Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

INQ esitteli markkinoiden ensimmäiset Facebook-puhelimet

2
Kaarlo Räihä

INQ esitteli markkinoiden ensimmäiset Facebook-puhelimet
Puhelinmarkkinoiden alkuvuoden yllättävin muutos on nähtävästi tapahtumassa Facebookin kohdalla, sillä useat valmistajat ovat tiettävästi tuomassa myyntiin Facebookin aktiivikäyttöä varten suunniteltuja puhelimia. Ensimmäisenä porteista ulos ehti vähemmän tunnettu INQ, joka esitteli eilen medialle Cloud Touch - ja Cloud Q -puhelimet.

Molemmat puhelimet perustuvat Androidin Froyo-versioon, ja Facebook on integroitu puhelimiin todella tiukasti. Esim. kotinäyttö näyttää ruudulla kavereiden tekemät päivitykset, ja puhelimen pikavalinnoista pääsee suoraan käsiksi mm. keskustelu- ja seinä-osioihin, jonka lisäksi puheluiden tekeminen onnistuu Facebookista löytyvien tietojen avulla. Yrityksen mukaan puhelinten kohderyhmänä ovat 18-28 vuoden ikähaarukkaan osuvat nuoret, jotka käyttävät Facebookkia aktiivisesti.
Facebookin lisäksi myös Spotify on vahvasti esillä puhelimessa, sillä se on puhelimen oletussoitin audiotiedostoille.

Cloud Touchissa Qualcomm 7227 -suorittimen kellotaajuus on 600 MHz, kosketusnäytöllä on kokoa 3,5 tuumaa (resoluutio 320x480), kamera on 5 megapikselin malli, RAM-muistia on 512 megatavua ja akun kapasiteetti on 1300 mAh.

Markkinoille Cloud Touch tulee keväällä, ja sen myyntihinta jäänee alle 300 euroon.Cloud Q on puolestaan kiinteällä QWERTY-näppäimistöllä varustettu malli, jossa kosketusnäytöllä on kokoa 2,6 tuumaa. Se on tulossa myyntiin kesällä, mutta sen hintatasosta ei ole vielä tietoa.

Molemmat puhelimet saavat valmistajan mukaan tulevaisuudessa Gingerbread-päivitykset

Alla video Cloud Touchista

Kommentit (2)

Arzgahhh
Arzgahhh

2

Tuo Cloud Q vois olla ihan mielenkiintoinen. Saa nähdä mihin hinta asettuu? Vissiin kuitenkin 200€ paremmalle puolen, kun on kuitenkin Android puhelin?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja