Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

ZTE siirtyy MeeGoon?

22
Manu Pitkänen

ZTE siirtyy MeeGoon?
Kiinalainen matkapuhelinvalmistaja ZTE kertoi tutkivansa par'aikaa voisiko se ottaa käyttöön omissa puhelimissaan Nokian ja Intelin kehittämän MeeGo-käyttöjärjestelmän. Nokia kertoi viime perjantaina, että sen ensisijainen käyttöjärjestelmä älypuhelimissa tulee olemaan Windows Phone 7. Nokian odotettiin aiemmin valitsevan MeeGon kalliiden älypuhelinten alustaksi.

ZTE:n toimitusjohtaja Lin Qiang kertoi, että yhtiö on jo investoinut MeeGon kehitystyöhön. Qiang kuitenkin totesi, että Android on ollut yhtiön ensisijainen valinta. Todennäköisesti näin tulee jatkossakin olemaan, mutta joka tapauksessa käyttöjärjestelmän avoimuus on ZTE:lle ydinasia.
MeeGosta voi tulla tulevaisuudessa Androidin veroinen tukipilari ZTE:lle, kunhan tutkimus- ja kehitystyö on päässyt kunnnolla vauhtiin. Nokia on panostanut paljon MeeGon kehitykseen ja markkinat odottivat yhtiön painottavan uutta käyttöjärjestelmää tulevissa malleissa. Perjantaina markkinoiden odotukset heittivät kuitenkin pahasti häränpyllyä kun Nokian ja Microsoftin yhteistyö julkistettiin.

Yhtiön mukaan tämä vuosi merkitsee ZTE:lle älypuhelinmarkkinoille tunkeutumista. Siinä se onkin onnistunut alustavasti oikein mallikkaasti, kun muistetaan ZTE Blade -puhelimen suuri suosio. ZTE on menestynyt hyvin Aasiassa ja Afrikassa, mutta sillä ei ole mennyt huonosti Euroopassa tai Pohjois-Amerikassakaan.

Tekikö Nokia sittenkään oikein "hylätessään" MeeGon?

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (22)

henull89
henull89

2

Todennäkösesti seuraavaks on sitte taskussa ZTE :) Maemo oli jo sellasta ilotulitusta että jos MeeGo vaan yhtään paremmaks enää pistää ni jokanen päivä on juhlaa.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

3

Jos ottavat tuon MeeGon puhelimiin (ja Tabletteihin, ooh :D) niin voi itseltäkin löytyä lopulta ZTE taskussa. Nyt on tullut lopullisesti kyllästyttyä Nokiaan. Aina 3210:stä asti ollut Nokia...

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

5

Vain Meego olis luonut Nokialle sen kaipaaman kärki-imagon. Siihen ei ominaisuuksiltaan pahasti rajoittunut wp7 pysty eikä MS:n maine(ettomus) Nokian tilannetta paranna. MS on myös laskevan auringon firma, vaikka ei niin pahasti kuin Nokia, joka on toimintansa sotkenut totaalisesti päättämättömyydellään - soutamalla ja huopaamalla - aloittamalla ja keskeyttämällä.

Hyvä mahdollisuus ZTE:llä ja muilla uusilla yrittäjille.

Vastaa
akse
akse

6

@3 Itellä oli pari nokiaa nuorempana ja sitten välissä yks samsung ja sony ericsson. N900 oli kiva paluu nokian pariin .) seuraavakin olisi voinut olla nokia mutta saa nähä mitä niitten MeeGo jutuista nyt tulee sitten.

Vastaa
NHelix
NHelix

8

Itse kyllä asennan MeeGon dualbootina tähän nykyiseen Nokian N900 malliin. Erinomainen puhelin, enkä usko vaihtavani ennen kuin Nokialta tulee WP7 puhelin fyysisellä QWERTY-näppiksellä. Toivottavasti saa MeeGon dualbootina vaikkapa muistikortille sitten sen WP7 rinnallekin.

Vastaa
Joo-o.. (vahvistamaton)

9

ZTE löytyy jo taskusta mutta löytyy uus ZTE jos onnistuu tän kanssa :P

Vastaa
Anestic
Anestic

10

Pidän tästä valmistajasta päivä päivältä enemmän. Osaavat näköjään markkinoida itseään... Ja Bladekin on aika hyvä...

Vastaa
DaIle
DaIle

11

Jos puhelin laadultaan on hyvä ni mikäpäs siinä. Jos se taas tulee olemaan lelumainen kakka, jää se hyllyyn, oli käyttis mikätahansa.

Vastaa
readyEddy
readyEddy

12

Hienoa. Toistuukohan historia. Symbian oli kymmenen vuotta sitten puhelinvalmistajien yhteinen vastaisku Microsoftin Windows CE:lle.

Toivon, että MeeGo kerää ison joukon valmistajia, ja että Nokia pysyy siinä mukana.

Vastaa
JuhS
JuhS

13

Täydellistä, N900 puhelimen onnellisena omistajan minun Nokia muistot jatkuvat ZTE:n Meego puhelimessa. Ostan puhelimen jos saavat ympättyä siihen vielä kunnon kameran.

Vastaa
DeeGeeFi
DeeGeeFi

14

Jeps, saa nähdä kuinka käy kun oman N900:sen sopimus loppuu/se hajoaa ja tarvitsee uutta luuria. Tuleeko Nokian Meego laitteesta millainen vai joutuuko vaihtamaan ZTE:hen tms.

Vastaa
miketso
miketso

16

Toimiikohan se meego parhaiten intelin alustalla koska ovat sitä niin paljon kehittäneet? Itseäni kiinnostaa ajatus ZTE:n valmistamasta tabletista, mutta jos alustana on nvidian tegra niin se tulee varmaan androidilla.

Vastaa
perhana
perhana

17

Jos mobiili MeeGo on kehitykseltään samassa vaiheessa kuin netbook-MeeGo niin vielä on pitkä ja kivinen tie edessä.
Tässä nyt huvikseni olen netbook versiota testaillut ja ensi näkemältähän se näyttäisi lähes valmiilta, mutta sitten kun jotain pitäisi sillä tehdä niin ongelmia alkaa löytyä, sammutusvalikko ja uudelleenkäynnistys puuttuu kokonaan, laite sammuu vain virtapainikkeesta ja uudelleenkäynnistäessä säännöllisesti jumittuu ensimmäiselle tekstiriville, käynnistys onnistuu vasta toisella tai kolmannella yrityksellä... auki olevissa sovelluksissa ei ole hiirellä klikattavaa "pienennä" painiketta, ainoastaan "sulje" ruutu jolla palataan aina takaisin kotinäyttöön, ei edelliseen avoinna olleeseen ikkunaan.
Vakiona tuleva Banshee mediasoitin ei toista mp3 musiikkia, vorbis kyllä toimii mutta suurin osa musiikista löytyy edelleen mp3:sina. Googlella löysin "yksinkertaisen" ohjeen mp3 koodekkien asennukseen, ja kyllähän se jotain tunnin asensi sen jälkeen kun konsoliin oli jonkinlainen rimpsu sudoiltu, asennuksen vihdoin loputtua ei ne mp3:set kyllä edelleenkään toimineet mutta olihan se mukava seurata tekstirivien vilistystä näytöllä tuon tunnin mittaisen asennusrupeaman aikana.
Joo, on se hieno, se MeeGo...

Vastaa
Rapis
Rapis

18

@perhana

Kokeileppa painaa windows nappia jossain sovelluksessa. Toinen ihan hyvä keino on alt+tab ihan niinku windowsissa ja vaikka ubuntussa.

Kertaakan en ole saanu jumahtaa konetta buutatessa ja kyllä ne mp3 toimii, kun käy tutustuun meego.comin yhteisössä.

Vastaa
perhana
perhana

19

@18
juu toimii ikkunoissa siirtyminen kyllä näppäimistön kautta, mutta miksi ei hiirellä? ja jos menen sovellukset-valikkoon ja avaan sieltä jonkin sovelluksen, eikö olisi mukavaa päästä hiiren klikkauksella takaisin siihen sovellukset-valikkoon avaamaan jonkin toisen sovelluksen?
Saako sinun mielestäsi ummikko linuxiin perehtymätön henkilö helposti ne mp3:set soimaan, edes pakettienhallinnan kautta?

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

20

KYsehän taitaa ollapuhelimin suunnatusta Meegosta, johon todennäköisesti tulee tuki MP3:lle, ilman että tarvitsee pakettienhallintaa avata:)

Monijo toimii myös ja sekin todennäköisesti hoidetaan ilman hiirtä:)

Ihan helvetin hyviä noi sun kommentit! kokeilitko muuten soittaa sillä sun miniläppärillä? Eikö ookin paka kun ei edes se toimi!

Vastaa
perhana
perhana

21

@20
kai se pakko tuollaiseen kommentoida vastaan...
Kokeilitko muuten opetella lukemaan ja kirjoittamaan ennen kommenttejasi?
itseäni lainaten "Jos mobiili MeeGo on kehitykseltään samassa vaiheessa kuin netbook-MeeGo" eli en kyllä väittänytkään puhuvani puhelimeen suunnastusta MeeGosta, mutta käsittääkseni se puhelinversio ei ole vielä niinkään valmis kuin tuo netbook versio, oletko itse muuten kokeillut kumpaakaan, vai miksi kommenttiesi sanamuoto on "todennäköisesti" ?

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

22

"todennäköisesti" oli puhdasta sarkasmia ja eihän Meego puhelimia vielä ole julkaistu, joten tiedä mitä siellä innovoidaan..

Pointti oli muutenkin se, että eihän noita kahta asiaa (Meego miniläppärissä ja puhelimessa)voi oikein vertailla. Joten toi kinastelu oli mielestäni täysin offtopic, kuten tämäkin..

Puutteitahan tuossa Meegossa vielä on, mutta jos se ei miniläppärissä toimi helposti, ei se tarkoita etteikö se toimisi puhelimessa. Ja se on vielä todella keskeneräinen. Mielestäni kuitenkin tarpeeksi erilainen, avoin, helppokäyttöinen ja erittäin kehityskelpoinen alusta.

Olen testannut tuota N900:lla ja siinä "valmiina" olevat osiot toimi mielestäni ihan kelvollisesti (niitähän ei vielä ole paljon). Huhujen mukaan Nokia olisi kuitenkin tuossa pidemmällä kuin virallinen julkaisu. Tosin nythän sillä ei ole mitään merkitystä.

No mutta lopetetaan tämä. Kuitenkin jees, että Meego kiinnostaa edes jollakin tasolla myös muita valmistajia ja sen valmistuttua nähdään mihin se pystyy.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja