iOS-sovelluksiin voi nyt hankkia tilaussisältöä

6
Kaarlo Räihä

iOS-sovelluksiin voi nyt hankkia tilaussisältöä
Apple on tänään uudistanut App Store -sovelluskaupan toimintaa lisäämällä kuluttajille mahdollisuuden ostaa omiin sovelluksiinsa lisäsisältöä tilauspohjaisesti.

Uudistuksen myötä esim. sanomalehtiä voi kaupata iOS-laitteisiin digitaalisesti. Kuluttajat voivat siis ladata lukusovelluksen ilmaiseksi, jonka jälkeen he ostavat tilausjakson (viikko, kuukausi, vuosi jne.) verran sisältöä kyseiseen sovellukseen. Tilaukset voi tarvittaessa uusia automaattisesti.

Apple huolehtii tilausten hallinnasta ja maksujen keräämisestä. Tilausjaksoista tulevista tuloista Apple ottaa sitten itselleen 30 prosenttia.

Lehtien lisäksi tilauspalvelun avulla on mahdollista tarjota ihmisille vaikkapa musiikkia tai videosisältöä. Täten esim. Spotifyn tai vastaavan palvelun kuukausimaksut voisi hoitaa uuden toiminnon kautta.

Kuluttajien yksityisyyden turvaamiseksi Apple tarjoaa tilauspalveluita käyttäville tahoille mahdollisuuden päättää heistä jaettavat tiedot. Kuluttajat voivat siis kertoa uutislehdelle tilauksen yhteydessä oman sähköpostiosoitteensa, mutta jättää nimensä ja postinumeronsa kertomatta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (6)

Jarissimo
Jarissimo

1

Tässä taas kuluttajalle helppo tapa tilata ja Applelle helppo tapa saada rahaa. Lisäksi sisällön tuottajillakin on väylä kunnossa eikä jakelua tarvitse järjestää..

No mutta luulisi äkkiseltään, että sisällön tuottajaa kiinnostaisi saada tuo 30% potti itselleen ainaskin osittain, sillä hoitaisi jakeluakin ihanreippaasti.

No jokatapauksessa iSteven potti vaan kasvaa..

Vastaa
jepu010
jepu010

4

Veikkaan että normaalia käyttäjää ei niin paljoa kiinnosta mihin se siivu siitä tuotosta menee kunhan hommat toimii helposti ja hyvin. Käyttäjän käyttöähän tämä taas helpottaa.

Vastaa
roponen
roponen

5

OILgame raapaisee totuutta. 30% kaikista tilausjaksojen maksuista on aika lohkaisu ja vaikuttaa täällä meillä päin palveluihin kuten Skype, Spotify, TV-kaista, ...

Iso juttuhan tässä on se että jos esim Skype mahdollistaa kuukausihinnoiteltujen puheluiden soiton iOS laitteella niin heidän pitää tarjota samaan hintaan samaa pakettia Applen palvelussa ja tästä Apple raapaisee 30% päältä pois. Eli, jos he haluavat saman rahan iOS puheluista kuin ennenkin, heidän on nostettava paketin hintaa reilut 40% eikä pakettia saa missään muuallakaan tarjota sen halvemmalla.

Tokihan hinnan voi myös pitää samana kuin ennen mutta sitten vanhasta 10€ paketista valuu kassaan vain 6.67€. Ovatkohan Spotify, Skype, TV-kaista, yms hinnoitelleet tuotteensa niin että niissä on helposti tuon verran ilmaa?

Kaikilla ei ainakaan tunnu olevan:
http://www.electronista.com/articles/11/02/15/rhapsody.may.exit.iphone.or.sue.due.to.itunes.subs/

Jotenkin tämä yhtälö ei nyt täsmää edes Applen näkövinkkelistä. Suurinpiirtein kaikki maksulliset streamaus-palvelut tulevat olemaan ihmeessä tämän kanssa. Giljotiini väijyy palveluita jotka Apple vasta hetki sitten otti avosylin vastaan. Onkohan taustalla jotain mitä emme vielä tiedä? Onko Apple kenties tuomassa omaa kuukausimaksullista streamaus-palveluaan iTunesin yhteyteen ja pohjustaa tylysti markkinoita mieleisekseen?

Vastaa
Bluejack
Bluejack

6

Lainaus:

Veikkaan että normaalia käyttäjää ei niin paljoa kiinnosta mihin se siivu siitä tuotosta menee kunhan hommat toimii helposti ja hyvin. Käyttäjän käyttöähän tämä taas helpottaa.

No,sitä julkaisijaa joka sille "normaali käyttäjälle" sitä sisältöä tuo juttu kiinnostaa varmaan ihan täpöillä.. on kiva julkaista tuotolla 0 matskua.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.