alustainen puhelin luultavasti tulossa kesän-syksyn aikana joten E7 ehditään myymään noin 4-9kk kauemmin kuin sitä tulevaa meego puhelinta..
Siksi sen odotetään kappale määräisesti myyvän eniten tänä vuonna.. en tosin itsekään oikein ymmärtänyt että miksi juuri tuo e7 räjäyttäisi potin... mutta ne on fiksumpia ne jotka noin sanoivat..
ja Meegoa odotellessa.. en itsekään uskalla ostaa vielä n8 s^3 alustalla jos tulevan viikonlopun tiedotuksissa luvataan ensimmäine meego luuri kesäksi, oli se sitten n9 tai mikä tahansa..

Ja tuo Myriadin uutinen oli AIVAN TAIVAALLINEN UUTINEN osakkeen omistajille.. eikös nokia viboja ole ollut juuri tuo sovellusten vähäinen määrä..
..tietenkään unohtamatta aivan turhaa S^3 mustamaalausta, joka on aivan yhtä kova alusta kuin android, mutta sovellusten määrä söy sen mainetta... varsinkin Android jeesustelijoiden (puhumattakaan iLAHKOLAISISTA) mielestä.

-S.E

Vastaa
tonkie
tonkie

9

No perskules! :) vieläkun nokia tekisi peliliikkeen ja integroisi tuon nykyisiin ja tuleviin järjestelmiinsä, niin se olisi siinä.

Vastaa
BonaC
BonaC

11

Kuis täällä on unohdettu se, että N900 käyttää Maemoa? Meinaan nyt tuli kyllä meikäläisen ysisataseen must-have toiminto.

Vastaa
Jep_
Jep_

13

@7.
Kyseisen "sammakon" päästi suustaan hemmo joka on Nokian bisnespuolen pomoja ja taisi puhua Nokian E-sarjasta. On aika helppo uskoa että E7 on Nokian E-sarjan tärkein tuote tänä vuonna.

Tuskin Nokia odottaa E7 peittoavan kaikkien muiden puhelimiensa myynnin tänä vuonna, perus tallaaja taitaa tyytyä qwertyttömään puhelimeen.

Raudan puolesta loppuvuodelle on jo vähän lupailtu tuplaytimiä Symbian puhelimillekkin ja Meego-puhelimesta (-puhelimista) ei ole vielä kerrottu juuri mitään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja