iPhonen pikkuveljestä huhutaan taas

5
Teemu Laitila

iPhonen pikkuveljestä huhutaan taas
Applen kerrotaan suunnittelevan nykyistä iPhone-mallia pienemmän ja huomattavasti halvemman puhelimen julkaisua joskus vuoden puolivälin paikkeila. Asiasta kertoi talouslehti Bloomberg BusinessWeek, joka mainitsee tietolähteekseen perinteisesti "asiasta perillä olevat henkilöt". Mahdollisen puhelimen hinnan veikataan sijoittuvan 200 dollarin tietämille.

Halvemman iPhonen tarkoituksena olisi laajentaa Applen jalansijaa Nokian Symbianin perinteiselle tontille alemman hintaluokan älypuhelimiin. Samalle tontille odotellaan myös Aasialaisvalmistajia ja halpoja Android-malleja. Nykyisiä malleja halvempia hinta saavutettaisiin pitäytymällä nykyisen sukupolven komponenteissa kun tehokkaammat komponentit varattaisiin tulevalle iPhone 5 -mallille.

Vaikka Bloombergin lähteet olisivatkin oikeassa, Applen tiedetään kuitenkin jatkuvasti kokeilevan monia erilaisia tekniikoita sekä uusia malleja, joita ei välttämättä koskaan nähdä myynnissä asti.

Huolimatta siitä, että halpaversio iPhonesta sotii Applen Premium-mielikuvaa vastaan, tämänpäiväisten Nokia-uutisten perusteella mobiilimaailma on kuitenkin muutosten edessä ja yllättäviäkin asioita saattaa tapahtua. Sitä paitsi huhut pienemmästä iPhone-mallista ovat lähes yhtä vanhoja kuin iPhone itse.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € Proshop
406 € CDON
438 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy A23 5G
129 € DNA
149 € Power
169 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Kommentit (5)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

3

@1 :__D "Ette te tarvii näyttöä. Puhelimen iSteve kertoo teille, mitä haluatte. Ja ai niin, tämä laitteen kuoret on tehty lasista. Kuinka siistiä!"

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

4

Tämä voi olla aika paukku jos oikeesti toteutuu.

Esimerkkinä vaikka jos saisi tuohon hintaan about samantasoisen luurin, kun mitä yli vuoden vanha iPhone3gs on. iOS on sen verran hyvin optimoitu ja kevyt, että pystyy pyörittämään tuolla 3gs raudalla käyttistä edelleen about yhtä hyvin kun tän päivän huippumallit.

Jos tuollaisen käyttökokemuksen saa halvemman luokan luuriin niin noi viedään kyllä täysin käsistä.

Vastaa
Anestic
Anestic

5

Tuota hintaa en usko mutta voisihan se olla että olisi kysyntää. Itsestä tuntuu ihan hullulta tämä i-villitys kun ne rajoitteet on niin fataaleja itselle, itunes kärjessä :) Ja laatu ei ole parasta mahdollista lähipiirin kokemuksien mukaan... Mutta näkyvät myyvän, median voima on valtava. mutta alle 200 euron hyvä diili :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.