Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Qualcomm julkisti 2.5 gigahertsin mobiilisuorittimen

5
Matti Vähäkainu

Qualcomm julkisti 2.5 gigahertsin mobiilisuorittimen
Suoritinvalmistaja Qualcomm on julkistanut Mobile World Congress -messuilla uudet Snapdragon-suorittimet. Krait-koodinimellä kutsuttu prosessoriarkkitehtuuri mahdollistaa Snapdragon-piirisarjoihin moniytimiset, jopa 2.5 gigahertsin suorittimet.

Krait-piirejä tulee markkinoille yhdellä, kahdella ja neljällä ytimellä. Qualcomm kertoo, että suorittimilla saavutetaan parhaillaan jopa 150 prosentin tehonkasvu ja 65 prosenttia pienempi virrankulutus markkinoilla oleviin ARM-suorittimiin verrattuna. Jokainen uuden piirisarjan malleista sisältää tuen WLANille, GPS:lle, Bluetoothille, NFC:lle sekä stereoskopiselle 3D:lle.

Huippumalliin Qualcomm istuttaa lisäksi uuden, neliytimisen Adreno 320 -grafiikkasuorittimen, jonka suorituskyky on yhtiön mukaan noin 15 kertainen alkuperäiseen Adrenoon verrattuna. Adreno 320 sanotaan kykenevän konsolitason peligrafiikkaan ja se tukee 3D-pelejä ja Full HD -tason ulostuloa HDMI-liitännän kautta.Älypuhelimiin tarkotettu kaksiytiminen MSM8960 saapuu valmistajien käyttöön toisen vuosineljänneksen aikana, mutta uudella yksiytimisellä MSM8930-piirillä ja tablet-tietokoneisiin tarkoitetuilla, neliytimisellä APQ8064-huippumallilla menee ensivuoden alkuun.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (5)

eebet
eebet

2

Voi kuulostaa kyyniseltä, mutta toivois kyllä akkutekniikankin kehittyvän samaan tahtiin prosessorien kanssa...

Vastaa
Diazzi
Diazzi

3

"Krait-piirejä tulee markkinoille yhdellä, kahdella ja neljällä ytimellä. Qualcomm kertoo, että suorittimilla saavutetaan parhaillaan jopa 150 prosentin tehonkasvu ja 65 prosenttia pienempi virrankulutus markkinoilla oleviin ARM-suorittimiin verrattuna."

Ei akkutekniikan välttämättä tarvitse kehittyä, vaan virrankulutustakin voidaan vähentää. Moniytimisyys sitäpaitsi lisää akkukestoa jo itsessään, kun sitä osataan softapuolella hyödyntää.

Lisäksi nykyaikaisen kosketusnäyttöluurin näyttö vie 99% virrasta, jolloin prosessori on aika sivuseikka.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

3@
> Lisäksi nykyaikaisen kosketusnäyttöluurin näyttö vie 99% virrasta,
> jolloin prosessori on aika sivuseikka.

Ei oikein vaikuta uskottavalta.

Puheliman akun saa nopeammin tyhjäksi laittamat ytimet täyteen netti touhuun näyttö pimeänä, vs laittamalla laite offline tilaan ja CPU lepoon ja laittamalla näyttö päälle.

Jopa OLED näytöillä voidaan pitää näytönsäästäjä päällä päivissä mitattava aika, mutta laittaa lyhyt koodin pätkä joka nostaa CPU kuorman täysille jolloin akun riittävyys lasketaan tunneissa.

Siinä olet oikeassa moniytimillä ja pienemmällä virrankulutuksella saadaan paremmin käyttöaikaa lisää kun kasvattamalla akkun kapasiteettia.

Akku teknologia on vuosien aikana kehittynyt, akkujen koko ja paino pienentynyt, Ah kapasiteetti on pysynyt vuosiakausia 500-1500mAh haarukassa, Wattituntimäärä on luokkaa puolittunut. Eli jos vanhan GSM ajan akunlaittaisi puhelimeen toiminta-aika olisi paljon pienempi, tosin ne akut oli isompia kuin moni nykyluuri.

Nyky älypuhelimissa on toiminta-ajat pidempia kuin aikoinaan GSMillä

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.