Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Muutoksia sivuston latautumiseen - testaa ja kommentoi!

10
Jari Ketola

Muutoksia sivuston latautumiseen - testaa ja kommentoi!
Otimme tänään käyttöön muutoksia sivujen latautumisjärjestyksessä, jonka pitäisi nopeuttaa yksittäisten sivujen aukeamista, jos ei huomattavasti, niin ainakin havaittavasti. Muutokset liittyvät lähinnä mainosten ja joidenkin kuvatiedostojen lataamiseen AfterDawn.com, Download.fi ja Puhelinvertailu.com sivustoilla. Valtaosa mainoksista ladataan nyt sivun latauduttua, jolloin satunnainen mainosten hidastelu ei pitäisi aiheuttaa koko sivun hidastumista.

Vaikka olemmekin pyrkineet testaamaan muutokset mahdollisimman laajalla selain- ja käyttöjärjestelmäkirjolla, voi ongelmia joillain yhdistelmillä ja yhteyksillä esiintyä. Pyydänkin raportoimaan mahdollisista ongelmista joko tähän uutiseen kommentoimalla tai palautelomakkeemme kautta. Ongelmat esiintyvät todennäköisimmin mainosten vääränä sijoitteluna (ks. keinotekoinen esimerkki). Myös muunlaiset "häiriöt" mainoksissa ovat mahdollisia.


Toinen muutos liittyy kuvien lataamiseen AfterDawnin keskustelufoorumeilla. Käyttäjien allekirjoituskuvat ja muut viesteissä olevat kuvat ovat usein raskaita (ts. isokokoisia) tai ne latautuvat hitailta palvelimilta. Tämän vuoksi muutimme viestiketjujen latautumista siten, että viestien kuvat ladataan vasta tarvittaessa. Hyvänä esimerkkinä tällaisesta viestiketjusta käy Työpöytäsi-ketju.

Mikäli ongelmia esiintyy, kerro ongelman kuvauksen lisäksi myös käyttämäsi selain ja sen versio, käyttöjärjestelmä ja internetyhteyden tarjoaja. Myös kuvaruutukaappaus ongelmasta auttaa selvitystyössä.

Kaikenlainen palaute muutoksista on, kuten aina, erittäin tervetullutta!


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

Bluejack
Bluejack

1

Lataa nopeammin kiitos siitä. Eikö kuitenkin kun webammattilaisia on ylläpidossa voitaisi tälläiset asiat ottaa huomioon jo sivujen kokonais uudistuksissa :) mainosten sijoittelu on ollut vähintäänkin koomista katsottavaa eri selainten välillä. Ei tuon validaattorin käyttö tekisi pahaa näemmä ammattilaisenkaan käytössä ;)

Vastaa
Tnoi
Tnoi

2

"Afterdawn is faster than a potato!"

Joo en kyllä itse huomaa sivun nopeutuneen, mutta hyvä jos näin on. :)

Vastaa
dRD
dRD

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tnoi:

"Afterdawn is faster than a potato!"

Joo en kyllä itse huomaa sivun nopeutuneen, mutta hyvä jos näin on. :)

Paljon kuvia sisältävät keskusteluketjut ovat vakikäyttäjillekin yleensä se paikka, jossa tuohon ulkopuolisten kuvien aiheuttamaan hitauteen törmää ja nyt tuo ongelma on aikalailla poistunut.

Mutta tämä oli tärkeä askel matkalla kohti verkkosivujen ns. "2 sekunnin sääntöä" (eli täysin tyhjällä cachella varustetun selaimen pitäisi ladata saitista sivu kuin sivu siten, että sivu on täysin käytettävissä alle 2 sekunnissa).

Vastaa
Ketola
Ketola

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:

Lataa nopeammin kiitos siitä. Eikö kuitenkin kun webammattilaisia on ylläpidossa voitaisi tälläiset asiat ottaa huomioon jo sivujen kokonais uudistuksissa :) mainosten sijoittelu on ollut vähintäänkin koomista katsottavaa eri selainten välillä. Ei tuon validaattorin käyttö tekisi pahaa näemmä ammattilaisenkaan käytössä ;)

Kehitys kehittyy. =) Jos ruuvaisimme jokaisen nippelin viimeisen päälle kohdalleen, oltaisi edelleen suunnittelupöydän ääressä miettimässä sopivia harmaan sävyjä...

Mitenkäs mainosten asettelu aikaisemmin on eri selainten välillä eronnut? Selaimethan rendaavat sivut aina hieman eri tavalla - täysin identtistä ulkoasua eri selainten kesken ei ole tarkoituksenmukaista hakea, eikä siihen olla koskaan pyrittykään.

Validaattorit ovat hyviä ohjenuoria, mutta oikeasti toimivia ja nopeita sivuja ei validaattoreilla rakenneta. Valitettavasti.

Joka tapauksessa mukava kuulla, että jotain nopeutumista on havaittavissa. =)

Vastaa
Bluejack
Bluejack

6

Lainaus:


Ketola

Mitenkäs mainosten asettelu aikaisemmin on eri selainten välillä eronnut? Selaimethan rendaavat sivut aina hieman eri tavalla


juurikin sinun suosimalla ja kehumalla ie9 ;) (toinen ketju),iron, ff.3.52, mainokset jotka oli tyyliin
tiettyjen vaaka 700*px tai 460*
asettui minne sattui..

Vastaa
Arzgahhh
Arzgahhh

7

Kyllä nyt latautuu paljon paremmin kiitos tästä. Ei noi maineksetkaan häiritse niin paljon enää. Vielä kun voisitte mitenkään pitää tän afterdawn puolen tauastakuvan kevyenä.

Vastaa
D00mer
D00mer

8

Muuten OK, mutta könnykällä selaaminen on nyt perseestä..

Htc wildfire android 2.2.1 opera mini, tuntuu että lataa sivun jokavälissä kokoajan uudestaan, painan "käyttäjätunnus" kenttää, laitan nimimerkin, ja pam, lataa sivun uudestaan, en tiiä sitten onko operan "ominaisuus" etc

Vastaa
Ketola
Ketola

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:

juurikin sinun suosimalla ja kehumalla ie9 ;) (toinen ketju),iron, ff.3.52, mainokset jotka oli tyyliin
tiettyjen vaaka 700*px tai 460*
asettui minne sattui..

Mielenkiintoista.. En kyllä koskaan tuollaisiin ole törmännyt. IE9 betassa on kyllä kaikenlaisia "mielenkiintoisia" bugeja scriptien suorittamisessa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti D00mer:

Htc wildfire android 2.2.1 opera mini, tuntuu että lataa sivun jokavälissä kokoajan uudestaan, painan "käyttäjätunnus" kenttää, laitan nimimerkin, ja pam, lataa sivun uudestaan, en tiiä sitten onko operan "ominaisuus" etc

Kiitokset tiedosta. Täytyy testailla josko ongelman saisi toistettua ja syynkin selvitettyä täällä päässä.

Vastaa
maugetus
maugetus

10

Kunhan toimii, afterdawnissa ei koskaan ole tarvinnut hirveästi odotella latautumista, todella hyvin toimivat sivut :) mainoksista en osaa sanoa mitään koska adblock on keksitty...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja