Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

MWC: Sony Ericsson esitteli kolme Android-puhelinta

6
Kaarlo Räihä

MWC: Sony Ericsson esitteli kolme Android-puhelinta
Mobile World Congress -tapahtuman ensimmäiset lehdistötilaisuudet järjestettiin eilen, ja omassa tapahtumassaan uusia tuotteita esitteli Sony Ericsson, jonka tarjonta kasvaa kolmella Android-puhelimella (kaikissa Gingerbread).

Ensimmäinen esitelty uutuuspuhelin oli Xperia Pro, joka on esiinliukuvalla QWERTY-näppäimistöllä (taustavalaistu näppäimistö) varustettu malli. Puhelin on suunnattu liike-elämän tarpeisiin, ja tarjolla on mm. Office Suite Pro -sovelluspaketti yleisimpien dokumenttiformaattien katselua ja muokkausta varten.

Tekniikan osalta puhelin tarjoaa Bravia-leiman saaneen 3,7 tuuman kosketusnäytön (resoluutio 854x480), gigahertsin kellotaajuudella toimivan Snapdragon-suorittimen, 8 megapikselin kameran takana (Exmor R -kenno ja LED-salama) ja 2 megapikselin kameran edessä sekä HDMI-liitännän.

Kokoa Prolla on 120x57x13,5 mm ja painoa 140 grammaa. Värivaihtoehdot ovat hopea, punainen ja musta. Myyntiin Pro tulee kesällä, mutta sen suositushintaa ei vielä paljastettu.

Toinen esitelty puhelin oli puolestaan Xperia Neo, joka on käytännössä tekniikan osalta Pro ilman näppäimistöä. Puhelin sisältää siis saman suorittimen, näytön ja kamerat kuin Pro, ja myös HDMI-liitäntä on pysynyt mukana.

Neon fyysiset mitat ovat 116x57x13 mm ja painoa on 126 grammaa. Värivaihtoehdot ovat sininen, punainen ja hopea. Myyntiin Neo tulee ensi kuussa.SE:n kolmas esillä ollut puhelin oli odotettu Xperia Play, joka yhdistää kosketusnäyttöpuhelimen ja käsikonsolin samoihin kuoriin. Play sisältää 4 tuuman kosketusnäytön (resoluutio 854x480), gigahertsin kellotaajuudella toimivan Snapdragon-suorittimen, Adreno-grafiikkapiirin (peleihin luvataan 60 FPS -ruudunpäivitysnopeutta), 5,1 megapikselin kameran (LED-salama) ja esiinliukuvan peliohjaimen.

Pelit asennetaan verkkoyhteyden ylitse puhelimen muistikortille (paketissa mukana 8 gigatavun microSD-muistikortti) ja pelejä laitteelle kehittää tällä hetkellä 20 pelitaloa (mm. EA ja PopCap). Uusien pelien lisäksi luvassa on tunnetuimpien PlayStation-pelien uudelleenjulkaisuja. Peliaikaa yhdellä latauksella luvataan noin 5,5 tuntia.

Kokoa laitteella on 119x62x16 mm ja painoa 175 grammaa. Värivaihtoehtoina ovat musta ja valkoinen. Myyntiin laite tulee keväällä, ja markkinoille tulevat sekä GSM- että CDMA-versiot puhelimesta.


Alla mm. FIFA- ja Sims-pelejä Play-puhelimessa esittelevä mainosvideo sekä Engadget-sivuston testivideo laitteesta
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Jarissimo
Jarissimo

1

Xperia pro ei sisällä etukameraa. En tiedä mistä tuo tieto on tullut jokapaikkaan. SE:n omat sivut eivät siitä mainitse eikä sitä näy kuvassakaan.

Mikäli tuosta kuitenkin tuo kamera löytyy niin ehdottomasti menee harkintaan tuo, kun luuria nyt olen vaihtamassa. Toivottavasti Samsungilta ja HTC:lta tulisi myös qwertyllinen malli. Tuplaydintä vielä odottelen..

Vastaa
eebet
eebet

5

Tuo Pro kuulostaa kyllä ihan mehevältä, varsinkin jos löytyis ääkköset Suomeen tullessa. Ja jos hinta jää siihen johonkin 400 euron tietämille niin voisin ihan tosissaan tuollaista harkita.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

6

Olenko mä ainoa, jonka mielestä toi SE:n käyttämä "kikkare" (Mediapane launcher vai miksi sitä kutsutaan?) Androidin päällä näyttää rumalta, ikoneita myöden?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja