>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft höllää Windows Phonen tiukkoja laitevaatimuksia

14
Teemu Laitila

Microsoft höllää Windows Phonen tiukkoja laitevaatimuksia
Microsoftin ja Nokian aikeet tuoda Windows Phone -käyttöjärjestelmä koko kansan ulottuville tarkoittavat käytännössä Microsoftin tähän asti tiukkojen laitteistovaatimusten löysäämistä. Tiukat vaatimukset ovat johtaneet Windows Phone -puhelinten sijoittumiseen älypuhelinten kalliimpaan päähän, mikä on osaltaan hidastanut alustan yleistymistä. Toisaalta tehokkailla laitteilla on varmistettu käyttöjärjestelmän sulava toiminta.

Nokia ei vahvistanut lehdistötilaisuudessa ensimmäisten Microsoftin käyttöjärjestelmällä varustettujen puhelinmallien aikataulua, mutta julkistuksia voidaan odottaa Nokian tulevana sunnuntaina pitämässä lehdistötilaisuudessa Barcelonassa.

Osa tätä uniikkia yhteistyötä on se, että Nokia auttaa Microsoftia siirtymään alemmas halvempiin hintaluokkiin
Stephen ElopTähän asti julkaistuista Windows Phone -laitteista on pitänyt löytyä vähintään 1 GHz:n taajudella toimiva prosessori, neljää kosketuspistettä tukeva 800x400 pikselin kokoinen näyttö, 256 megatavua muistia ja 8 gigatavua tallennustilaa. Kaikki mallit myös sisältävät 5 megapikselin kameran LED-salamalla sekä FM-radion.
Ominaisuuksista on kuitenkin pakko karsia, jos laitteet halutaan saada yleistymään laajempaa käyttäjäkuntaa kiinnostavassa keskihintaisten laitteiden sarjassa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

Thor1993
Thor1993

1

Eiköhän sieltä sit tipaha Nokialta joku ihan surkeella raudalla oleva mahd. halpa WP7 puhelin joka saa ihmiset ajattelemaan, että koko systeemi on surkea.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

2

Kuulostaapa todella huonolta strategialta. Tälläkö ne meinaa taas iPhonea ja Androidia vastaan kisata. Tehdään uusia hitaita puhelimia paskalla raudalla, ryssitään siinä samalla sitten koko WP7 ja omakin maine. Tuskin ne laitevaatimukset on ihan turhan tähden siinä käyttiksessä ollut.

Nyt vaan äkkiä joku aivan jäätävä ökyluuri ulos, jotta saadaan sitä imagoa parannettua ja kaikkien applen lahjomien turhien mobiilibloggareiden pippelit taas seisomaan Nokialle.

Vastaa
ep_
ep_

5

Aivan samaa mieltä:
WP7 Nokialainen surkealla raudalla
-> Sekä Nokian ja WP7:n maine menee.

Niin ja eikö joku nokian johtajista sanonut että ulkopuolisen käyttiksen käyttäminen olisi sama kuin suomalaiset miehet kusisivat housuun talvipakkasella: Aluksi on lämmin mutta sitten tulee pirun kylmä.

Kyllä niin taitaa käydä. Aluksi ihmiset ostavat uusia WP7noksuja (Surkealla raudalla) mutta kun niitä aletaan haukkua hidastelusta ja ettei käyttis toimi sulavasti, niin hyytyy nopeasti tuo WP7noksujen myynti

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
fffuuuu (vahvistamaton)

6

Ihme porukkaa... kaikki itkee et nokia on shaissee ja samoin windows eikä kukaan oikeesti ees tiedä mitä tuleman pitää!! :D Itse ainakin odotan mielenkiinnolla nokian luuria windowsilla varustettuna.

Vastaa
ep_
ep_

7

Niin ja muuten odottelin niitä MeeGo puhelimia enemmänkin kuin sen yhden (Jos se ylipäätään on puhelin eikä tabletti kun ovat vain puhuneet "laitteesta"). Taidampa tästä lähteä ostamaan jonkun HTC:n. Nokian N900 kinnosti jonkin aikaa, mutta nyt kun kaverin N900 on jo kolmatta kertaa huollossa sen vikojen (1. Vika: akun lataus ei onnistunut, 2. Vika: muisti ei toiminut, 3. Vika: ei vielä tiedossa mutta puhelin ei jokatapauksessa käynnisty millään) takia taitaa N900 jäädä hankkimatta. Ovatpahan monet ainakin sanoneet ettei HTC:n puhelimissa ole ollut hirveästi vikoja.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

8

@6 Kyllähän sitä mielenkiinnolla, mutta, kun näin suomalaisena ei haluais, että ne floppaa kaiken ja muuttaa intiaan..

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

9

En usko että hölläävät, eihän tuota ole vahvistettu Microsoftilta? Jutussa ei ainaskaan puhuta siitä mitään, mutta silti otsikoidaan varmana tietona.

Eikähän niitä kustannuksia karsita muualta kuin raudasta.. Tosin eihän tämän päivän tapahtumissa ole muutenkaan ollut järkeä..

Olen erittäin skeptinen tuolle yhteistyölle, mutta toisaalta WP7 on varmasti kerennyt kehittyä, ennekuin Nokia saa ensimmäisen puhelimensa ulos, joten turha kai tässä on marista ja ennustella tuhoa, vaikka ärsytääkin kovasti.

Hanat auki ja tajuton ökyluuri ulos pian! Barcelonassa tuskin kuuluu mitään julkistuksia, sillä eikös Elop sanonut, että jatkossa puhelimet julkaistaan lähellä julkaisua? Vielä ei taida olla Nokialla softapuolta ollenkaan, joten aika kiirettä pitää:)

On muuten todella hienoa, että Android sovellukset tuodaan Meegoon:).. No joku toinen valmistaja kyllä varmasti uskaltaa tuoda Meegon myös puhelimiin, toivottavasti se on HTC tai Samsung.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
fffuuuu (vahvistamaton)

10

@8 ei pitäs olla suomalaisilla siitä huolta. ei nokia täältä minnekkään ole lähdössä, ainakaan tällä vuosikymmenellä. :) kyllähän tuo nakertaa et työpaikkoja lähtee suomesta, mutta se kuuluu asiaan, kun halutaan säilyttää kilpailukyky. pitää muistaa, että nokialla sinällään ole mitään hätää, koska onhan se edelleen kärkikastissa luuribisneksessä ja nyt se vaan yrittää kohentaa asemaansa.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

11

@9

Tämä tieto on kaiketi peräisin Nokian ja Microsoftin yhteisestä Q&A -tuokiosta, joten suht varmaa tietoa. Ja pitää nyt muistaa, että Microsoftilla ja Nokialla on nyt paljon laajempi sopimus kuin esim. HTC:n ja Microsoftin välillä. Nokiahan antaa paljon myös Microsoftille, joten on vain kohtuullista että sama toimii myös toisin päin.

Vastaa
SirTaisto
SirTaisto

12

..jos meego bugi rapsan kautta saadut tiedot jo skipatusta N9 luurista pitää paikkansa:

CPU - Intel 1,6 GHz
RAM - 1 GB
- High Level Memory: 117MB - Low Level Memory: 889MB

CLK - Reference/System Clock: 19,2MHz
- DSP Clock: 440MHz
- Memory Clock: 26MHz
- Grapcics clock (LNC core): 200MHz
Video
- Graphics Memory: 512MB
- HDMI
- Display: 480 x 854 Pixel
GPS - Broadcom BCM4751
- Single chip GSM
- A-GPS
Audio - Intel HD Audio - ALSA
RF - Infineon XMM 6260 3G modem
- HSPA+
Connectivitiy
Texas Instruments WiLink 6.0 (WL1271)
- WLAN
- Bluetooth v2.1 + EDR
- FM Radio (Transmitter/Receiver)
Bluetooth
- Profile: L2CAP, SCO, RFCOMM, BNEP, HIDP
- Core Version: 2.15
WLAN
- Standards: a (54MBit/s) / b (12MBit/s) / g (54MBit/s), n (300MBit/s)


..onko nokialla mitään hätää? eiköhän tollasella raudalla saada aika kovan luokan wp7 luuri ulos, ja vielä nopeallakin aika välillä..
itse veikkaan että n9 vedettiin pois kehityksestä juuri tuon wp7 takia..
uusi kuori mutta sama sisältö ja avot!
ms on hyvä yhteistyö kumppani jos ehdot yhteistyössä ovat kunnossa... ja eiköhän tollasessa firmassa osata kaupat hoitaa...
elokuussa n9 wp7lla ja muutamilla ominaisuuksilla, niin eiköhän se kurssi mene tiukasti kohti koillista..
..ja se mitä operaattorit ovat puhuneet, niin ei pitäis sillä rintamalla olla mitään ongelmia..
Älkääs nyt ottako noin sarvikuonomaista asennetta..
Nokian uusi valtakausi alkoi tänään! :D positiivisuus on persauksesta, ja PAS*AT!!! :D

Vastaa
SirTaisto
SirTaisto

14

mutta kauankohan (jos oletaan noiden tietojen pitävän kutinsa) tuollaseen luuriin wp7:n saaminen veisi aikaa? varsinkin jos alustavasti on tehty meego/symbian alustalle?
voisiko villi veikkaus tuosta ensi kesä-syksy olla mahdollinen vai joutuisiko odottamaan jopa ensi vuoden puolelle?

ms yhteistyössä on paljon, PALJON hyviäkin puolia...
niitä vaan on vaikea näin alku shokin jälkeen nähdä..
ovathan nokia ja microsoft maailman suurimpien firmojen listalla, niin luulisi kaikkien ovien olevan auki.. ainakaan rahasta ei ole pulaa kummallakaan, ja eiköhän softa kehitystyöhönkin osaamista löydy.. valitettavaa vain nämä nokian irtisanomiset.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.