Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tuleva Android yhdistää puhelin- ja tablet-versiot

2
Manu Pitkänen

Tuleva Android yhdistää puhelin- ja tablet-versiot
Barcelonassa järjestettävillä MWC-messuilla puhunut Googlen entinen toimitusjohtaja Eric Schmidt kertoi, että vastaisuudessa Androidin tablet- ja puhelinversiot kehittyvät rintarinnan. Schmidt kertoi myös, että Google pyrkii Androidissa puolen vuoden mittaiseen päivityssykliin.

Google kehitti Honeycombin (Android 3.0) poikkeuksellisesti tablet-tietokoneita silmällä pitäen ja kehitti älypuhelimille tarkoitettua Gingerbreadia omana haarana (Android 2.3 -> 2.4). Schmidtin sanojen mukaan haarautuminen oli vain väliaikainen ratkaisu, joten tulevaisuudessa sama Android toimii sekä älypuhelimissa että tableteissa. Yhdistyminen tapahtuu jo seuraavassa versiossa. Tulevan Android-version koodinimi on Ice Cream Sandwich, joka kuvaa hyvin kehityshaarojen yhdistymistä.
Kehityshaarojen yhdistymistä saattoi jo ennakoida tammikuun puolivälissä, jolloin Androidin kehitystä valvova Andy Rubin lipsautti tulevan Androidin koodinimen julkisuuteen. Vaikka Schmidtin puheenvuoro ei ollutkaan virallinen vahvistus, niin hänen käyttämät sanat eivät jätä mitään jossittelun varaan.

Samassa haastattelussa Schmidt lupasi, että Chrome OS -käyttöjärjestelmään perustuvia laitteita alkaa ilmestyä markkinoille tämän kevään aikana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

DaIle
DaIle

1

No se on kiva että jotkut tulevat saamaan tuonkin version "päivittämällä". Toivottavasti yhteisöt jaksavat tuon sitten väänttää esim Spicalle, kun super ihana Samsung siihen ei kuitenkaan ala :D

Vastaa
Malboro
Malboro

2

@1 Ehkä samsung saattaa olla hidas virallisten päivitysten kanssa, mutta kyllä itse ainakin olen hyvin ollut tyytyväinen "ei virallisiin" päivityksiin. Eikä niissä koskaan mitään sen suurempaa ongelmaa ole ollut. Ja tämä android on niin ihana että tarvitta saa virallisen firmiksen helpostikin takaisin.


Jottei nyt ihan OT:ksi mene, niin toivottavasti google myös saisi jotain tehtyä näiden päivysten sopivuuden kanssa. Ettei jokaisen tarvitsisi aina odottaa valmistajalta omaa päivitystä, varsinkin pienten päivitysten kanssa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja