Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tegran suorituskyky 100-kertaistuu kolmessa vuodessa

2
Manu Pitkänen

Tegran suorituskyky 100-kertaistuu kolmessa vuodessa
Nvidia on tänään julkistanut Barcelonan MWC-messuilla yhtiön Tegra-järjestelmämikropiirien päivitetyn roadmapin. Luvassa on neljä uutta piiriä vuoteen 2014 mennessä. Vuonna 2014 Nvidia lupaa Tegra-alustan suorituskyvyn olevan 100-kertainen Tegra 2:een verrattuna.

Tegra 2:n seuraajan koodinimi on roadmapin mukaan nimetty Teräsmiehen syntymänimen mukaan Kal-Eliksi ("Tegra 3"). Kal-Elin suorituskyvyn kerrotaan olevan jopa viisinkerainen verrattuna nykyiseen Tegra 2:een. Järjestelmäpiirissä on neliytiminen prosessori ja 12-ytiminen näytönohjainpiiri. Nvidia on omien sanojensa mukaan panostanut reilusti Kal-Elin virranhallintaan ja lupaa jatkuvassa HD-toistossa 12 tunnin akunkestoa "tyypillisessä laitteessa".


Kal-Elin suorituskyky riittää toistamaan 2560x1600-resoluution videota sulavasti. Nvidia lupaakin Kal-Elin mahdollistavan tableteissa niin tarkat näytöt, että silmän erotuskyky jää toiseksi. Näin tarkkojen näyttöjen pitäisi vähentää oleellisesti silmiin kohdistuvaa rasitusta.

Kal-Eliin perustuvat tablet-laitteet tulevat saataville elokuussa ja älypuhelimet joulun aikaan. Nvidian roadmapin muut piirit ovat myös nimetty sarjakuvasankareiden mukaan. Luvassa on Wayne-, Logan- ja Stark-piirit vuoteen 2014 mennessä. Stark on Nvidian esityksen mukaan jopa 100-kertaa nopeampi kuin Tegra 2.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

ArskaVi
ArskaVi

1

Tuo aikataulu on u-s-k-o-m-a-t-t-o-m-a-n nopea. Melkeinpä epäilyttää.

Noh, seuraavassa puhelimessani voi hyvinkin olla tämä piiri, mutta vasta sitten kun se on tuotettu 28nm:m prosessilla ja Suomessa on toimiva 4g-järjestelmä. Ehkäpä siis ensi vuoden kesällä tjs.

Vastaa
Korealaiset JYRÄÄ!!! (vahvistamaton)

2

Tuo on varmaan sitten aika pian tulevissa LG ja Samsung-malleissa?.
;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja