Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft kertoi Windows Phone 7:n uudistuksista

17
Matti Vähäkainu

Microsoft kertoi Windows Phone 7:n uudistuksista
Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer piti hetki sitten Mobile World Congress -messuilla keynote-puheensa yhdessä Nokian toimitusjohtaja Stephen Elopin kanssa. Tilaisuudessa kerrottiin Windows Phone 7 -alustan lähitulevaisuuden kehitysaskeleista.

Seuraava päivitys lisää kopioi ja liitä -ominaisuuden, jota ei WP7-puhelimista toistaiseksi löydy lainkaan. Tämän jälkeen työn alla ovat päivitykset Internet Explorer -mobiiliselaimeen, People-sovellukseen, moniajoon ja Office-dokumenttejen pilvipalveluille. Internet Explorerista Microsoft julkaisee version 9 ja People-sovellukseen puolestaan lisätään tuki Twitterille.
Kenties tärkein uudistus on kuitenkin moniajon laajentuminen. Uudistuksen myötä myös kolmannen osapuolen sovelluksille löytyy moniajotuki. Laajentuneen moniajon yhteydessä WP7 saa tehtävienhallintanäkymän, jossa edelliset sovellukset näkyvät Palm-tyylisessä korttinäkymässä.

Ensimmäinen päivitys saapuu ensi kuussa, mutta valitettavasti muille uudistuksille ei kerrottu yhtä tarkkaa aikataulua. Microsoftin mukaan loput ominaisuuksista saapuvat käyttäjille kuluvan vuoden aikana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (17)

Jarissimo
Jarissimo

2

Videopuhelut jäivät vielä oleellisimmalta puutelistalta. Lisäksi Flash tuesta ei ollut puhetta, mutta toisaalta Adobe kertoi ettei Flash ole WP7 luureille VIELÄ valmis, joten taitaa olla tulossa.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

4

Näiden ominaisuuksien jälkeen WP7 on samalla tasolla (en puhu käytettävyydestä, kun en ole tätä testannut) kuin muut nyt.

Jos nämä ovat siis tulossa tämän vuoden aikana, niin missähän muut kilpailijat ovat sitten menossa?

Myöhässä ovat ja pahasti, mutta täytyy sanoa, että messuilla esitetyssä demossa oli moniajo kyllä huikea! Kaksi peliä yhtäaikaa käynnissä ja myös muita sovelluksia (aikä lagannut). Kyseessä siis aidolla laitteella tehty demoaminen. Joten sen toteutuksesta täytyy hattua nostaa.

Ja lisäksi tuo Kinect juttu oli kanssa aika hassu ja innovatiivinen, tosin se tökki demossa, mutta eihän se valmis vielä olekaan.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

5

@2

Jep, Microsoft on selväsanaisesti sanonut, että jos Adobe tuo Flashin WP7:lle, he eivät vastusta. Eli eiköhän se sieltä tule, kunhan vaan saavat sen Adobella valmiiksi.

@3
Sama täällä! Viimeksi nokialaisen olen ostanut reilu vuosi sitten, siitäkin luovuin melkein saman tien. :D

Vastaa
343234324324 (vahvistamaton)

7

Itse ostan HETI Nokian WP7 puhelimen kun tulee. On sen verran sutjakka tuo WP7 että siinä jää Androiditkin jälkeen ;)

Vastaa
Routalempi
Routalempi

8

Sais tuohon tulla kyllä tuki tiedostojen siirtoon bluetoothillla, tätä kun käsittääkseni ei ole. Lisäksi soittoääneksi pitäisi pystyä laittamaan minkä tahansa haluamansa mp3:sen, tämäkin kun ymmärtääkseni menee jotenkin niin, että pitää MS market placesta tms. soittoäänet tilata erikseen. Lisäksi swype tuki olis kyllä enemmän kuin tarpeen mikäli ei fyysistä qwertyä ole. Eli nuo kun uutisessa mainittujen lisäksi saataisiin näin ensialkuun kuntoon, niin eiköhän se siitä. Itseäni siis kiinnostaa kyllä tämä Nokian tuleva (tai joku tulevaisuudessa tulevista) WP luureista, ja kyllähän tuota Nokiaa mielellään tukisi vieläkin ostamalla luurin siltä aikanaan.

Vastaa
Ensmo
Ensmo

9

@7 Yhdyn. Olen jo meinannut WP7 puhelimen ostaa, mutta kullessani nokian uutisista päätin heti ostavani nokialta ko. tuotteen.

Vastaa
s730 (vahvistamaton)

10

Kyllä minun vanhassa HTC windows puhelimessa toimii kaikki mitä ikinä äänität tai siirrät sinne ihan kuin tietokoneissa muutenkin saat ne sieltä siirrettyä soitto ääneksi.Ei kannata ruvetta odottamaan vuotta tai kahta että saa Noksun kun voi mennä ostamaan windows softa puhelimen vaikka heti ja sellaisen mikä jopa toimii.Minä epäilen vieläkin sitä että rupeaako Nokia toimimaan mikrosoftilla kyllä ne takuukorjaukset tulevat jatkumaan ja koneet jumissa niin kuin tähänkin asti.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

11

@10 Sillä vanhalla nyt ei olekkaan mitään tekemistä tämän uuden kanssa ja uudessa tosiaan ei voi laittaa edes soittoääntä minkä haluaa ja mielestäni tämä on käsittämätön miinus.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

12

@11
Olet harvinaisen oikeassa, WP7 on aloitettu ihan nollasta, joten ei todellakaan ole mitään yhteistä vanhojen Windows Mobile-versioiden kanssa. :) Minusta se on erittäin hyvä asia, kun nyt on _koko_ käyttiksen suunnittelun lähtökohtana ollut kosketuskäyttö ja muutenkin nykyajan tarpeet. Pääsee hyvin kuolleesta painosta eroon.

Luulisi, että tuohon soittoääni rajoitukseen tulee ratkaisu jossain vaiheessa. On todella kummallinen rajoite tuo. No, tämäkin on varmaan seurausta priorisoinnista, soittoäänen vaihtaminen omien soittoäänien valitseminen kun ei ole se kaikkein tärkein ominaisuus.

Vastaa
perhana
perhana

13

@11
veikkaan että melko pian sieltä marketplacesta löytyy ladattava sovellus jolla asettaa mp3:n soittoääneksi.
miinuksista puheenollen... arvatkaapa saako MeeGon netbook-versiossa edes toistettua mp3 musiikkia ennenkuin googlettaa ohjeet kuinka rpm paketti ladataan jostakin ja sudo-helvetin kautta asennetaan... ja pitäisi olla julkaisua vaille valmis järjestelmä, huoh

Vastaa
Blue screen. (vahvistamaton)

14

Blue screen/sininen ikkuna tulee olemaan yleistä tulevissa Windows Nokia-puhelimissa!!. =(

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

15

@13 Jos se olisi noin yksinkertaista niin eiköhän se olisi tullut jo aikaa sitten? Sitäpaitsi jos toi WP7 on kerran kehitetty kuten iOS eli suljetuksi niin ymmärtääkseni ulkopuolisilla ohjelmilla ei ole pääsyä WP7 sisuksiin joten tuollainen soittoäänenteko ohjelma ei ole mahdollista?

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

16

@14

Just... siinä puhuu taas joku, joka ei ole varmaan ikinä edes kokeillut ainuttakaan Windows-puhelinta. Itse en saanut edes Windows Mobile aikaan koskaan sinistä ruutua. :P

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja