Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android 2.3.3:ssa parannettu NFC-tuki

5
Manu Pitkänen

Android 2.3.3:ssa parannettu NFC-tuki
Joulukuussa julkaistun Android 2.3 -käyttöjärjestelmän (Gingerbread) yksi suurimpia uudistuksia edellisiin versioihin verrattuna oli tuki lyhyen kantomatkan etätunnistukselle eli NFC-tekniikalle (Near Field Communication). Eilen julkaistu Android 2.3.3 -päivitys laajentaa alkuperäisen Gingerbread-käyttöjärjestelmän NFC-tukea.

Android 2.3 mahdolisti älypuhelimen käyttämisen NFC-lukulaitteena, jolloin puhelimella pystyi lukemaan NFC-tageihin tallennettua tietoa. Nyt julkaistu 2.3.3-päivitys tuo NFC-tekniikan mahdollistamat kaikki ominaisuudet Androidiin. Android 2.3.3:n avulla NFC-tagiin voidaan kirjoittaa uutta tietoa pelkän lukemisen lisäksi.
Päivityksen ansiosta NFC-tuellisten laitteiden välinen tiedonsiirto on myös mahdollista. Vaikka NFC:n avulla voi siirtää tietoa hitaammin kuin Bluetoothin kautta, niin NFC-laitteet tunnistavat toisensa sekunnin murto-osissa. Bluetooth-tekniikan haittapuolena on laiteparien muodostamisen hitaus.

NFC-tekniikan uskotaan yleistyvän nopeasti tänä vuonna. Markkinoilla on jo muutama NFC-tuellinen puhelin, kuten Nokian C7-00 ja Googlen Nexus S. Nokia lupaili viime kesänä, että kaikista sen vuonna 2011 julkaistavista malleista löytyy NFC-siru.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

kerbo
kerbo

2

Eipä ole 2.3 Androidia vielä mihinkään vanhempaan laitteeseen virallisesti julkaistu... Kaippa tuo päivitys on nexus s:lle.

Vastaa
Sakke88
Sakke88

3

Päivitys on lisätty android sdk:hon sitä ei vielä ole julkaisu millekkään puhelimelle. Nexus s googlen kehityspuhelimena tulee tietenkin sen ensimmäisenä jossain vaiheessa saamaan, vanhemmat laitteet saavat odottaa todennäköisesti melko pitkään.

Vastaa
Multipersonality (vahvistamaton)

5

Turhia päivityksiä, kun niitä ei tule puhelimiin suoraan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja