Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tegran suorituskyky 100-kertaistuu kolmessa vuodessa

2
Manu Pitkänen

Tegran suorituskyky 100-kertaistuu kolmessa vuodessa
Nvidia on tänään julkistanut Barcelonan MWC-messuilla yhtiön Tegra-järjestelmämikropiirien päivitetyn roadmapin. Luvassa on neljä uutta piiriä vuoteen 2014 mennessä. Vuonna 2014 Nvidia lupaa Tegra-alustan suorituskyvyn olevan 100-kertainen Tegra 2:een verrattuna.

Tegra 2:n seuraajan koodinimi on roadmapin mukaan nimetty Teräsmiehen syntymänimen mukaan Kal-Eliksi ("Tegra 3"). Kal-Elin suorituskyvyn kerrotaan olevan jopa viisinkerainen verrattuna nykyiseen Tegra 2:een. Järjestelmäpiirissä on neliytiminen prosessori ja 12-ytiminen näytönohjainpiiri. Nvidia on omien sanojensa mukaan panostanut reilusti Kal-Elin virranhallintaan ja lupaa jatkuvassa HD-toistossa 12 tunnin akunkestoa "tyypillisessä laitteessa".
Kal-Elin suorituskyky riittää toistamaan 2560x1600-resoluution videota sulavasti. Nvidia lupaakin Kal-Elin mahdollistavan tableteissa niin tarkat näytöt, että silmän erotuskyky jää toiseksi. Näin tarkkojen näyttöjen pitäisi vähentää oleellisesti silmiin kohdistuvaa rasitusta.

Kal-Eliin perustuvat tablet-laitteet tulevat saataville elokuussa ja älypuhelimet joulun aikaan. Nvidian roadmapin muut piirit ovat myös nimetty sarjakuvasankareiden mukaan. Luvassa on Wayne-, Logan- ja Stark-piirit vuoteen 2014 mennessä. Stark on Nvidian esityksen mukaan jopa 100-kertaa nopeampi kuin Tegra 2.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

ArskaVi
ArskaVi

1

Tuo aikataulu on u-s-k-o-m-a-t-t-o-m-a-n nopea. Melkeinpä epäilyttää.

Noh, seuraavassa puhelimessani voi hyvinkin olla tämä piiri, mutta vasta sitten kun se on tuotettu 28nm:m prosessilla ja Suomessa on toimiva 4g-järjestelmä. Ehkäpä siis ensi vuoden kesällä tjs.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Korealaiset JYRÄÄ!!! (vahvistamaton)

2

Tuo on varmaan sitten aika pian tulevissa LG ja Samsung-malleissa?.
;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.