Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple testaa kolmea eri iPhone 5 -prototyyppiä

11
Manu Pitkänen

Apple testaa kolmea eri iPhone 5 -prototyyppiä
Taiwanilainen Applen tuotteiden uutisointiin erikoistunut tw.apple.pro-verkkosivusto kertoo sivuillaan, että yhtiö testaa tällä hetkellä kolmea eri iPhone 5 -prototyyppiä. Sivuston aiemmat uutiset julkaisemattomista tuotteista ovat pitäneet paikkansa.

Sivuston mukaan yhdessä Applen testaamassa iPhone 5:ssä on liukukansi ja fyysinen QWERTY-näppäimistö. Tähän asti Apple ei ole ollut erityisen kiinnostunut näistä ominaisuuksista. Toinen prototyyppi muistuttaa ulkoisesti iPhone 4:ää, mutta sen teknisiä ominaisuuksia on parannettu edeltäjäänsä nähden. Uudessa puhelimessa on pitempi akunkesto kuin iPhone 4:ssä ja takakameran kennossa on kahdeksan megapikseliä.
Sivusto ei kerro millainen kolmas prototyyppi on, mutta ilmeisesti kyse on "iPhone Nanosta", johon liittyviä huhuja mediassa pyöriteltiin viime viikolla.

Applen puhelinstrategia on tässä vaiheessa epäselvä. Aikooko yhtiö valita prototyypeistä vain yhden iPhone 5:ksi, vai aikooko Apple tästä eteenpäin hyökätä markkinoille usealla puhelinmallilla? Applelta on tähän asti tottu näkemään vain yksi puhelinmalli samaan aikaan markkinoilla. Applen on huhuttu laajentuvan iPhone Nanon turvin keskihintaisten puhelimien markkinoille, missä yhtiötä ei olla totuttu aiemmin näkemään.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

_mikkis__ (vahvistamaton)

1

Niin ja tänään on myös uutisoitu 4" näytön sisältävästä iPhonesta.

Huhumylly applen ympärillä alkaa taas kasvamaan. IPhone nano voi olla jotain todella poikkeavaa siitä mitä markkinoilla on nähty. Mitä siitä on lukenut toki puhtaita huhuja niin kyseessä voi olla pienin koskaan? tehty kännykkä, luurissa ei välttämättä ole fyysista nappia lainkaan, näyttö on laidasta ja sitä ohjataan äänikomennoin, mutta ei perinteiseillä tavalla.

Saattaahan se olla, että noista ei mikään pidä paikkaansa :D Mutta mielenkiintoiset ajat ovat taas edessä.

Vastaa
veeman07
veeman07

2

Minua ei kiinnosta Applen uutiset yhtään. Nokia on nyt se firma jota seurataan! Apple kun ei kuitenkaan tuo mitään uutta markkinoille, vaan vanhaa rautaa kovalla hinnalla ja design pelleilyllä.

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

4

@2
Kovaa puhetta firmasta, joka pisti kännykkämarkkinat täysin sekaisin vuonna 2007 ja teki saman iPadilla vuonna 2010.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

5

Kertoo paljon merkkien kiinnostavuudesta, että Jutut Nokian ympärillä on jo melkein ohi, vaikka koko kuperkeikasta on aikaa pari päivää. Nyt on jo Appleen liittyviä uutisia samanverran vaikka mistään ei ole mitään varmaa.

Eli tiivistettynä: Nokia oli kiinnostava parin päivän ajan ja nyt taas seurataan Applea.

Jännä homma, että Apple ei taida edes olla paikalla Barcelonassa. Sielä on siis menossa suuret mobiilialan messut, jossa kaikki vähänkään varteenotettavat puhelinvalmistajat julkaisevat uutuuksiaan, poislukien Apple, joka julkaisee uutuutensa omissa kemussaan. Niin ja Nokiakaan ei julkaissut mitään..

No kuitenkin alan julkaisut uutisoivat Applesta enemmän kuin nyt esittelyitä tekevistä valmistajista.. Hatun noston paikka:)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

@4
Kovaa puhetta tabletista, joka sekoittaa kännykkämarkkinat.

Ja olisihan se hieno juttu, kun saisivat pihalle jotain muuta kuin samaa skeidaa samoissa kulahtaneissa kuorissa.

Vastaa
Anestic
Anestic

7

Markkinoinnin voima on valtava. Se että on kallein ja puhutuin ei tarkoita että olisi paras/laadukkain. Apple on tämän usein todistanut minulle. imacit on silti hyviä :D

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

@2 @6

Aina jaksetaan naljailla Jobsin RDF:sta, joka estää Apple-faneja näkemään todellisuutta, mutta ei mene hyvin anti-Apple jengilläkään.

Mitä ihmettä Applen pitäisi tehdä että nämä voisivat tunnustaa, että Apple on tehnyt jotain uutta, erilaista ja oikein? Ei kukaan voi mullistaa musiikki-, internetpuhelin- ja sormitietokonemarkkinoita vahingossa, varsinkaan "vanhalla paskalla kulahtaneissa kuorissa".

Ja ei, ei teidän tarvitse niistä pitää tai niitä käyttää, mutta saattaisitte samalla ymmärtää, että teknologia- ja speksivetoinen ajattelu vetoaa lähinnä nörtteihin, joita maailmassa on onneksi vähemmistö.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

10

@9

...koska asiathan olisivat maailmassa erittäin huonosti, jos suurin osa olisi "nörttejä".

Ja ilmeisesti et ymmärtänyt pointtia, tai otat herkästi itseesi. Mutta tarkoitin, että hölmöä tunkea ulos koko ajan sitä samaa kamaa, ja on erittäin hienoa, jos iPhone-mallistoon saadaan edes hieman valinnanvaraa. Jännä sinänsä, että jos Nokia tunkee edes läheisesti samanlaisia luureja ulos, itketään Nokian mielikuvituksettomuutta, mutta kun Apple tekee sitä, se on hienoa ja "miksi muuttaa toimivaa"(?!?).

Vastaa
Jonahan
Jonahan

11

Ei kyse ole siitä onko nörtteys hyvästä vai pahasta. Tarkoitin vain, että nörttien itselleen suunnittelemat tuotteet eivät ole automaattisesti parhaita kaikille, kuten nokiakin on huomannut. Pelkillä rautaspekseillä ei voiteta, kun fakta on se että suurin osa käyttäjistä ei ole teknologiaorientoituneita nörttejä, joille tekniikka sinänsä ja sen kanssa leikkiminen ja virittely on mielekästä.

Liika valinnanvara ja malliston erilaisuus ei ole hyvä asia. Psykologisen, logistisen, kehitystehokkuuden eikä sovellusasustan yhteneväisyydenkään kannalta. Symbianeita myytiin selvästi enemmän kuin iPhoneja, ne eivät vaan muodostaneet alustaa.

Aivan varmasti 1-2 vuoden aikana iPhone-mallistoa laajennetaan. Se tullaan tekemään tavalla jossa eri mallit kohdistetaan selvästi eri käyttötarkoituksiin malliviidakkoa ei tule syntymään. Pelkkä "uusi laite, mutta puoli tuumaa enemmän" ei kuulosta järkevältä, ellei samalla tule jonkinlainen pikkumalli.

Koon marginaalinen muuttaminen vain tuo ongelmia olemassaolevan softan kanssa ja ei kauheasti hyötyjä. Slide out näppis voisi olla mahdollista, jotkut ihmiset kun eivät pidä virtuaalinäppiksestä, vaikka hyvin tehty sellainen hakkaakin usein samankokoisen fyysisen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja