Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

MeeGo:n julkaisusuunnitelma päivittyi

11
Teemu Laitila

MeeGo:n julkaisusuunnitelma päivittyi
Nokian ja Intelin yhteisen MeeGo-projektin kotisivuille on päivitetty käyttöjärjestelmän tulevien versioiden julkaisuaikataulu. Käyttöjärjestelmän ensimmäinen laajempaan käyttöön ajateltu versio 1.2 on tulossa aiemman aikataulun mukaan huhtikuun aikana. Jos Nokia julkaisee joko huomenna Lontoossa tai viimeistään MWC-mesuilla ensi viikon alussa MeeGo-puhelimen, saapunee se aikanaan markkinoille 1.2 versiolla varustettuna.

MeeGon kehitys on jaettu varsinaiseen käyttöjärjestelmän ydintoimintoihin sekä User Experience -nimellä kutsuttuihin eri laitteille suunnattuihin käyttöliittymäkomponentteihin. Kaikki tulevat MeeGo-laitteet perustuvat samaan MeeGo Core -ytimeen, mutta järjestelmän ulkoasu vaihtelee sekä laitetyypin että tähän asti nähdyn perusteella myös valmistajan mukaan.
Tulevaisuudessa MeeGo:sta aiotaan julkaista uusi versio kuuden kuukauden välein eli versio 1.3 on näillä näkymin tulossa lokakuun aikana. Tiukka julkaisuaikataulu on käyttäjien kannalta hyvä asia, kunhan päivitykset saadaan jakeluun kaikille käyttäjille ja laitteille ilman pitkiä viivytyksiä.

Myös Google on pitänyt kiirettä uusien Android-versioiden julkaisussa, mikä on osaltaan syynä nykyisin käytössä olevien versioiden suureen määrään ja yhtiö on ilmoittanut aikovansa siirtyä vuoden mittaiseen julkaisurytmiin. Pelkkänä järjestelmätoimittajana Googlella on kuitenkin heikompi kontrolli laitevalmistajiin, joten ainakin teoriassa Nokia voisi kyetä pitämään eri versiot minimissä.

Kommentit (11)

jake se minäkin (vahvistamaton)

2

Onko tällä enää mitään tekemistä esim Nokian kanssa?
kysyn siksi, kun matkapuhelinfoorumilla aletaan elää jo 'ohi on'-fiiliksissä, vaikka monella ei armeija-aika liene mielessään...

Vastaa
Jussi52 (vahvistamaton)

4

Nokian MeeGo-kehitys on paljon edellä tuota julkista MeeGo-versiota. Huomenna tai ensi viikolla julkaistaan ensimmäinen MeeGo-puhelin.

Se, että Reutersilla kaunainen virolainen toimittaja (Tarmo Virki) kirjoittaa totuuden rajamailla olevia artikkeleita, joista tulee helposti käsitys siitä, että Nokia olisi hylkäämässä MeeGon (ei ole), ei ole tämän kanssa mitään tekemistä. Viime kesän prototyyppi todettiin vanhentuneeksi ja siitä ei tehdä tuotantoversiota.

Vastaa
KIPPO76
KIPPO76

5

Nokia on lopettanut Meego puhelimen kehityksen. Esim N9 ei ole tulossa. Elleivät sit tua sitä symbianilla :)epäilen vahvasti. Tämä on varma tieto joka huomenna vahvistetaan.

Vastaa
Markeli
Markeli

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti KIPPO76:

Nokia on lopettanut Meego puhelimen kehityksen. Esim N9 ei ole tulossa. Elleivät sit tua sitä symbianilla :)epäilen vahvasti. Tämä on varma tieto joka huomenna vahvistetaan.

EI. Täytyy vetää rautalangasta. Nokia lopetti vanhan meego puhelimen kehityksen, koska sen rauta oli vanhaa. Nyt kehitteillä on uusia versioita meego-puhelimesta joihin laitetaan uutta rautaa.

Vastaa
eebet
eebet

7

Johan tämä on ollut selvillä kuukauden verran ainakin? Ja @5 Nokia ei ole lopettanut N9:n kehitystä, vain yksi versio jätettiin pois kuten Jussi52 totesikin.

Vastaa
Tazzpa
Tazzpa

8

@5 Noin äkkiseltää vilkaistuna löysin 10 paikkaa avoinna Nokialle, jotka koskivan Meegon kehitystä. Eli tuskinpa olisi duunejakaan kuopatulle alustalle.

Vastaa
-JHS-
-JHS-

9

Huomennahan se tiedetään, mitäpä sitä spekuloimaan etukäteen... Osa porukasta voi valua maan alle häpeämään omia spekulointejaan kun toiset voivat olla ylpeitä omista arvauksistaan. Myiskö vaiko ostais osakkeita.. siinäpä pulma!

Vastaa
miksuh2
miksuh2

10

@2n Jake

> Onko tällä enää mitään tekemistä esim Nokian kanssa?
> kysyn siksi, kun matkapuhelinfoorumilla aletaan elää jo 'ohi
> on'-fiiliksissä, vaikka monella ei armeija-aika liene mielessään...

Kyllä tällä on, koska kuten sanottua nuo julkisuudessa liikkuneet huhut on kyllä ihan täytä roskaa.

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

11

...tarkoitinkin enempi Nokian kohtaloa eli tulevaisuutta... onko se itsenäinen firma vielä huomisenkin jälkeen, vai kuuluuko se MS-Grouppiin?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja